נוירולוגיה

טכנולוגיית בינה מלאכותית עדיין אינה מוכנה לשימוש לבדיקות הדמיה לאירוע מוחי (מתוך כנס ה-ESOC)

שבץ

למרות הבטחה רבה בכל הנוגע לבינה מלאכותית כאמצעי העשוי לסייע לנוירולוגים ורדיולוגים בפענוח בדיקות הדמיה דוגמת CT ו-MRI בחולים עם חשד לאירוע מוחי, הגישה האוטומטית עדיין אינה טובה דיו לקביעת האבחנה, בהשוואה לניסיון של רופאים. במהלך כנס ה-European Stroke Organization Conference הסבירו המומחים כי אין להם ספק כי עיבוד אוטומטי של בדיקות הדמיה הוא העתיד.

המומחים מאמינים כי אוטומציה באמצעות בינה מלאכותית עשויה לשפר את הפענוחים המקובלים של בדיקות הדמיה מורכבות. הם מאמינים כי העתיד הוא בתמיכה בהחלטה הקלינית ולא איום ישיר לביטחון הרופאים בעבודתם.  רדיולוגים עלולים לחשוש כי אמצעים טכנולוגיים אלו יחליפו אותם, אך המומחים לא סבורים כי זה המצב.

המומחים קוראים לעבור למאה ה-21 ולהשתמש בבדיקות הדמיה מתקדמות יותר להערכת אירועים מוחיים בשלב היפר-אקוטי. ישנן מספר חברות המפתחות כיום תוכנות בינה מלאכותית לזיהוי מאפיינים של אירוע מוחי, דוגמת חסימת כלי דם גדולים. הטכנולוגיה הנוכחית מאפשרת אוטומאציה של מפות ומדידות זרימה קולטארלית ומדגימה מאפיינים פתולוגיים של איסכמיה. עם זאת, עדיין נדרשים שיפורים נוספים בטרם ניתן יהיה להתבסס על בינה מלאכותית בטיפול באירועים מוחיים.

אחת המטרות של טכנולוגית בינה מלאכותית היא לסייע לרופאים לנווט בין כמות גדולה של נתונים מורכבים מבדיקות הדמיה. הרופאים יכולים ללמוד תרגילים חדשים ולפענח מידע משולב, כמותי ואיכותי, הזמין כעת מבדיקות ההדמיה.

מתוך כנס ה-ESOC

לידיעה במדסקייפ

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה