אלרגיה

הערכת תוצאות טיפול תוך-ורידי מותאם-משקל ב-Reslizumab בחולים עם אסתמה חמורה ועמידה (מתוך Am J Respir Crit Care Med)

במאמר שפורסם בכתב העת American Journal of Respiratory and Critical Care Medicine מדווחים חוקרים על ממצאי מחקר חדש, מהם עולה כי טיפול תוך-ורידי, מותאם-משקל, ב Reslizumab נמצא עדיף על טיפול תת-עורי של Mepolizumab במינון קבוע להקלה על אאזנופיליה בדרכי אוויר בחולי אסתמה התלויים בסטרואידים, לצד שיפור באיזון מחלת הריאות.

ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי ל-Mepolizumab במינון-קבוע של 100 מ”ג תועלת קלינית מתונה בחולי אסתמה התלויים בסטרואידים, כאשר אין איזון מספק של רמות אאזנופילים בכיח. כעת הם ביקשו לבחון את התגובה לטיפול תוך-ורידי, מותאם-משקל, ב- Reslizumab, בחולים לאחר טיפול קודם ב-Mepolizumab.

מדגם המחקר כלל 10 חולי אסתמה התלויים בטיפול בפרדניזון, עם ריכוז אאזונופילים בכיח של מעל 3% וריכוז אאזנופילים בדם מעל 300 תאים/מיקרוליטר, לאחר טיפול קודם ב-Mepolizumab למשך לפחות שנה אחת, שקיבלו שני עירויי פלסבו ולאחריהם ארבעה עירויים של Reslizumab במינון 3.0 מ”ג/ק”ג כל ארבעה שבועות. התוצאים העיקריים כללו הפחתת רמות אאזנופילים בכיח ובדם. תוצאים נוספים כללו את מדדי FEV1, מדד ACQ, רמות Eosinophil Peroxidase בדם ובכיח, רמות IL-5, ILC2 ותאי Eosinophil Progenitor Cells, כמו גם תגובות אוטואימוניות.

החוקרים מדווחים כי הטיפול ב- Reslizumab הביא לירידה של 91.2% בריכוז אאזנופילים בכיח, לירידה של 87.4% בכמות אאזנופילים בדם וירידה של 65.5% ברמות EPX בכיח, בהשוואה לפלסבו. הפחתת רמות אאזנופילים באופן מקומי וסיסטמי לוותה בשיפור מובהק סטטיסטית במדדי FEV1 ו-ACQ-5. ירידה באחוז אאזנופילים בכיח הייתה גדולה יותר עם Reslizumab בהשוואה ל-Mepolizumab (42.7% לעומת 5%) וזו לוותה בשיפור גדול יותר במדדי ACQ.

עוד מציינים החוקרים כי שינויים ברמות IL-5 בכיח ורמות נוגדנים כנגד EPX לאחר טיפול כנגד IL-5 ניבאו תגובה לטיפול.

Am J Respir Crit Care Med. 2017 Sep 15

לידיעה ב-PubMed

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה