ילדים

לידה וגינלית והנקה קשורות בירידה בסיכון לאלרגיה (מדסקייפ)

מאת ד”ר אלינור מוסרי בריסקין

לידה וגינלית והנקה מפחיתות את שכיחות הופעת אלרגיה ואסטמה בילדים עד גיל 18. כך על פי מחקר אשר הוצג ב American College of Allergy, Asthma & Immunology (ACAAI) 2019 Annual Scientific Meeting בנובמבר 2019.

במחקר הושוו תיקיהם הרפואיים של 158,422 ילדים ונבדק כיצד השפיעו אופן הלידה וההנקה על מספר מצבים אלרגיים, כפי שנמסר מהמשתתפים במהלך 18 השנים העוקבות. אופן הלידה היה וגינלי או קיסרי. אופן ההנקה חולק ל- הנקה, אכילה מבקבוק, או שילוב של שניהם. המצבים האלרגים שנבדקו היו אטופיק דרמטיטיס, ריניטיס אלרגי, אלרגיה למזון מתווך על ידי IgE, ואסטמה.

לאחר התאמה למין ומוצא אתני, נמצא כי ילדים אשר נולדו בלידה וגינלית היו בסיכון מופחת לסבול ממצב אלרגי אחד, שני מצבים, שלושה או ארבעה (HR 0.89, 0.83, 0.84, 0.79, בהתאמה, p=0.001).

ילדים אשר ינקו באופן בלעדי היו בסיכון נמוך יותר לתופעה אלרגית אחת, לשתיים או לשלוש (HR 0.74, 0.75, 0.89 בהתאמה. P=0.001). ילדים אשר קיבלו שילוב של הנקה ובקבוקים הראו סיכון נמוך יותר לסבול מתופעה אלרגית אחת (HR 0.94, p=0.001) אך לא הראו הבדל מובהק בנטייה לשתיים או שלוש תופעות אלרגיות. ילדים אשר קיבלו שילוב היו יותר מוגנים מתופעה אלרגית אחת, אך עבור ילדים אשר כבר פיתחו שתי תופעות אלרגיות או יותר, לתוספת ההנקה לא היתה השפעה.

החוקרים סוברים כי האפקט המגן של לידה וגינלית על תופעות אלרגיות נעוצה במיקרוביום הקיים בתעלת הלידה ואשר אליו נחשף היילוד עם לידתו.

בנוגע להנקה, החוקרים מחדדים כי גם להנקה חלקית יש השפעה חיובית על הירידה בנטייה לתופעות אלרגיות.

American College of Allergy, Asthma & Immunology (ACAAI) 2019 Annual Scientific Meeting

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה