שיווק ומנהל רפואי

נשיאת העליון דחתה בקשתה של איריס לווינשטיין לקיים דיון נוסף בבג”צ על עתירתה לשינוי תנאי הסף לפיהם רק רופא יכול להיות מנהל בית חולים (דהמרקר)

בקשתה של איריס לווינשטיין לקיום דיון נוסף בבג”צ, וזאת לאחר פסיקת בג”צ בעניינה (לפיה אין בהחלטת משרד הבריאות לדרוש בתנאי הסף של מכרז לניהול בית חולים שהמועמד יהיה רופא פגיעה בחופש העיסוק או התנייה לא סבירה) נדחתה על הסף ע”י נשיאת העליון, מרים נאור.

בכך נראה שה”סאגה” הזו הגיע לידי סיום.

כעת, העיקרון לפיו רק רופא יכול להיות מנהל בית חולים הוא בידי משרד הבריאות וקופות החולים שבבעלותם בתי חולים, שכן בית המשפט לא קבע שעל מנהל בית חולים להיות רופא, אלא שהתניית סף זו ע”י משרד הבריאות אינה בלתי סבירה או חורגת מהחוק. משרד הבריאות, כידוע , נכון להיום,  סבור שאכן יש לשמור על עיקרון זה.

איריס לווינשטיין הגיבה להחלטת בג”צ באומרה ש:”לצערי הרב, למרות תמיכתם של אינספור שותפים, ביניהם רופאים, מנהלי מחלקות, בכירים במערכת בעבר ובהווה ומשפטנים, שופטי בג”ץ נמנעו מלהורות למדינה לשנות את מדיניותה מערכת הבריאות תישאר כפופה לגילדה סגורה ומסוגרת המבקשת להנציח מצב אשר אין עוררין על כך שהוא ירוד. עם זאת, חשוב להזכיר שבדבריהם ציינו השופטים כי המדינה לא התנהגה באופן מיטבי ומן הראוי היה לאפשר לי את ההתמודדות. בתגובת המדינה היא אף ציינה זאת בעצמה ולכן אני קוראת לה לקיים את מילותיה שלה ולנוכח מצבם העגום של בתי החולים לפעול במהרה, גם בלי שבג”ץ יכפה זאת עליה, להפסיק להיכנע לאיומי הגילדה ולאפשר מינוי מנהלים איכותיים ומקצועיים כמקובל בעולם.אני קוראת למנכ”ל קופת חולים הכללית, נועז בר ניר, לאזור עוז ולאפשר למנהלים מבריקים, הגם שאינם רופאים, להתמודד על ניהול בתי חולים”.

לדיווח בדהמרקר

הערת המערכת: אין ספק שלניהול איכותי ומוצלח של בית חולים דרושות יכולות ותכונות ייחודיות ובודאי גם רקע והבנה רפואית מעמיקה. סביר להניח שהכשרה וניסיון של רופא שעבד בבית חולים אמורים להוות יתרון משמעותי. את זאת ודאי יודעים ומעריכים אותם אנשים הנמצאים בוועדות האיתור ובדירקטוריונים של בתי החולים, והם יוכלו לשקלל מרכיב זה בהחלטתם בעת בחירת מועמד/ת לתפקיד. לכן לא נראה שיש מקום למנוע מראש הצגת מועמדות לתפקיד מאדם שאינו רופא, שכן בהגדרת תפקידו של מנהל בית החולים לא נכלל בהכרח טיפול אישי בחולים (בניגוד למשל למנהל מחלקה).  

כדאי לזכור שסאגה דומה הייתה בעבר גם לגבי ניהול קופות חולים, מנכ”לות משרד הבריאות, וגם אז הר”י התנגדה בכל כוחה, כולל בג”צ, כנגד מינוי של מי שאינם רופאים, והתוצאה ידועה.

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה