קרדיולוגיה

תגובת האיגוד הישראלי לקרדיולוגיה להנחיית החברה האירופאית לקרדיולוגיה להפחית יעד LDL-C ל-55 מ”ג/ד”ל

הודעת האיגוד הישראלי לקרדיולוגיה

הנחיות חדשות לטיפול בכולסטרול לחולי לב:
להפחית את רמת ה-
LDL לפחות מ- 55 מ?ג%

זאת במקום פחות מ-70 מ”ג% עד כה. מסמך ההמלצות החדשות לטיפול בשומני הדם, שפורסם אמש (31.8.19) על ידי האיגוד האירופי לקרדיולוגיה בכנס השנתי המתקיים בפאריס, מהווה גישה אגרסיבית יותר להפחתת רמת הכולסטרול הרע

נשיא האיגוד הקרדיולוגי בישראל וראש מערך הלב בסורוקה, פרופ’ דורון זגר (בתמונה): “ההנחיות החדשות מצדיקות קיום שיחה של מטופלים רבים עם הרופאים שלהם לדיון מחודש באשר לדרך הטובה ביותר להפחית את הסיכון למחלות לב וכלי דם”

האיגוד האירופי לקרדיולוגיה ממליץ על גישה אגרסיבית יותר להפחתת רמת הכולסטרול הרע (LDL) על מנת להוריד את הסיכון למחלות לב וכלי דם. קווי ההנחיה החדשים לטיפול בשומני הדם אשר פורסמו אמש (31.8.19) בכנס האיגוד האירופי לקרדיולוגיה המתקיים בפאריס, מבוססים על מידע רב חדש שהצטבר בשנים האחרונות וכניסתן לשימוש של תרופות המאפשרות הורדה ניכרת יותר של הכולסטרול.

המסמך החדש, ממליץ שבחולים עם מחלת לב ידועה יש להפחית את רמת ה LDL לפחות מ- 55 מ?ג% (במקום פחות מ -70 עד כה). כך גם בחולי סכרת שיש להם פגיעה סכרתית בכליות, בעיניים או במערכת העצבים. בחולים שעברו שני אירועי לב תוך שנתיים ניתן אף לשקול הורדה אל מתחת ל-40 מ?ג%. בנוסף, בנבדקים ללא מחלת לב ידועה והמצויים בסיכון נמוך, מומלץ לשקול טיפול כאשר ה LDL עולה על 116 מ?ג%.

מהאיגוד הקרדיולוגי בישראל נמסר: מסמך ההמלצות החדש מדגיש כי ההחלטה על טיפול היא תמיד אינדיבידואלית וצריכה לקחת בחשבון את כל מאפייני המטופל וביניהם גיל ומין, וכן גורמי סיכון נוספים כגון: עישון, היסטוריה משפחתית, משקל, פעילות גופנית ועוד. לדברי נשיא האיגוד הקרדיולוגי בישראל וראש מערך הלב בסורוקה, פרופ’ דורון זגר: “ההנחיות החדשות מצדיקות קיום שיחה של מטופלים רבים עם הרופאים שלהם לדיון מחודש באשר לדרך הטובה ביותר להפחית את הסיכון למחלות לב וכלי דם”.

הערת המערכת: אחד הכלים שעשוי לסייע ביישום ההמלצות תוך לקיחה בחשבון שת מאפייני המטופל הוא המחשבון שפותח במשותף ע”י החברה לטרשת עורקים ואי-מד.

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה