מחלות זיהומיות

שיא בהיקף מקרי חצבת באירופה (למעלה מ-41,000 מקרים ) בחצי השנה הראשונה של 2018 (מתוך הודעת ה-WHO)

יותר מ -41,000 ילדים ומבוגרים מאירופה חלו בחצבת ב -6 החודשים הראשונים של 2018, ולפחות 37 בני אדם מתו , כך מסר ארגון הבריאות העולמי (WHO) .

המספר הכולל של מקרים לתקופה זו עולה בהרבה על הסיכומים השנתיים המדווחים על כל שנה אחרת בעשור זה, אמר ארגון הבריאות העולמי. היקף התחלואה השנתי הגבוה ביותר בחצבת בין 2010 ל 2017 הגיע ל- 23,927 בשנת 2017, והנמוך ביותר היה 5273 בשנת 2016.

“בעקבות המספר הנמוך ביותר של עשור של מקרים ב -2016, אנו רואים עלייה דרמטית בזיהומים ובהתפרצויות ממושכות”, אמר ד”ר סוזאנה ג’אקב, מנהל האזור האירופאי של ה-WHO.

“אנו קוראים לכל המדינות ליישם באופן מיידי אמצעים רחבים כדי למנוע התפשטות נוספת של מחלה זו, כשכיסוי חיסוני טוב הוא האמצעי היעיל ביותר להתפשטותה” , הוסיף ג’אקב.

בשבעה מתוך 53 מדינות באירופה דווח על יותר מ -1,000 זיהומים בילדים ומבוגרים השנה (צרפת, גרוזיה, יוון, איטליה, הפדרציה הרוסית, סרביה ואוקראינה). באוקראינה הייתה הפגיעה הקשה ביותר, עם מספר גדול מ- 23,000. מקרים אלה מהווים יותר ממחצית מכלל המקרים באירופה. בכל שבע המדינות דווח גם על מקרי מוות הקשורים לחצבת, כאשר סרביה דיווחה על המספר הגבוה ביותר, 14.

בהדעת ה-WHO נמסר עוד כי 43 מבין 53 המדינות האירופאיות החברות ב-WHO קטעו את ההתפשטות האנדמית של חצבת. עם זאת ה-WHO מביע חשש בשל מעקב לקוי אחר המקרים, ובשל שיעורי חיסון נמוכים בחלק מהמדינות.

ה-WHO מציין כי תופעת ההתפשטות מוכיחה כי כל אדם שאינו מחוסן נשאר פגיע ללא קשר למקום מגוריו ושלכן כל את מהמדינות חייבת להמשיך להגדיל את הכיסוי החיסוני .

עוד מוסיף ה-WHO כי כדי למנוע התפרצויות חצבת, נדרש לפחות 95% כיסוי חיסוני באמצעות שתי מנות חיסון. בנוסף, יש צורך בהשקעת מאמצים בכדי לאתר ילדים, מתבגרים ומבוגרים שהחמיצו קבלת החיסונים השגרתיים בעבר.

ה-WHO מציין כי למרות ששיעור הכיסוי החיסוני עם שתי מנות של חיסון עלה מ -88% מהילדים המתאימים לחיסון באזור אירופה ב -2016 ל -90% ב -2017, עדיין קיימים ע”פ הודעת ה-WHO פערים גדולים באיזורים מסויימים שבהם דווח על רמות כיסוי של מתחת ל- 70%.

ארגון הבריאות העולמי אמר כי הוא פועל בשיתוף פעולה הדוק עם המדינות החברות המתמודדות עם התפרצויות לטיפול, כולל שיפורים משוכללים וחיסונים משלימים, כמו גם מעקב מוגבר כדי לזהות במהירות מקרים. הסוכנות פועלת גם עם מדינות אחרות כדי להשיג רמת כיסוי חיסוני של 95%.

לדיווח במדסקייפ

הערת המערכת: בארץ אמנם שיעור ההתחסנות נגד חצבת נחשב לגבוה, מעל 95% , אך כזכור גם כאן היו כמה התפרצויות באיזורים שבהם הייתה נוכחות גדולה יותר של סרבנות להתחסנות. יש לקוות שיוזמת ה”גן המחוסן” תאומץ ע”י מערכת הבריאות והחינוך ותוביל להגדלת שיעור ההתחסנות בכלל ולחצבת בפרט, ותמנע התפרצות בארץ.

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה