ילדים

שירותי טל-רפואה מסייעים בזיהוי רטינופתיה של פגות (JAMA Opthalmol)

במאמר שפורסם בכתב העת JAMA Ophthalmology מדווחים חוקרים על תוצאות מחקר חדש, מהן עולה כי לשירותי טל-רפואה דיוק דומה לבדיקה באמצעות אופתלמוסקופ בזיהוי רטינופתיה של פגות בעלת משמעות קלינית.

ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי רטינופתיה של פגות הינה הגורם המוביל לעיוורון בילדים בארצות הברית וברחבי העולם. עם זאת, לעיתים קרובות קשה להגיע לאבחנה נכונה. שירותי טל-רפואה עשויים להביא לשיפור איכות, נגישות ועלות הטיפול ברטינופתיה של פגות.

במסגרת המחקר נבחנו העיניים של 281 פגים (גיל היריון ממוצע של 27 שבועות) בשבע יחידות טיפול נמרץ ביילודים בארצות הברית ומקסיקו. כל בדיקה הערכה אופתלמוסקופית של עין אחד ולאחר מכן סקירה מרחוק של תמונות צילומי קרקעית עין בזווית רחבה ע”י שלושה בוחנים.

החוקרים מדווחים כי 1,553 בדיקות עיניים סווגו הן על-פי בדיקה עם אופתלמוסקופ והן ע”י בחינה מרחוק. לא תועדו הבדלים בדיוק הכולל בין שתי הגישות לזיהוי רטינופתיה של פגות; עם זאת, בממוצע, בדיקה אופתלמוסקופית הייתה מעט מדויקת יותר לאבחנה של רטינופתיה של פגות בשלב 3 ובאזור III.

באופן ספציפי, הרגישות של בדיקה באמצעות אופתלמוסקופ ובדיקה מרחוק הייתה דומה במקרי מחלה באזור I (78% כל-אחת) ורטינופתיה של פגות מסוג 2 (שלב 3, אזור I; או עם מחלה: 86% לעומת 79%). בדיקה באמצעות אופתלמוסקופ הייתה מעט רגישה יותר לזיהוי מחלה בשלב 3 (85% לעומת 73%).

עוד מצאו החוקרים כי לעיתים קרובות הייתה שונות באבחנת רטינופתיה של פגות בין רופאי עיניים שונים, ללא תלות בשאלה אם ביצעו את הבדיקה במסגרת רפואה מרחוק או בבדיקה פנים מול פנים.

מהמחקר עולה כי בסופו של דבר ישנה חשיבות רבה יותר לאדם המבצע את בדיקת העיניים, מאשר לשאלה אם הבדיקה מבוצעת בשיטת רפואה מרחוק או פנים מול פנים.

JAMA Opthalmol 2018

לידיעה במדסקייפ

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

אחיות ואחים יקרים,

לרגל יום האחיות והאחים המצוין היום, 16 באפריל 2024, אנו מצדיעים לכם ומוקירים את פועלכם.

אתם, הגיבורים שנלחמים על חייהם של חיילים ושל אזרחים, ולא משנה באילו תנאים, וזאת באומץ, בגבורה וללא פשרות, ראויים לכל הערכה.
תודה רבה בשם חברת e-Med ובשם המדינה כולה.