ילדים

AAP ממליץ על חיסון לשפעת לכל הילדים מעל גיל חצי שנה (Pediatrics)

מאת ד”ר אלינור מוסרי בריסקין

ה- AAP (American Academy of Pediatrics) ממליץ לכל הילדים מעל גיל 6 חודשים לקבל חיסון לשפעת, מאחר והוא מפחית משמעותית את התמותה והסיכון לסיבוכים במהלך עונת השפעת. כך על פי הצהרת ועדת ה AAP למחלות זיהומיות אשר פורסמה אונליין בעיתון Pediatrics ב 4 בספטמבר.

לדברי ד”ר מונוז, ממחברי ההמלצה, יש לבצע את החיסון ברגע שניתן וכחלק מהשגרה, ולא להקל בכך ראש. החיסון מומלץ לכל האוכלוסייה כולל ילדים, נשים בהריון ומבוגרים. ד”ר מונוז מעודד את רופאי המשפחה והילדים להמליץ על החיסון ברגע שמתאפשרת קבלתו.

יותר מ-100 ילדים בארה”ב מתו משפעת במהלך שנת 2016-2017, ואלפים נוספים נזקקו לאשפוז בשל מחלה קשה או סיבוכים. רוב החולים הקשים (80%) לא היו מחוסנים.

החיסון המומת (inactivated) ניתן בזריקה תוך שרירית. ישנם שני סוגים  של חיסון מומת: החיסון הטרי-וולנטי אשר מגן פני 3 זני אינפלואנזה (שני זני A וזן )B, וחיסון קוודרי-וולנטי אשר מגן מפני 4 זני אינפלואנזה (שני זני A ושני זני B). לא קיימת עדיפות לאחד משני החיסונים.

ההמלצות:

          עדיף לקבל את החיסון עד סוף אוקטובר.

          בקבלת החיסון הראשונה יש לקבל רצף של שני חיסונים ולכן עדיף להתחיל כמה שיותר מוקדם.

          AAP תומכת בהמלצת ה Center for Disease Control and Prevention שלא להשתמש בחיסון החי-מוחלש התוך-אפי (אינטרה-נזאלי), אשר מגן בצורה חלשה נגד זן influenza A (H1N1) pdm09.

          יש להשקיע מאמץ גדול עוד יותר בלחסן ילדים אשר נמצאים בסיכון לפתח סיבוכי שפעת: ילדים שנולדו פגים, בעלי מחלות כרוניות כגון אסטמה ומחלות ריאה כרונית, מחלות לב, סכרת, מחלות מטבוליות אחרות ומחלות של מערכת החיסון.

          לכל הנשים שהן בהריון, מתכננות הריון או מניקות מומלץ לקבל את החיסון, בין היתר על מנת לתת חיסוניות טובה יותר למחלה לתינוק הנולד.

          לצוותים המטפלים בילדים כגון מורים/מורות, גננים/גננות מומלץ צריכים לקבל את החיסון.

          על כל הצוותים הרפואיים לקבל את החיסון על מנת להפחית את ההדבקה.

          החיסון אינו אסור בילדים עם מחלת חום קלה, לרבות מחלת מערכת הנשימה העליונה (URI). ילדים עם מחלת חום בינונית וקשה צריכים להמתין עד עבור הסימפטומים.

          תינוקות קטנים מגיל 6 חודשים לא מקבלים את החיסון

החיסון לשפעת הוא האמצעי החשוב ביותר שיש כיום למניעת שפעת. כך על פי ד”ר הנרי ברנשטיין, מכותבי ההמלצות. עם זאת, שיעור החיסון היה תת אופטימלי בשנים האחרונות.

התרופות היחידות המומלצות היום לטיפול בתסמיני שפעת קשים הן התרופות השייכות למשפחת מעכבי נוראמינידאז: oseltamivir (Tamiflue) ו zanamivir (Relenza). יש לטפל בתרופות אלה בהתאם לאינדיקציות, על מנת למנוע תמותה ותחלואה קשה. אך המצב האדיאלי הוא לא להגיע לצורך לטפל תרופתית, אלא למנוע את עצם הופעת המחלה וסיבוכיה.

Recommendations for Prevention and Control of Influenza in Children, 2017 2018. Pediatrics, September 2017

לידיעה במדסקייפ

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה