ילדים

בדיקת רוק עשויה לסייע בזיהוי ילדים עם אוטיזם (Front Genet)

בדיקת רוק על-בסיס מאפייני רנ”א עשויה לזהות במדויק ילדים עם הפרעות מהספקטרום של אוטיזם (Autism Spectrum Disorder), כך עולה מנתונים חדשים, שפורסמו במהלך חודש נובמבר בכתב העת Frontiers in Genetics.

החוקרים בחנו את הרמות של רנ”א אנושי ומיקרוביאלי ברוק במסגרת מדגם אימון ולאחר מכן בחנו את היכולת של הסמן להבחין בין ילדים עם הפרעות מהספקטרום של אוטיזם ובין אלו ללא הפרעות אלו במדגם שכלל 456 ילדים בגילאי 19-83 חודשים.

אלגוריתם הבחירה זיהה פאנל של 32 מאפייני רנ”א אבחנתיים. במדגם הולידציה זיהה האלגוריתם נוכחות/העדר הפרעות מהספקטרום של אוטיזם ברגישות של 80%, סגוליות של 78% ודיוק של 87% (שטח מתחת לעקומה).

במדגם הבחינה, האלגוריתם ניבא במדויק נוכחות הפרעות מהספקטרום של אוטיזם ב-41 מבין 50 ילדים עם הפרעות אלו, זיהה נכונה התפתחות תקינה ב-18 מבין 21 ילדים בריאים וכן זיהה עיכוב התפתחותי ב-12 מבין 13 ילדים עם הפרעה זו. ממצאים אלו מתורגמים לרגישות של 82%, סגוליות של 88%, דיוק של 88% וערך מנבא חיובי של 91%.

ברבע מהילדים שסווגו לא-נכונה עם הפרעות מהספקטרום של אוטיזם תועדו מדדים חברתיים גבוהים מהממוצע.

הערכת יעדי מיקרו-רנ”א הדגימה עושר שמעותי של מספר מסלולים בעלי חשיבות אפשרית, כולל הנחיית אקסונים, מעבר אותות עצביים, כמו גם מסלולי אינטראקציות, דוגמת מטבוליזם כסנוביותי ואותות NF-kappa B.

על-בסיס המדגם (כ-50% ילדים עם אוטיזם, 25% עם עיכוב התפתחותי שאינו על-רקע אוטיזם ו-25% ילדים עם התפתחות תקינה), בדיקה זו עשויה לשמש כתוספת לבדיקות האבחנתיות (ולא כבדיקת סקר רחבה). לדוגמא, רופא ילדים עשוי להיעזר בבדיקה זו במקרים של מדד MCHAT (Modified Checklist for Autism in Toddlers) חיובי לשיפור הסגוליות של הפניות למומחים להתפתחות הילד.

החוקרים כותבים כי למרות שדרושים מחקרים נוספים לאישור הממצאים, הנתונים מציעים כי בדיקה ביולוגית לאוטיזם עשויה לשמש בעתיד כחלק מארגז הכלים של רופאים.

Front Genet 2018

לידיעה במדסקייפ

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

  • מטבוליט בבשר אדום עשוי להביא לעליה בסיכון למחלת כליות (J Am Soc Nephrol)

    מטבוליט בבשר אדום עשוי להביא לעליה בסיכון למחלת כליות (J Am Soc Nephrol)

    מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת Journal of the American Society of Nephrology עולה כי המטבוליט TMAO (או Trimethylamine N-Oxide) שמקורו בבשר אדום, מלווה בסיכון מוגבר להיארעות מחלת כליות כרונית והידרדרות מהירה יותר של התפקוד הכלייתי בבני אדם. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי TMAO הינו תוצר פירוק חיידקי במעי עקב מטבוליזם L-Carnitine, שמקורו בעיקר מבשר אדום, […]

  • בדידות בילדות מנבאת פסיכוזה? (EPA)

    בדידות בילדות מנבאת פסיכוזה? (EPA)

    תפיסה של בדידות במהלך הילדות שהוערכה באופן סובייקטיבי ורטרוספקטיבי על ידי מטופלים קשורה לסיכון מוגבר ביותר מפי שניים לאירוע ראשון של פסיכוזה, כך עולה ממחקר שהוצג בקונגרס האיגוד הפסיכיאטרי האירופי

  • טיפול ב-Niacinamide יעיל להפחתת רמות זרחן בדם במטופלי המודיאליזה (J Ren Nutr)

    טיפול ב-Niacinamide יעיל להפחתת רמות זרחן בדם במטופלי המודיאליזה (J Ren Nutr)

    במאמר שפורסם בכתב העת Journal of Renal Nutrition מדווחים חוקרים על תוצאות מחקר חדש, מהן עולה כי Niacinamide עשוי לשמש כטיפול יעיל להפחתת ריכוזי זרחן בדם בחולים עם כשל כלייתי תחת טיפולי המודיאליזה. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי היפרפוספטמיה הינה סיבוך נפוץ בחולים עם כשל כלייתי, למרות השימוש בסופחי זרחן. ויטמין B3, בין אם בצורת […]

  • מנהל המזון והתרופות האמריקאי אישר מחקר ראשון להערכת טיפול CAR-T בילדים עם לופוס (מתוך הודעת ה-FDA)

    מנהל המזון והתרופות האמריקאי אישר מחקר ראשון להערכת טיפול CAR-T בילדים עם לופוס (מתוך הודעת ה-FDA)

    מנהל המזון והתרופות האמריקאי (Food and Drug Administration) אישר מחקר ראשון להערכת טיפול CAR-T (או Chimeric Antigen Receptor T-cell) בילדים עם אבחנה של SLE (או Systemic Lupus Erythematosus). מחקר REACT-01 (או Reversing Autoimmunity through Cell Therapy) יהיה בהובלת מומחים מסיאטל וצפוי להתחיל בקיץ הקרוב. התקווה היא כי הטיפול יאפשר להגדיל את מספר החולים הצעירים עם […]

  • יתרונות דחיית ניתוח לתיקון בקע מפשעתי בפגים (JAMA)

    יתרונות דחיית ניתוח לתיקון בקע מפשעתי בפגים (JAMA)

    במאמר שפורסם בכתב העת JAMA מדווחים חוקרים על תוצאות מחקר חדש, מהן עולה כי בפגים עם בקע מפשעתי, השלמת תיקון בקרע לאחר השחרור מיחידת טיפול נמרץ ביילודים הובילה לשיעור נמוך יותר של אירועים חריגים, בהשוואה לפרוצדורות שבוצעו לפני השחרור מבית החולים. ד"ר ברזילי, עורך מדור נאונטולוגיה מוסיף מהערותיו.

  • פעילות גופנית והשפעותיה על בריאות נפשית בילדים ומתבגרים עם הפרעה נוירו-התפתחותית (JAMA PEDIATRICS)

    פעילות גופנית והשפעותיה על בריאות נפשית בילדים ומתבגרים עם הפרעה נוירו-התפתחותית (JAMA PEDIATRICS)

    מטה אנליזה וסקירה סיסטמתית (מחקר משולב) שפורסמה לאחרונה ב-JAMA PEDIATRICS, עסקה בבריאותם הנפשית של ילדים ובני נוער עם פגיעה נוירולוגית-התפתחותית, על מנת לבחון את הקשר בין פעילות גופנית לפרמטרים של בריאות נפשית: תפקוד קוגניטיבי, בריאות נפשית-פסיכולוגית, הכללת והפנמת בעיות. ד”ר עדי זיו, עורך מדור ילדים, משתף את המאמר ומוסיף מהערותיו.

  • דעת המומחים לאנדוקרינולוגיה והמלצות האיגוד לרפואת המתבגרים לגבי הטיפול בחסר בויטמין  D בילדים ובמתבגרים (CME)

    דעת המומחים לאנדוקרינולוגיה והמלצות האיגוד לרפואת המתבגרים לגבי הטיפול בחסר בויטמין  D בילדים ובמתבגרים (CME)

    חסר בויטמין D נפוץ מאוד בילדים ובמתבגרים באופן גלובלי. בגיל הילדות חסר זה יכול להוביל לרככת, לנכות ואף לתחלואה מסכנת חיים. בעשור השני לחיים מסת העצם גדלה משמעותית ולכן גיל ההתבגרות הינו תקופה קריטית לבריאות העצם בהמשך החיים. מעבר לכך, הידע לגבי השפעותיו הגופניות של ויטמין D שאינן קשורות בבריאות העצם הולך ומתרחב. קיימת חשיבות רבה להקפדה על ערכי ויטמין D תקינים בגיל הילדות וההתבגרות. מוצגות כאן יחד עמדת המומחים באנדוקרינולוגיה מהעיתון expert opinion of endocrinology and metabolism ונייר העמדה של האיגוד לרפואת המתבגרים, שפורסם בעיתון לרפואת המתבגרים, כדי לסכם את ההמלצות הנוגעות לבירור ולטיפול בחסר בויטמין D בילדים ובמתבגרים.

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה