פנימית

אלגוריתם אוטומטי עשוי לסייע בזיהוי אוטומטי של מחלות מג’וריות בחזה על-בסיס צילום חזה (JAMA Netw Open)

אלגוריתם אוטומטי, מבוסס למידה-עמוקה, עשוי לסייע בסיווג מדויק של מחלות מג’וריות בבית החזה על-בסיס צילומי חזה, כך מדווחים חוקרים מדרום קוריאה במאמר חדש, שפורסם במהלך חודש מרץ בכתב העת JAMA Network Open.

החוקרים בחנו אלגוריתמי DLAD (Deep Learning based Automated Detection) לסיווג צילומי חזה עם קשריות ממאירות ושחפת ריאתית פעילה. במאמר הם מתארים את הפיתוח של אלגוריתם למידה-עמוקה לזיהוי מחלות מג’וריות בבית החזה על-בסיס צילומי חזה ואת התוקף של אלגוריתם זה בהשוואה לרופאים.

המחלות העיקריות בבית החזה אותן אמור היה לזהות האלגוריתם כללו קשריות ריאתיות ממאירות (כולל ממאירות ראשונית של הריאה וגרורות), שחפת ריאתית פעילה, דלקת ריאות וחזה אוויר.

מהנתונים להערכת התוקף הפנימי של האלגוריתם עלה כי מערכת DLAD הדגימה דיוק של 96.5% להבחנה בין צילום חזה תקין וחריג. באשר לתוקף החיצוני, המערכת הדגימה דיוק של 97.9%.

אלגוריתם DLAD מיקם גם באופן מדויק את המחלות המג’וריות בבית החזה בצילומי חזה (תוקף פנימי של 91.6% ותוקף חיצוני של 97.2%).

לשם השוואה, השטח מתחת לעקומת ה-ROC (Receiver Operating Curve) להבחנה בין צילום חזה תקין וחריג עמד על 81.4% בקרב רופאים שאינם רדיולוגים, 89.6% בקרב רדיולוגים מוסמכים ו-932% בקרב רדיולוגים המומחים בהדמיית בית חזה, שיעורים נמוכים משמעותית בהשוואה ל-98.3% עם אלגוריתם DLAD. דפוס דומה זוהה בכל הנוגע למיקום הנגעים.

לאלגוריתם האוטומטי היה בעל דיוק משתנה להבחנה בין מחלות פרטניות שונות בבית החזה ובין ממצאים תקינים: 84.0% דיוק לזיהוי גידולים ריאתיים ממאירים, 20.9% לזיהוי שחפת ריאתית פעילה, 73.1% לזיהוי דלקת ריאות ו-95% לזיהוי חזה אוויר.

החוקרים כותבים כי לטכנולוגיה למידה-עמוקה פוטנציאל גדול וזו כבר תרמה רבות לעולם הרפואה. עם זאת, יש לקחת בחשבון גם את המגבלות של טכנולוגיה זו וחשוב מאוד לבחון לעומק את התוקף של כלים אלו.

JAMA Netw Open 2019

לידיעה במדסקייפ

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

  • אין סיבה לדחות מתן חיסון כנגד קורונה לפני ניתוח מעקפים של העורקים הכליליים (J Am Heart Assoc)

    אין סיבה לדחות מתן חיסון כנגד קורונה לפני ניתוח מעקפים של העורקים הכליליים (J Am Heart Assoc)

    למרות הסיכון הגבוה למחלות לב וכלי דם בחולים המופנים לניתוח מעקפים של העורקים הכליליים, החיסון כנגד נגיף קורונה לא השפיע על התוצאות המג’וריות לאחר ההתערבות ניתוחית ואין סיבה לדחות את מתן החיסון בחולים המופנים להשלמת ניתוח זה, כך עולה מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת Journal of the American Heart Association. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי […]

  • מודל לימוד מכונה מסייע בזיהוי תסמונת Long QT Syndrome (מתוך JAMA Cardiol)

    מודל לימוד מכונה מסייע בזיהוי תסמונת Long QT Syndrome (מתוך JAMA Cardiol)

    מודל לימוד מכונה הוכח כיעיל יותר בזיהוי תסמונת Long QT Syndrome מולדת על-בסיס בדיקת אק”ג במנוחה, בהשוואה למדידה ידנית של מרווחי QT ע”י מומחים להפרעות קצב לב, כך עולה מתוצאות מחקר חדש שפורסמו בכתב העת JAMA Cardiology. החוקרים כותבים כי תסמונת Long QT Syndrome הינה מחלת תעלת יונים בלב המלווה בסיכון מוגבר לסינקופה, טכיקרדיה עלייתית, […]

  • אמבוליזציה של הרחם עשויה למנוע צורך בכריתת רחם בנשים עם דימום לאחר-לידה (מתוך הכנס השנתי מטעם ה-Society of International Radiology)

    אמבוליזציה של הרחם עשויה למנוע צורך בכריתת רחם בנשים עם דימום לאחר-לידה (מתוך הכנס השנתי מטעם ה-Society of International Radiology)

    מתוצאות מחקר חדש שהוצגו במהלך הכנס השנתי מטעם ה-Society of International Radiology עולים שיעורי הצלחה גבוהה לאמבוליזציה של עורק הרחם בשליטה בדימום לאחר-לידה ומניעת צורך בכריתת רחם בנשים רבות עם דימום לאחר לידה. אמבוליזציה של עורק הרחם הינה פרוצדורה זעיר-פולשנית הכוללת הזרקת חלקיקים קטנים החוסמים זמנית את זרימת הדם לעורקי הרחם. החוקרים השלימו מחקר רטרוספקטיבי […]

  • תוצאות TAVR בחולים עם הרחבת אבי עורקים עולה (Int J Cardiol)

    תוצאות TAVR בחולים עם הרחבת אבי עורקים עולה (Int J Cardiol)

    מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת International Journal of Cardiology עולה כי אין הבדלים משמעותיים בתוצאות פרוצדורת החלפת מסתם וותין בצנתור (Transcatheter Aortic Valve Replacement) בטווח הקצר או בטווח הארוך בין חולים עם היצרות מסתם וותין עם או ללא הרחבה בינונית/חמורה של אבי עורקים עולה. מטרת המחקר הנוכחי הייתה להשוואת התוצאות קצרות הטווח וארוכות הטווח של […]

  • גורמי סיכון להתפתחות סרטן שד שני בתוך חמש שנים בנשים עם היסטוריה של סרטן שד (J Natl Cancer Inst)

    גורמי סיכון להתפתחות סרטן שד שני בתוך חמש שנים בנשים עם היסטוריה של סרטן שד (J Natl Cancer Inst)

    במאמר שפורסם בכתב העת Journal of the National Cancer Institute מדווחים חוקרים על תוצאות מחקר חדש, מהן עולה כי מספר גורמי סיכון עשויים לסייע בזיהוי נשים עם סרטן שד בהן קיים סיכון גבוה להתפתחות סרטן שד שני בתוך חמש שנים ובהן תתכן תועלת למעקב אינטנסיבי יותר. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי בנשים עם היסטוריה אישית […]

  • קוצבי לב ודפיברילטורים מושתלים (NEJM, CME)

    קוצבי לב ודפיברילטורים מושתלים (NEJM, CME)

    קוצבי לב ודפיברילטורים מושתלים - Cardiac Implantable Electronic Devices - נמצאים בחזית הטיפול בהפרעות בקצב הלב, וכוללים קוצבים לחולים עם ברדיקרדיה, קוצבי לב דו-חדריים ודפיברילטורים מושתלים. בארצות הברית, מושתלים יותר מ-400,000 קוצבי לב ודפיברילטורים לחולי לב, נתון שמדגיש את תפקידם המרכזי בקרדיולוגיה העכשווית. סקירה זו מה-NEW ENGLAND JOURNAL OF MEDICINE מתמקדת ומדגישה בַּחידושים במכשירים אלו.

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה