ילדים

ההנחיות התזונתיות העדכניות לילדים חולים במצב קריטי שמות דגש על גישה אינדווידואלית (JPEN)

מאת ד”ר אלינור מוסרי בריסקין

הנחיות בנושא תזונה תומכת בילדים במצב קשה (critically ill) פורסמו על ידי American Society for Parenteral and Enteral Nutrition (ASPEN) ועל ידי the Society of Critical Care Medicine (SCCM, ב-7 ביולי.

על פי נשיאת ASPEN, ד”ר מהטה, ילדים בקבוצה זו שונים מילדים בריאים בכל הנוגע לצרכיהם התזונתיים, מצבם המטבולי והסיכון להידרדרות תזונתית. הם נמצאים הן בסכנה של הזנת-חסר והן בסכנה של הזנת-יתר ולפיכך חשובה הגישה האינדווידואלית לכל ילד וילד.

מאז פרסום ההנחיות התזונתיות הראשונות לילדים החולים במצב קשה בשנת 2009, המחקר אודות נושא זה גבר, אך עדיין חסרים מחקרי RCT.

עם זאת, ביצירת ההנחיות העדכניות ד”ר מהטה ועמיתיה סקרו מחקרים רבים והשתמשו גם בדעת מומחים.

הנושאים אליו מתייחסות ההנחיות החדשות הינם: חשיבות הערכת סטטוס תזונתי, האתגר בחישוב צריכת אנרגיה וחלבון, חשיבות ההחלטה והתזמון של תזונה פראנטרלית, והתפקיד של immunonutrients בילדים חולים במצב קשה.

הערכת הסטטוס התזונתי חשובה לאור הפרוגנוזה הגרועה של ילדים חולים הנמצאים במצב של תת תזונה. יש חשיבות לאיתור מוקדם של בעיות תזונתיות וטיפול בהן. על פי ההנחיות, ילדים המאושפזים ב PICU זקוקים להערכה בתוך 48 שעות מאשפוזם, ולהערכות חוזרות על בסיס שבועי לפחות, אשר נעשות על ידי צוות תמיכה תזונתית מקצועי.

ההנחיות מפרטות את המדידות והחישובים שיש לעשות בעת ביצוע ההערכה התזונתית. לציין כי לא ניתן להשליך על ילדים חולים במצב קריטי מנוסחת הצריכה היומית אשר בה משתמשים לילדים בריאים, מכיוון שהצריכה האנרגטית של שתי קבוצות ילדים אלה שונה בתכלית.

הזנה אנטרלית באמצעות צינור הזנה נזו-גסטרי הינה ונשארה השיטה המועדפת להזנה של ילדים חולים במצב קשה. על פי ההנחיות החדשות, מעבר מוקדם להזנה פראנטרלית אינו מומלץ. קיים אלגוריתם אשר עוזר בהחלטה על מועד המעבר.

צריכת חלבון ואנרגיה בחולים קשים אינה דומה לצריכתם בילדים בריאים. על פי ההנחיות, ההמלצה היא למינימום של 1.5גרם/ק”ג חלבון ליום, על מנת למנוע מאזן חלבון שלילי בגוף. הדבר חשוב מכיוון שמאזן חלבון שלילי עשוי לגרום לאיבוד מסת שריר, אשר נקשר עם פרוגנוזה גרועה בילדים במצב קשה.

על פי ההנחיות, אין לתוספים תזונתיים מסוג imunnonutrients תפקיד בתזונה של חולים קשים אלה. על פרט זה גם להישקל אינדווידואלית עבור כל מטופל ועל סמך הערכות חוזרות.

נושא שטיבו אינו לגמרי ברור בניהול חולים ב PICU הוא מדידות Gastric residual volume – GRV כמדד להתרוקנות מאוחרת של הקיבה. בחולים מבוגרים המאושפזים בטיפול נמרץ, מדידות אלה לא נמצאו כשקשורות בסיכון לאספירציות ואינן מבוצעות עוד. בשל היעדר מחקרים בנושא זה בילדים, לא ניתן להמליץ על הפסקת מדידות GRV, אך תפקיד ה- GRV אינו ברור ולא בטוח שמועיל. בהנחיות החדשות אין המלצות ספציפיות בנוגע למדידות GRV כמדד לאי סבילות להזנה נזוגסטרית. ד”ר מהטה סיכמה כי לליבון נושא זה יש צורך במחקרים נוספים.

Guidelines for the Provision and Assessment of Nutrition Support Therapy in the Pediatric Critically Ill Patient: Society of Critical Care Medicine and American Society for Parenteral and Enteral Nutrition. Journal of Parenteral and Enteral Nutrition, Published July 7, 2017

לידיעה במדסקייפ

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

  • בדידות בילדות מנבאת פסיכוזה? (EPA)

    בדידות בילדות מנבאת פסיכוזה? (EPA)

    תפיסה של בדידות במהלך הילדות שהוערכה באופן סובייקטיבי ורטרוספקטיבי על ידי מטופלים קשורה לסיכון מוגבר ביותר מפי שניים לאירוע ראשון של פסיכוזה, כך עולה ממחקר שהוצג בקונגרס האיגוד הפסיכיאטרי האירופי

  • מנהל המזון והתרופות האמריקאי אישר מחקר ראשון להערכת טיפול CAR-T בילדים עם לופוס (מתוך הודעת ה-FDA)

    מנהל המזון והתרופות האמריקאי אישר מחקר ראשון להערכת טיפול CAR-T בילדים עם לופוס (מתוך הודעת ה-FDA)

    מנהל המזון והתרופות האמריקאי (Food and Drug Administration) אישר מחקר ראשון להערכת טיפול CAR-T (או Chimeric Antigen Receptor T-cell) בילדים עם אבחנה של SLE (או Systemic Lupus Erythematosus). מחקר REACT-01 (או Reversing Autoimmunity through Cell Therapy) יהיה בהובלת מומחים מסיאטל וצפוי להתחיל בקיץ הקרוב. התקווה היא כי הטיפול יאפשר להגדיל את מספר החולים הצעירים עם […]

  • צריכת קפה מלווה בסיכון מופחת להישנות סרטן מעי גס ורקטום ותמותה מכל-סיבה (Int J Cancer)

    צריכת קפה מלווה בסיכון מופחת להישנות סרטן מעי גס ורקטום ותמותה מכל-סיבה (Int J Cancer)

    במאמר שפורסם בכתב העת International Journal of Cancer מדווחים חוקרים על תוצאות מחקר חדש, מהן עולה כי שתיית קפה עשויה להיות מלווה בסיכון מופחת להישנות סרטן מעי גס ורקטום ותמותה מכל-סיבה. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי צריכת קפה נקשרה עם סיכון מופחת להתפתחות סרטן מעי גס ורקטום. עם זאת, לא ידוע אם צריכת קפה עשויה […]

  • יתרונות דחיית ניתוח לתיקון בקע מפשעתי בפגים (JAMA)

    יתרונות דחיית ניתוח לתיקון בקע מפשעתי בפגים (JAMA)

    במאמר שפורסם בכתב העת JAMA מדווחים חוקרים על תוצאות מחקר חדש, מהן עולה כי בפגים עם בקע מפשעתי, השלמת תיקון בקרע לאחר השחרור מיחידת טיפול נמרץ ביילודים הובילה לשיעור נמוך יותר של אירועים חריגים, בהשוואה לפרוצדורות שבוצעו לפני השחרור מבית החולים. ד"ר ברזילי, עורך מדור נאונטולוגיה מוסיף מהערותיו.

  • פעילות גופנית והשפעותיה על בריאות נפשית בילדים ומתבגרים עם הפרעה נוירו-התפתחותית (JAMA PEDIATRICS)

    פעילות גופנית והשפעותיה על בריאות נפשית בילדים ומתבגרים עם הפרעה נוירו-התפתחותית (JAMA PEDIATRICS)

    מטה אנליזה וסקירה סיסטמתית (מחקר משולב) שפורסמה לאחרונה ב-JAMA PEDIATRICS, עסקה בבריאותם הנפשית של ילדים ובני נוער עם פגיעה נוירולוגית-התפתחותית, על מנת לבחון את הקשר בין פעילות גופנית לפרמטרים של בריאות נפשית: תפקוד קוגניטיבי, בריאות נפשית-פסיכולוגית, הכללת והפנמת בעיות. ד”ר עדי זיו, עורך מדור ילדים, משתף את המאמר ומוסיף מהערותיו.

  • דיאטה פרו-דלקתית וצריכת מלח מלווים בסיכון מוגבר לסוכרת מסוג 2   (Diabetes, Obesity & Metabolism)

    דיאטה פרו-דלקתית וצריכת מלח מלווים בסיכון מוגבר לסוכרת מסוג 2   (Diabetes, Obesity & Metabolism)

    הסיכון לסוכרת מסוג 2 גבוה יותר בקרב מבוגרים עם דפוסי דיאטה פרו-דלקתית ואלו הצורכים מלח בכמות רבה, בהשוואה לאלו המקפידים על דיאטה אנטי-דלקתית וצורכים כמות מלח קטנה יותר, כך עולה מנתונים שפורסמו בכתב העת Diabetes, Obesity and Metabolism. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי מדד DII (או Dietary Inflammatory Index), מערכת ניקוד להערכת הפוטנציאל הדלקתי של […]

  • דעת המומחים לאנדוקרינולוגיה והמלצות האיגוד לרפואת המתבגרים לגבי הטיפול בחסר בויטמין  D בילדים ובמתבגרים (CME)

    דעת המומחים לאנדוקרינולוגיה והמלצות האיגוד לרפואת המתבגרים לגבי הטיפול בחסר בויטמין  D בילדים ובמתבגרים (CME)

    חסר בויטמין D נפוץ מאוד בילדים ובמתבגרים באופן גלובלי. בגיל הילדות חסר זה יכול להוביל לרככת, לנכות ואף לתחלואה מסכנת חיים. בעשור השני לחיים מסת העצם גדלה משמעותית ולכן גיל ההתבגרות הינו תקופה קריטית לבריאות העצם בהמשך החיים. מעבר לכך, הידע לגבי השפעותיו הגופניות של ויטמין D שאינן קשורות בבריאות העצם הולך ומתרחב. קיימת חשיבות רבה להקפדה על ערכי ויטמין D תקינים בגיל הילדות וההתבגרות. מוצגות כאן יחד עמדת המומחים באנדוקרינולוגיה מהעיתון expert opinion of endocrinology and metabolism ונייר העמדה של האיגוד לרפואת המתבגרים, שפורסם בעיתון לרפואת המתבגרים, כדי לסכם את ההמלצות הנוגעות לבירור ולטיפול בחסר בויטמין D בילדים ובמתבגרים.

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה