קרדיולוגיה

הבטיחות והיעילות של טיפול אנטי-תרומבוטי משולב בחולים עם פרפור פרוזדורים לאחר התערבות כלילית מילעורית (JAMA Cardiol)

בחולים עם פרפור פרוזדורים לאחר התערבות כלילית מילעורית (Peructaneous Coronary Intervention) או עם תסמונת כלילית חדה, מתן משטר אנטי-תרומבוטי הכולל משלב נוגד-קרישה פומי שאינו פועל כאנטגוניסט לוויטמין K עם מעכב P2Y12, דוגמת Clopidogrel (פלביקס), הינו משטר הטיפול המועדף, כך עולה מתוצאות מטה-אנליזה חדשה, שפורסמו במהלך חודש יוני בכתב העת JAMA Cardiology.

במסגרת המחקר ביקשו החוקרים לבחון את הבטיחות והיעילות של משטרים שונים לטיפול אנטי-תרומבוטי במסגרת מטה-אנליזה של מחקרים אקראיים ומבוקרים. הם ערכו חיפוש במאגרי PubMed, EMBASE, EBSCO ו-Cochrane לזיהוי מחקרים אקראיים ומבוקרים להשוואת משטרים אנטי-תרומבוטיים.

הסקירה כללה ארבעה מחקרים אקראיים, אשר כללו בסך הכול 10,026 משתתפים. תוצא הבטיחות העיקרי היה דימום מג’ורי לפי סיווג Thrombolysis in Myocardial Infarction (TIMI); תוצאי בטיחות משניים כללו משלב של דימום מינורי ומג’ורי לפי סיווג TIMI, אירועי דמם ראשוני לפי הגדרת המחקר, דימום תוך-גולגולתי ואשפוזים. תוצא היעילות העיקרי היה אירועים קרדיווסקולאריים מג’וריים לפני הגדרת המחקר; תוצאי היעילות המשניים כללו את המרכיבים הפרטניים של סיבוכים קרדיווסקולאריים מג’וריים.

שיעורי ההימצאות הכוללים של תסמונת כלילית חדה נעו בין 28% ל-61%. גיל המשתתפים הממוצע נע בין 70 עד 72 שנים; 20-29% מאוכלוסיית המחקר היו נשים ומרבית המשתתפים היו בסיכון גבוה לאירועים תרומבוטיים ואירועי דמם.

בהשוואה למשטר שכלל אנטגוניסט לוויטמין K עם טיפול נוגד-טסיות כפול (מעכב P2Y12 עם אספירין), יחסי הסיכויים לדימומים מג’וריים עמדו על 0.58 עם משלב אנטגוניסט לוויטמין K עם מעכב P2Y12, 0.49 עם טיפול נוגד-קרישה שאינו פועל כאנטגוניסט לוויטמין K עם מעכב P2Y12 ועל 0.70 עם טיפול נוגד-קרישה שאינו פועל כאנטגוניסט לוויטמין K בשילוב עם טיפול נוגד-טסיות כפול.

בהשוואה למשלב אנטגוניסט לוויטמין K עם טיפול נוגד-טסיות כפול, יחסי הסיכויים לסיבוכים קרדיווסקולאריים מג’וריים עמדו על 0.96 עם משלב אנטגוניסט לוויטמין K עם מעכב P2Y12, 1.02 עם משלב טיפול נוגד-קרישה שאינו פועל כאנטגוניסט לוויטמין K עם מעכב P2Y12 ועל 0.94 עם טיפול נוגד-קרישה שאינו פועל כאנטגוניסט לוויטמין K בשילוב עם נוגד-טסיות כפול.

החוקרים כותבים כי ממצאי המחקר תומכים במתן טיפול נוגד-קרישה שאינו פועל כאנטגוניסט לוויטמין K עם מעכב P2Y12 כמשטר המועדף לאחר התערבות כלילית מילעורית בחולים אלו בסיכון גבוה עם פרפור פרוזדורים. עוד עולה מהנתונים כי באופן כללי, יש להימנע ממשלב אנטגוניסט לוויטמין K עם טיפול נוגד-טסיות כפול.

JAMA Cardiol. Published online June 19, 2019

לידיעה במדסקייפ

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה