SHEA מעדכן המלצות בידוד מגע (Infectious Control Hospital Epidemiology)

מאת ד”ר אלינור מוסרי בריסקין

ה Society for Healthcare Epidemiology of America (SHEA) הוציאו הנחיות חדשות בנוגע למשך הזמן שיש להמשיך לנקוט בבידוד מגע לאחר זיהום בחיידקים עמידים או ב Clostridium difficile על מנת למנוע את התפשטות חיידקים קטלניים אלה ברחבי בתי החולים.

בשל אופיים המדבק והמזיק של חיידקים אלה, בתי החולים זקוקים למדיניות רשמית בנוגע למשך הזמן בו נדרש בידוד מגע למטופלים אשר נדבקו, על מנת למנוע הפצה שלהם. כך בראיון של ד”ר דוד בנאך, מכותבי המחקר ואפידמיולוג באוניברסיטת קונטיקט שבפרמינגטון. לדבריו, ההנחיות הקיימות היום אינן מלאות.

ד”ר בנאך ויתר חברי הועידה לחיבור ההנחיות העדכניות בדקו את המידע והראיות הקיימים והתחשבו גם בהיבטים הקליניים על מנת לפתח את ההנחיות הנוכחיות. ההנחיות פורסמו online ב 11 בינואר 2018 ב Infection Control and Hospital Epidemiology.

ההנחיות כוללות התייחסות לחיידקים methicillin-resistant Staph. Aureus, vancomycin-resistant enterococci, carbapenem-resistant Enterobacteriaceae, C difficile, וביניהן:

·         במטופלים אשר אינם מקבלים כרגע אנטיביוטיקה עם פעילות כנגד methicillin-resistant S aureus, הועידה ממליצה להשתמש בתרביות כסקר על מנת להחליט מתי להפסיק את פרוטוקול בידוד מגע. המספר האופטימלי של תרביות שליליות אינו ברור, אך לרוב מבצעים 1-3 תרביות. לעיתים בתי חולים יעדיפו להחמיר את הפרוטוקול עבור מטופלים בסיכון גבוה, עם פצעים כרוניים או מטופלים המאושפזים זמן רב.

·         עבור Enterobacteriaceae עמיד מאד, כגון carbapenemase-producing carbapenem-resistant Enterobacteriaceae, או עבור Enterobacteriaceae עם מעט מאד אופציות טיפוליות, בית החולים צריך לשמור על פרוטוקול בידוד מגע באופן קבוע ותמידי.

·         עבור זיהומים ב C difficile, בידוד מגע צריך להימשך לפחות 48 שעות לאחר סיום השלשולים, והרופא יכול לשקול הארכת בידוד מגע אם קצב ההדבקה בחיידק בבית החולים ממשיך להיות גבוה למרות נקיטת אמצעים מתאימים למניעה.

·         במקרים של vancomycin-resistant enterococci, תרבית צואה או משטח רקטלי צריכים להתבצע על מנת להחליט אם להפסיק עם אמצעי הזהירות במגע. בדיקה אחת עד 3 שליליות במרחק של שבוע בין בדיקה לבדיקה היא השיטה הנפוצה.

החוקרים מציינים כי לא היו מספיק ראיות על מנת להמליץ באופן רשמי על השימוש בבדיקות מולקולריות על מנת להחליט על משך בידוד המגע. עם זאת, הם מניחים כי לבדיקות PCR רגישות גבוהה יותר על פני תרבית.

החוקרים מסכמים כי הנחיות אלה הן נקודת התחלה טובה, אך יש צורך במחקרים נוספים על מנת להגיע להנחיות מדויקות ואופטימליות.

הערת המערכת: נושא העמידות לאנטיביוטיקה הינו נושא רם בחשיבותו. באתר אי מד בוצע לאחרונה תחקיר בנושא זה.

Duration of Contact Precautions for Acute-Care Settings. Infection Control and Hospital Epidemiology, January 11, 2018.

 

לידיעה במדסקייפ

 

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה