טיפול בדום נשימה בשינה עשוי לשפר מחלה קרדיווסקולרית (Thorax)

ממחקר חדש עולה כי טיפול CPAP (Continuous Positive Airway Pressure) בחולים עם Obstructive Sleep Apnea (OSA), מראה סימנים של הפיכת תהליך הדיספונקציה הסיסטמית של האנדותל, המיוחס למחלה קרדיווסקולרית.

החוקרים מציינים כי OSA היא סיבה שכיחה והפיכה ליל”ד סיסטמי. עם זאת, המנגנון בבסיס ההפרעה אינו ברור. בכדי לחקור את הנושא, החוקרים עקבו אחר 10 חולי OSA לפני ולאחר טיפול CPAP למשך שלושה חודשים.

לפני CPAP, החוקרים מצאו כי עירויי אצטיל-כולין, מרחיב כלי דם תלוי-אנדותל, העלה את זרימת הדם בזרוע באופן מנה-תגובה. דבר זה היה נכון גם עבור Sodium Nitroprusside, מרחיב כלי דם בלתי-תלוי באנדותל.

לאחר CPAP, נרשמה עליה משמעותית בהרחבת כלי הדם התלויה באצטיל-כולין. עם זאת, לא נרשם שינוי בהרחבת כלי דם ע”י Sodium Nitroprusside. בנוסף, רמות ייצור NO במנוחה עלו לאחר CPAP.

החוקרים מסכמים כי CPAP משפר את שחרור NO מאנדותל ולכן מעודד הרחבת כלי דם התלויה באנדותל, במערכת הסיסטמית. לכן, CPAP עשוי להוות אלטרנטיבה להורדת הסיכון הוסקולרי המיוחס ל-OSA.

במאמר מערכת נכתב כי הנתונים נראים משכנעים ומוכיחים כי טיפול ב-Sleep Apnea מוריד את הסיכון הקרדיווסקולרי. עם זאת, מאחר שלא נערכו מחקרים גדולים שכללו חולים עם Sleep Apnea, לא ניתן להיות בטוחים ב-100 האחוזים שזהו המצב באמת.

Thorax 2006;61:459-460,491-495.

לידיעה במדסקייפ

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה