כאב

ללא דיון: משרד הבריאות דוחה על הסף את העלאת הקנאביס הרפואי לדיוני וועדת סל הבריאות (הודעת רפא)

מריחואנה רפואית

הודעת חברת רפא

משרד הבריאות, באמצעות האגף להערכת טכנולוגיות בסל הבריאות, דחה על הסף את הבקשה להעלות מוצרי קנאביס רפואי לדיוני וועדת סל הבריאות. 
התרופות והתכשירים הרפואיים מוגשים לוועדת הסל וכפופים לאישורה, אולם מוצרי הקנאביס הרפואי, המאושרים לטיפול במחלות קשות, מפוקחים על ידי יחידת היק”ר במשרד הבריאות ואף אושרו למכירה בבתי מרקחת כלל לא יידונו בוועדה.

רוב הציבור בישראל תומך בהכללת קנאביס רפואי בסל הבריאות באופן כמעט גורף, במיוחד עבור חולי סרטן. יחד עם זאת, משרד הבריאות מסרב לדון באפשרות להכליל את מוצרי הקנאביס הרפואי בסל הבריאות לשנת 2019. 
לדברי ירון זקהיים, מנכ”ל רפא: “אין כל סיבה שהחולים והמשפחות ימשיכו לממן את הטיפול בקנאביס רפואי מכיסם. אנו מצפים כי משרד הבריאות ימצא את הדרך להעלות לדיוני וועדת הסל את מוצרי הקנאביס הרפואי העונים לדרישות שמשרד הבריאות עצמו קבע במסגרת הרפורמה בתחום”. 

תשובת משרד הבריאות ניתנה לחברת התרופות הישראלית רפא, אשר הגישה לוועדת הסל בקשה להכליל בו את מוצרי הקנאביס הרפואי אותם היא משווקת, במטרה להביא להשתתפות המדינה במימון הטיפול עבור החולים. בקשה זו הוגשה בהמשך למהלך ההיסטורי שמוביל משרד הבריאות, בו מוצרי הקנאביס הרפואי נדרשים לתקני איכות מחמירים בדומה לתרופות ונמכרים למטופלים בבתי מרקחת בכפוף לרישיון המתקבל מהרופא.

לדברי ירון זקהיים, מנכ”ל רפא, “אם המדינה והממסד הרפואי מכירים ביכולת הקנאביס הרפואי להקל על סבלם של חולים, בין השאר באמצעות מהלך ההסדרה, אין כל סיבה שהחולים והמשפחות ימשיכו לממן את הטיפול באופן מלא מכיסם. אנו מצפים כי משרד הבריאות ימצא את הדרך לאפשר דיון בוועדת הסל בהכללת הטיפול לרווחת החולים”.

 בסקר שנערך לאחרונה על ידי מכון ברנדמן התגלתה תמיכה כמעט גורפת בציבור הישראלי, בשיעור של 89%, בהכללת קנאביס רפואי בסל הבריאות עבור חולי סרטן. שיעור גבוה של תמיכה (82%) נרשם גם עבור הכללת הקנאביס הרפואי בסל באופן כללי, עבור מטופלים אחרים הזקוקים לו, בכפוף למרשם. ממצאים אלה מלמדים על מודעות גבוהה בקרב הציבור למתן מוצרי קנאביס רפואי לחולי סרטן ולחולים במחלות קשות נוספות, לשיפור איכות חייהם ולהכרה בכך שיש להקל את נטל ההוצאה על חולים אלה ובני משפחותיהם.

 בסקר אינטרנטי שבוצע בקרב 79 רופאים פעילים המומחים בטיפול בכאב בישראל ופורסם לפני פחות מחודש (אוג’ 2018) ב- Journal of Pain Research נמצא כי 63% מהרופאים שענו לסקר רואים בקנאביס טיפול יעיל ברמה  בינונית-גבוהה, 45% מעדיפים באופן אישי קנאביס עבור עצמם או עבור בן משפחה, ו- 54% היו רוצים שקנאביס יהיה חוקי בישראל.

 בשנים האחרונות גברה ההכרה של משרד הבריאות והקהילה הרפואית בתרומת הקנאביס הרפואי לטיפול בחולים רבים הזקוקים לו, ביניהם חולי סרטן, כאב, קרוהן, קוליטיס, פרקינסון, טרשת נפוצה ועוד. מתוך הכרה זו, משרד הבריאות הישראלי, באמצעות היק”ר היחידה לקנאביס רפואי, הוא הראשון בעולם המערבי להענקת תו תקן לייצור מוצרים אלו ומכירתם בבתי מרקחת. הרפורמה יצאה לדרך באפריל 2018, כאשר מוצרי קנאביס רפואי שאושרו על ידי משרד הבריאות כעומדים ברמת IMC Medical Grade החלו להימכר במספר בתי מרקחת מורשים.

בהתאם לכללי הרפורמה, רפא הייתה בין הראשונות  לשווק מוצרי קנאביס רפואי בבתי המרקחת המורשים לכך. מוצרים אלה מיוצרים תחת התקן המפוקח והמאושר על ידי משרד הבריאות, במינון מדויק ועקבי החיוני לטיפול, ובצורות מתן שאינן בעישון.

הערת המערכת: האמת היא שאין לדעתנו סיבה לשלול על הסף וללא דיון הכללת תכשירי קנאביס רפואי, שאושרו ע”י משרד הבריאות לשיווק, בהתוויות מוגדרות, בסל הבריאות. כמו כל טיפול אחר המועמד לסל יש לבחון את התועלת מול הסיכון והעלות ובהתאם לכך להעניק את הדירוג.

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה