ילדים

הנחיות מעודכנות מטעם ה-AAP בנושאי רפואה מונעת מתמקדות בבדיקות סקר לדיכאון ו-HIV (מתוך Pediatrics)

איגוד ה-AAP (American Academy of Pediatrics) פרסם המלצות עדכניות לבדיקות סקר והערכת שירותי רפואה מונעת בילדים. ההמלצות פורסמו בכתב העת Pediatrics וכוללות שינויים ב-11 תחומי טיפול רפואי בהשוואה לגרסה משנת 2016.

ה-AAP ממשיך להדגיש את הצורך ברצף טיפולי במסגרת טיפול רפואי מקיף. ההמלצות מדגישות עוד את הצורך שרופאי ילדים יאשרו אם הילד אכן השלים את כל הבדיקות, ובמידה ולא כך הדבר, אזי ישלימו את הנדרש במהירות.

להלן רשימת העדכונים בהשוואה להנחיות הקודמות:

·         דיכאון: בדיקות סקר של מתבגרים יחלו בגיל 12 שנים, כפי שהומלץ ע”י ה-USPSTF. בנוסף, על רופאים לשאול אודות דיכאון אימהי בביקורי מעקב לאחר חודש, חודשיים, ארבעה חודשים ושישה חודשים. שיעורי הדיכאון האימהי ברקע עמדו על 1 מכל 6 נשים ואבות היילודים גם מפתחים דיכאון.

·         פסיכוסוציאלי-התנהגותי: העדכון מדגיש כי הערכה צריכה להיות מבוססת-משפחה, מעבר למצב החברתי והרגשי של הילד, ועשוי לכלול הערכה של המטפלים וגורמים סוציאליים המשפיעים על המצב הבריאותי של הילד.

·         HIV: בדיקות סקר אוניברסאליות ל-HIV מומלצות פעם אחת בין 15-18 שנים, לכן ההמלצה הנוכחית של ה-AAP עולה בקנה אחד עם הנחיות ה-USPSTF.

·         זיהומים המעברים במגע מיני: יש להשלים בדיקות סקר במתבגרים בהתאם להמלצות ה-AAP.

·         שמיעה: כעת ההמלצות מפרטות את מועד בדיקות סקר ומעקב אחר כל היילודים לזיהוי חרשות מולדת ובעיות שמיעה, עם דגש על בדיקות לאישור מוקדם ומעקב כנדרש. למרות שבדיקה זו לרוב מבוצעת במסגרת תכניות בבתי חולים, החוקרים ביקשו להבטיח כי הבדיקות לא נופלות בין הכיסאות, בהנחה שכבר בוצעו בבית החולים.  במתבגרים, ההמלצה השתנתה לבדיקות שמיעה פעם אחת במהלך התבגרות מוקדמת, אמצע גיל התבגרות והתבגרות מאוחרת, בגילאי 11-14, 15-17 ו-18-21 שנים.

·         בילירובין בדם יילוד: המלצה חדשה תומכת בבדיקה שגרתית חד-פעמית של ריכוז בילירובין בעת ביקור היילוד, שוב עם דגש על אישור הבדיקה ומעקב. עוד פורטו בהנחיות מועדי ובדיקות דם במהלך המעקב.

·         דיסליפידמיה: העדכון קורא לבדיקת סקר פעם אחת בין הגילאים 9-11 שנים ופעם אחת בגילאי 17-21 שנים, ולכן כעת עולה בקנה אחד עם המלצות ה-National Heart, Lung, and Blood Institute.

·         בריאות הפה: על רופאי ילדים להעריך את בריאות הפה בביקורים לאחר 12 ו-18 חודשים ולאורך הביקורים עד גיל שש שנים, או עד שהילד עובר לטיפול שיניים סדיר.

Pediatrics. Published online February 16, 2017

לידיעה במדסקייפ

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

  • פעילות גופנית והשפעותיה על בריאות נפשית בילדים ומתבגרים עם הפרעה נוירו-התפתחותית (JAMA PEDIATRICS)

    פעילות גופנית והשפעותיה על בריאות נפשית בילדים ומתבגרים עם הפרעה נוירו-התפתחותית (JAMA PEDIATRICS)

    מטה אנליזה וסקירה סיסטמתית (מחקר משולב) שפורסמה לאחרונה ב-JAMA PEDIATRICS, עסקה בבריאותם הנפשית של ילדים ובני נוער עם פגיעה נוירולוגית-התפתחותית, על מנת לבחון את הקשר בין פעילות גופנית לפרמטרים של בריאות נפשית: תפקוד קוגניטיבי, בריאות נפשית-פסיכולוגית, הכללת והפנמת בעיות. ד”ר עדי זיו, עורך מדור ילדים, משתף את המאמר ומוסיף מהערותיו.

  • דעת המומחים לאנדוקרינולוגיה והמלצות האיגוד לרפואת המתבגרים לגבי הטיפול בחסר בויטמין  D בילדים ובמתבגרים (CME)

    דעת המומחים לאנדוקרינולוגיה והמלצות האיגוד לרפואת המתבגרים לגבי הטיפול בחסר בויטמין  D בילדים ובמתבגרים (CME)

    חסר בויטמין D נפוץ מאוד בילדים ובמתבגרים באופן גלובלי. בגיל הילדות חסר זה יכול להוביל לרככת, לנכות ואף לתחלואה מסכנת חיים. בעשור השני לחיים מסת העצם גדלה משמעותית ולכן גיל ההתבגרות הינו תקופה קריטית לבריאות העצם בהמשך החיים. מעבר לכך, הידע לגבי השפעותיו הגופניות של ויטמין D שאינן קשורות בבריאות העצם הולך ומתרחב. קיימת חשיבות רבה להקפדה על ערכי ויטמין D תקינים בגיל הילדות וההתבגרות. מוצגות כאן יחד עמדת המומחים באנדוקרינולוגיה מהעיתון expert opinion of endocrinology and metabolism ונייר העמדה של האיגוד לרפואת המתבגרים, שפורסם בעיתון לרפואת המתבגרים, כדי לסכם את ההמלצות הנוגעות לבירור ולטיפול בחסר בויטמין D בילדים ובמתבגרים.

  • יתרונות דחיית ניתוח לתיקון בקע מפשעתי בפגים (JAMA)

    יתרונות דחיית ניתוח לתיקון בקע מפשעתי בפגים (JAMA)

    במאמר שפורסם בכתב העת JAMA מדווחים חוקרים על תוצאות מחקר חדש, מהן עולה כי בפגים עם בקע מפשעתי, השלמת תיקון בקרע לאחר השחרור מיחידת טיפול נמרץ ביילודים הובילה לשיעור נמוך יותר של אירועים חריגים, בהשוואה לפרוצדורות שבוצעו לפני השחרור מבית החולים. במסגרת המחקר בחנו החוקרים את הבטיחות של תיקון בקע מפשעתי לפני שחרור מיחידת טיפול […]

  • הנקה בלבד לאורך פרק זמן ארוך יותר עשויה להגן מפני ממאירויות המטולוגיות בילדים (JAMA Netw Open)

    הנקה בלבד לאורך פרק זמן ארוך יותר עשויה להגן מפני ממאירויות המטולוגיות בילדים (JAMA Netw Open)

    הנקה בלבד למשך שלושה חודשים לפחות לווה בסיכון מופחת לממאירויות המטולוגיות בילדים, בהשוואה להנקה לפרק זמן קצר יותר, כך עולה מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת JAMA Network Open. מנגד, לא זוהה קשר בין הנקה ובין הסיכון לגידולים במערכת העצבים המרכזית, גידולים סולידיים או נוירובלסטומה. החוקרים השלימו מחקר מבוסס-אוכלוסייה להערכת נתונים אודות 309,473 ילדים (51.3%) בנים […]

  • פעילות גופנית יעילה כמו תרופות או פסיכותרפיה להקלה על דיכאון (Br Med J)

    פעילות גופנית יעילה כמו תרופות או פסיכותרפיה להקלה על דיכאון (Br Med J)

    פעילות גופנית הדגימה יעילות דומה לזו של פסיכותרפיה וטיפול תרופתי להקלה על דיכאון, כך עולה מתוצאות סקירה שיטתית ומטה-אנליזה שפורסמו בכתב העת British Medical Journal. פעילות גופנית אינטנסיבית והליכה או ריצה, יוגה ואימוני כוח, היו יעילים במיוחד. החוקרים השלימה סקירת ספרות וערכו מטה-אנליזה שכללה 218 מחקרים אקראיים עם 14,170 משתתפים עם דיכאון. המחקרים בחנו צורות […]

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה