פנימית

ד”ר אליס בהצגת סקר יתר לחץ דם במחלקות הפנימיות בכנס האיגוד: שיעור נמוך מאוד עם יל”ד מטופל בתרופות משלב בקבלה לפנימית על אף שלפי ההמלצות מרבית המטופלים זקוקים לטיפול זה

בכנס החד יומי של האיגוד לרפואה פנימית שהתקיים ב-9/12 הציג מזכיר האיגוד, ד”ר אבישי אליס את הסקר שנערך במחלקות הפנימיות בנושא איזון יתר לחץ דם.

ד”ר אליס ציין בפתח הדברים שהשכיחות של יל”ד נמצאת בעלייה מתמדת, למרות זאת שיעור גבוה, עד כ-70% מהמטופלים ביל”ד אינם מגיעים לאיזון. אחת הסיבות המרכזיות היא הצורך במתן של מס’ תרופות בו זמנית, דבר שפוגע בהיענות המטופלים.

כיום למעשה, מסביר ד”ר אליס, מרבית החולים זקוקים ליותר מתרופה אחת ואין ספק שכאשר ניתן טיפול משולב בטבליה אחת הדבר משפר את ההיענות ואת התוצאות הקליניות.

בסקר שנעשה במחלקות הפנימיות המטרה הייתה להעריך את מס’ החולים הזקוקים לטיפול משולב מול הטיפול שהתקבל בפועל. הסקר היה רטרוספקטיבי תוך בדיקת פרמטרים שונים של המטופל.

בסה”כ נאספו נתונים במשך חודשיים, השתתפו כ-800 חולים, מ-7 מחלקות פנימיות שונות.  הגיל הממוצע היה 75 , והשכיח ביותר היה מעל 80. מרבית החולים סבלו גם מדיסליפדמיה ושיעורים גבוהים סבלו גם ממחלה כלילית, סוכרת, אי ספיקת כליות ועוד.

לחצי הדם הממוצעים היו 143/75 . למעשה רק רק 48% היו מאוזנים בזמן הקבלה למחלקה. מרבית המטופלים קיבלו 2 תרופות  בזמן הקבלה. חולים עם מצבים כמו סוכרת ואי ספיקת לב קיבלו יותר תרופות .  אולם, מדגיש ד”ר אליס, רק 7% מהחולים קיבלו תרופות קומבינציה ליל”ד !  הוצגה גם התפלגות התרופות שהחולים קיבלו, ממנה עולה שהתרופה השכיחה ביותר הייתה חסמי ACE .

מבין החולים שהשתתפו בסקר עולה שמרבית המשתתפים היו למעשה מתאימים לקבלת טיפול משולב ביל”ד, הן אלה עם יל”ד עם GRADE 2 , ובודאי כל אלה שלמרות טיפול בתרופה אחת או יותר ושאינם מאוזנים. מרבית החולים שקיבלו כבר 2 תרופות היו יכולים לקבל טיפול משולב שהיה עשוי לשפר את ההיענות והאיזון, וכך גם לגבי אלו שקיבלו 3 תרופות. (בין אם מאוזנים או לא).

למעשה למעלה מ-50% מהמטופלים הם מועמדים טובים לקבלת טיפול משולב נגד יל”ד. ד”ר אליס מדגיש לסיום  כי טיפול משולב כמו זה למשל הכולל חסם ACE +חסם תעלות סידן מאפשר הגנה טובה גם לאיברי מטרה כמו מוח, כליות ולב, וזאת תוך אפשרות להגעה להיענות טובה של המטופלים שמאוד חשובה להצלחת הטיפול.

להרצאה המלאה (13 דקות)

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה