ילדים

הערכת הקשר בין חשיפה סביבתית לעישון ובין הסיכון לריגוש אלרגי בילדים (Arch Dis Child)

במאמר שפורסם בכתב העת Archives of Diseases in Children מדווחים חוקרים על ממצאי מחקר חדש, מהם עולה קשר בין חשיפה סביבתית לעישון בתקופת הילדות המוקדמת ובין סיכון מוגבר לריגוש אלרגי. מניתוח הנתונים עלה כי בילדים קטנים יותר ההשפעה המזיקה הגדולה ביותר בעקבות חשיפה זו.

ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי קיים קשר בין חשיפה סביבתית לעישון בילדים ובין התפתחות אסתמה אלרגית. עם זאת, ההשפעה על ריגוש אלרגי בילדים לא נקבעה באופן חד-משמעי. במסגרת המחקר הנוכחי ביקשו החוקרים לבחון באופן שיטתי את העדויות אודות ההשפעה של חשיפה סביבתית לעישון על ריגוש אלרגי בילדים.

במטה-אנליזה נכללו מחקרים שאותרו לאחר חיפוש במאגרי CENTRAL, MEDLINE ו-EMBASE, תוך התמקדות במחקרים שבחנו את הסמנים הבאים לריגוש אלרגי: ריכוז כולל של אימונוגלובולינים מסוג E (tIgE), לפחות נוגדן ספציפי אחת מסוג IgE (sIgE) ותבחינים עוריים חיוביים בילדים עם חשיפה סביבתית לעישון ואלו ללא חשיפה זו.

שמונה מחקרים להערכת ההשפעה של חשיפה סביבתית לעישון על ריכוז tIgE (2,603 ילדים), שישה מחקרים להערכת חשיפה סביבתית לעישון על sIgE (9,230 משתתפים) ו-14 מאמרים בנושא החשיפה לעישון סביבתי ותבחינים עוריים (14,150 משתתפים) ענו על הקריטריונים של הסקירה.

מהנתונים עלה כי חשיפה סביבתית לעישון לוותה בעליה בריכוז tIgE בהיקף של 27.7 IU/mL ועליה בסיכון לריגוש אטופי, כפי שנקבע לפי נוגדני sIgE (יחס סיכויים של 1.12) ותבחינים עוריים (יחס סיכויים של 1.15). מניתוח לפי תתי קבוצות עלה כי השפעה זו בולטת יותר בילדים מתחת לגיל שבע שנים (לפני גיל בית-ספר) עם יחס סיכויים של 1.20 לנוכחות sIgE ויחס סיכויים של 1.30 לתבחינים עוריים חיוביים.

ממצאי המחקר מדגישים כי חשיפה סביבתית לעישון הינה גורם סיכון חשוב, הניתן למניעה, להתפתחות מחלות אלרגיות בילדים.

Arch Dis Child. 2014;99(11):985-992

לידיעה במדסקייפ

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה