ילדים

חסר בויטמין D עשוי לגרום לרעד בתינוקות (Pediatrics)

מאת ד”ר אלינור מוסרי בריסקין

פעוטות עם רעד שפיר (Jitteriness, Tremor) עשויים לסבול מחסר בויטמין D. כך על פי דיווח של שני מקרים שפורסם בעיתון Pediatrics ביולי 2017.

התינוק הראשון נולד ב Washington DC בלידה רגילה. הוא ניזון מהנקה בלבד וסבל מצהבת קלה. בתחילה דיווחה אמו על נטילה תכשיר ויטמינים במהלך ההריון, והנקה תקינה. במעקב שגרתי ביום השישי לחייו, התלוננה אמו כי הוא רועד, כאילו סובל מקור. רופא הילדים אשר סבר כי התינוק אכן סובל מקור הסביר לאם כיצד להלביש את העולל. ביום 12, האם המשיכה להתלונן על תופעה זו, אשר נצפתה גם בביקור עצמו. בבדיקה פיזיקלית התינוק היה עירני, הגיב לגירויים, היה בעל סימנים חיוניים תקינים וללא חום. בבדיקה פיזיקלית רפלקסים נאונטלים היו תקינים.

בדיקות המעבדה היו בטווח התקין, למעט ערכי Alkaline phosphatase של 430U/liter (טווח תקין 30-65), ו- 25 hydroxy vitamin D של 6ng/mL (תקין 30-100(. הפעוט החל לקבל תוסף של ויטמין D במינון של 800IU ליום. בדיקת דם של האם לויטמין D הראתה ערך של 22.5ng/mL, והיא הודתה כי למעשה לא נטלה את הויטמינים במהלך ההריון.

שבועיים לאחר התחלת הטיפול בויטמין D במינון 800IU ליום, תופעת הרעד של התינוק נעלמה לחלוטין.

התינוק השני נולד בלידה רגילה. האם נטלה תכשיר ויטמינים במהלך ההריון. לאחר הלידה היא לא הניקה, והתינוק ניזון מתחליף חלב.

בבדיקה פיזיקלית שגרתית של הפעוט נצפה רעד לסירוגין של סנטרו. בדיקת הדם לגלוקוז היתה תקינה, אך ערך ויטמין D היה 17ng/mL (תקין 30-100). הוחל טיפול בויטמין D במינון של 800IU ליום. תינוק זה אבד למעקב.

החוקרים מציינים כי רעידות ביילודים בריאים היא תופעה הנחשבת שפירה והנעלמת באופן ספונטני לאחר מספר חודשים. כאשר הרעד ממשיך או מחמיר, יש לשלול אבחנות כגון פרכוסים, מחלות נוירולוגיות, היפוגליקמיה, היפוקלצמיה, היפומגנזמיה, תריסיות יתר, גמילה מתרופות וספסיס.

עם זאת, מזהירים החוקרים כי רעד ביילודים עשוי להיות סימן מוקדם לחסר בויטמין D. יש לשקול אבחנה זו בתינוקות בריאים אשר אינם מציגים סיבות אחרות לרעד, ולשקול בדיקת ויטמין D בתינוקות אלה. יש צורך במחקרים נוספים על מנת ללמוד על הקשר הזה בין ויטמין D ורעד בתינוקות.

Benign Neonatal Shudders, Shivers, Jitteriness, or Tremors: Early Signs of Vitamin D Deficiency. Pediatrics, July 2017

לידיעה במדסקייפ

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה