ילדים

האם טיפול אנטיביוטי הינו טיפול ראשוני הולם במקרים של דלקת תוספתן בילדים? (JAMA Pediatr)

מתוצאות מטה-אנליזה חדשה, שפורסמו בכתב העת JAMA Pediatrics, עולה כי במרבית הילדים עם דלקת תוספתן ללא-סיבוכים ניתן לטפל תחילה בתרופות אנטיביוטיות ולהימנע מניתוח לכריתת תוספתן.

מתוצאות המחקר עולה כי בילדים עם דלקת תוספתן ללא-סיבוכים סיכוי גדול לריפוי עם טיפול שמרני/אנטיביוטי, אך נוכחות Appendicolith הינה גורם סיכון לדלקת תוספתן עם סיבוכים או הישנות דלקת תוספתן. לדברי החוקרים, על רופאים לקחת בחשבון את האפשרויות והסיכונים בכל מקרה בקבלת ההחלטה על הטיפול הטוב ביותר.

במסגרת המחקר ערכו החוקרים השוואה של טיפול אנטיביוטי אל מול כריתת תוספתן במטה-אנליזה שכללה ארבעה מחקרים פרוספקטיביים, לא-אקראיים, ומחקר אקראי-מבוקר אחד עם 404 ילדים עם דלקת תוספתן חדה וללא-סיבוכים.

טיפול לא-ניתוחי היה מוצלח ב-152 מבין 168 ילדים (90.5%), כאשר הצלחה הוגדרה כרזולוציה של תסמינים ללא צורך בניתוח בתוך 48 שעות, או הישנות דלקת תוספתן בתוך חודש לאחר התחלת הטיפול.

מבין 16 חולים עם כשלון ראשוני של טיפול אנטיביוטי, 11 התקדמות לכריתת תוספתן בתוך 48 שעות ובחמישה תועדה הישנות דלקת תוספתן. בכל 16 החולים, תוצאות הפתולוגיה אישרו כי מדובר היה בדלקת תוספתן.

45 חולים בקבוצת הטיפול האנטיביוטי (26.8%) השלימו ניתוח כריתת תוספתן במהלך שנת מעקב אחת, אך שמונה מאלו אובחנו עם תוספתן תקין בהיסטולוגיה.

Appendicolith זוהה ב-30 חולים בקבוצת הטיפול האנטיביוטי וב-19 חולים בקבוצת ניתוח ראשוני, ולווה בסיכון מוגבר וגורם מרכזי לכשלון טיפול אנטיביוטי ראשוני. שיעור הסיבוכים לא היה שונה בין קבוצת טיפול אנטיביוטי או ניתוחי.

עלויות הטיפול היו בממוצע גבוהות יותר ב-1,310 דולרים בכל מטופלים בקבוצת ההתערבות הניתוחית, בעוד שמשך האשפוז בבית החולים היה ארוך ב-14.32 שעות בקבוצת טיפול אנטיביוטי.

החוקרים קוראים להשלים מחקרים נוספים במטרה להבין טוב יותר את הנושא.

JAMA Pediatr 2017

לידיעה במדסקייפ

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה