נאונטולוגיה

שינויים באפידמיולוגיה של בקטרמיה בתינוקות בגילאי שבוע עד שלושה חודשים (Pediatrics)

ממחקר חדש שתוצאותיו פורסמו בכתב העת Pediatrics עולה כי בקטרמיה אינה נפוצה בתינוקות קטנים והממצאים תומכים בשינוי ההמלצות הנוכחיות לכיסוי אנטיביוטי לתינוקות בטווח הגילאים שבין שבוע אחד ועד שלושה חודשים עם חשד לבקטרמיה.

ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי בקטרמיה בתינוקות קטנים הינה מקור חשוב לדאגה מזה עשרות שנים. למרות שינויים בבדיקות סקר לפני הלידה ומתן חיסונים לתינוקות, האפידמיולוגיה הנוכחית לא זכתה לתשומת לב רבה.

החוקרים ערכו סקירה רטרוספקטיבית של כל תרביות הדם שנאספו בבית חולים בקליפורניה מתינוקות שנולדו במועד, שהיו בריאים קודם לכן, ופנו לטיפול בין גיל שבוע אחד לשלושה חודשים. תרביות דם נלקחו מכל המשתתפים בין 1 בינואר, 2005, ועד 31 בדצמבר, 2009.

במהלך תקופת המחקר נאספו 4255 תרביות דם. רק 2% מכל תרביות הדם היו חיוביות לפתוגנים (93/4255), בעוד ש-247 תרביות דם היו חיוביות בשל קונטמינציה. שיעורי ההיארעות של בקטרמיה אמיתית עמדו על 0.57 ב-1000 לידות במועד.

הפתוגן הנפוץ ביותר היה Escherichia coli (56%). 98% מהתינוקות עם בקטרמיה על-רקע E. Coli אובחנו עם זיהום בדרכי השתן. הפתוגנים הבאים בתור בשכיחות היו Group B Streptococcus (שני בשכיחותו) ו-Staphylococcus aureus (שלישי בשכיחותו).

לא תוארו מקרים של Listeria monocytogenes או Meningococmemia , ותואר רק מקרה אחד של בקטרמיה על-רקע Enterococci . פתוגנים עמידים לאמפיצילין היוו 36% מכלל האורגניזמים.

החוקרים מסכמים וכותבים כי מהמחקר עולה כי בקטרמיה בתינוקות קטנים אינה נפוצה, עם שכיחות של 2.2% בלבד מהמקרים בהם נלקחו תרביות דם. על-בסיס האפידמיולוגיה של הפתוגנים שתוארה במחקר הנוכחי, נתונים אלו תומכים בשינוי ההמלצות הנוכחיות בנוגע לכיסוי אנטיביוטי בתינוקות עם חשד לבקטרמיה, בטווח הגילאים שבין שבוע אחד ועד שלושה חודשים.

Pediatrics Vol. 129, No. 3, March 1, 2012

pediatrics.aappublications.org/content/129/3/e590.abstract?etoc

הערות עורך מדור הנאונטולוגיה, ד”ר ברנרד ברזילי:

יש לשקול מהו הטיפול האנטיביוטי העדיף בכל מרכז רפואי. ממחקרים שנערכו בארץ נמצא שבשלב זה אין צורך בשינוי הטיפול האנטיביוטי הניתן כעת.

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה