נוירולוגיה

הידרדרות קוגניטיבית עשויה להופיע כבר בשלבים מוקדמים של ירידה בשמיעה (JAMA Otolaryngol Head Neck Surg)

ממצאים חדשים שפורסמו בכתב העת JAMA Otolaryngology-Head and Neck Surgery מעידים על קשר בין ירידה בשמיעה בשלבים מוקדמים, כאשר השמיעה עדיין מוגדרת כתקינה, ובין הידרדרות קוגניטיבית. באופן מפתיע, הקשר בין יכולת השמיעה ובין התפקוד הקוגניטיבי היה דומה או בולט יותר באלו עם שמיעה תקינה, בהשוואה לחולים עם ירידה בשמיעה.

במסגרת המחקר ביקשו החוקרים לבחון את הקשר בין יכולת השמיעה ובין התפקוד הקוגניטיבי. הם השלימו מחקר חתך, שכלל 2 מחקרים אפידמיולוגים בארצות (Hispanic Community Health Study לשנים 2008-2011 וסקר National Health and Nutrition Examination Study לשנים 1999-2000, 2001-2002 ו-2011-2012).

המחקר כלל משתתפים בגילאי 50 שנים ומעלה ממקרם HCHS ו-1,261 משתתפים מסקרי NHANES. התוצא העיקרי היה תפקוד נוירו-קוגניטיבי כפי שנקבע לפי מבחני DSST (Digit Symbol Substitution Test), Word Frequency Test, Spanish-English Verbal Learning Test (SEVLT), וכן Six-Item Screener.

מדגם המחקר כלל 6,451 משתתפים (גיל ממוצע של 59.4 שנים, 59.5% נשים). ניתוח סטטיסטי הצביע על קשר הפוך ומובהק סטטיסטית בין יכולת השמיעה ותפקוד קוגניטיבי לאורך כל טווח השמיעה, לאחר תקנון למחלה קרדיווסקולארית ונתונים דמוגרפיים.

עוד מצאו החוקרים כי ירידה בשמיעה נקשרה בקשר בלתי-תלוי עם ירידה בתפקוד הקוגניטיבי במבוגרים עם שמיעה תקינה בכל המבחנים הקוגניטיביים במדגם HCHS.  לדוגמא, ירידה של 10 דציבלים בשמיעה לוותה בירידה משמעותית קלינית של 1.97 נקודות במדד DSST. במדגם NHANES מצאו החוקרים קשר בין ירידה של 15 דציבלים ביכולת השמיעה ובין ירידה בתפקוד הקוגניטיבי.

הקשר הנ”ל בין יכולת השמיעה ובין התפקוד הקוגניטיבי היה דומה או בולט יותר בנבדקים עם שמיעה תקינה, בהשוואה לאלו עם ליקוי שמיעה. לדוגמא, זוהתה ירידה של 2.28 נקודות במדד DSST לכל ירידה של 10 דציבלים בנבדקים עם שמיעה תקינה, בהשוואה לירידה של 0.97 נקודות באלו עם ליקוי שמיעה.

הממצאים מעידים על קשר בלתי-תלוי בין תפקוד קוגניטיבי ובין יכולת השמיעה, אשר זוהה כבר בשלבים מוקדמים מאוד של ירידה בשמיעה.

JAMA Otolaryngol Head Neck Surg 2019

לידיעה ב-MedPage Today

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה