ילדים

הנחיות מעודכנות בנושא ברונכיוליטיס בילדים קטנים (Pediatrics)

הטיפול בברונכיוליטיס בילדים קטנים בגילאי 1-23 חודשים אינו דורש עוד בדיקות לנגיפים ספציפיים או ניסיון טיפול במרחיבי סמפונות, כך לפי ההנחיות החדשות מטעם ה-American Academy of Pediatrics, שפורסמו בכתב העת Pediatrics במהלך חודש אוקטובר.

לאחר סקירת ספרות מקיפה, ההנחיות החדשות מטעם ה-AAP בנוגע לאבחנה, טיפול ומניעת ברונכיוליטיס מעדכנות את ההמלצות הקודמות משנת 2006. ההנחיות מיועדות לרופאי ילדים, רופאי משפחה, רופאים במחלקות לרפואה דחופה, רופאים בבתי חולים, אחיות ועוזרי רופא המטפלים בילדים.

השינויים העיקריים בהנחיות משנת 2006 נוגעים לכך שאין עוד צורך בבדיקות לנגיפים ספציפיים, מאחר ונגיפים רבים עלולים להוביל לברונכיוליטיס. יתרה מזאת, אין צורך בבדיקות הדמיה או בדיקות מעבדה שגרתיות, ועל רופאים לאבחן ברונכיוליטיס ולקבוע את חומרת המחלה על-בסיס אנמנזה ובדיקה גופנית.

בנוסף, אין עוד צורך בניסיון טיפול במרחיבי סמפונות, דוגמת Albuterol או Salbutamol, מאחר ומהעדויות עולה כי מרחיבי סמפונות אינם מביאים לשינוי מהלך המחלה. בנוסף, בהתאם להצהרה מטעם ה-AAP שפורסמה בחודש יולי השנה, ההנחיות החדשות מעדכנות את ההמלצות לטיפול ב-Palivizumab למניעת זיהומי RSV (Respiratory Syncytial Virus). בתינוקות בריאים שנולדו לאחר 29 שבועות היריון ומעלה אין צורך בטיפול זה, אך במהלך השנה הראשונה לחיים, בתינוקות עם מחלות לב בעלות משמעות המודינאמית או מחלת ריאות כרונית של פגות, יש מקום לטיפול ב-Palivizumab (לכל היותר חמש מנות חודשיות, 15 מ”ג לק”ג בכל מנה, במהלך עונת זיהומי RSV).

המלצות נוספות כוללות הערכת גורמי סיכון למחלה חמורה בבעת הערכה וטיפול בילדים עם ברונכיוליטיס, דוגמת גיל מתחת ל-12 שבועות, פגות, מחלות לב-ריאה ברקע או חסר חיסוני. לסיום, אין מקום לטיפול באפינפרין ביילודים וילדים שאובחנו עם ברונכיוליטיס וכן אין מקום להמלצה על פיזיותרפיה.

Pediatrics. Published online October 27, 2014

לידיעה במדסקייפ

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה