אלרגיה

משוב חיובי מסוכנות התרופות האירופית (EMA) בנוגע למתווה לניסוי חדש שלב 3 ב-AAT הניתן בשאיפה (הודעת קמדע)

הודעת קמדע

החברה מתכננת להגיש בקשה למחקר קליני (CTA) ומתכוונת לקדם דיונים עם שותפים  אסטרטגיים אירופאים בנוגע להסכם מיסחור  של הAAT הניתן בשאיפה

קמהדע בעמ, חברת תרופות המייצרת מוצרים המבוססים על חלבוני פלסמה, מודיעה היום כי קיבלה משוב חיובי מהוועדה למוצרים רפואיים לשימוש אנושי (CHMP) של סוכנות התרופות האירופית (EMA) בהתייחס לתכנית הפיתוח של הניסוי שלב 3 המוצע עבור הטיפול היחודי של החברה באלפא-1 אנטיטריפסין (AAT) הניתן בשאיפה לטיפול בחולים הסובלים מחסר באלפא-1 אנטיטריפסין (AATD).

החברה הגישה בקשה להתייעצות מדעית (עזרה בפרוטוקול) מה CHMP בהמשך לתוצאות הניסויים הקודמים שנערכו על ידי החברה, שלב 2/3 (אירופה) ושלב 2 (ארהב), ובהקשר להצעה לתוכנית ניסוי המשך שלב 3.

הוועדה  הודיעה לחברה כי היא מסכימה עם התכנון הכולל של הניסוי המוצע, כולל מטרותיו, אוכלוסיית המטופלים, היעדים המוצעים וחשיבותם הקלינית ותוכנית ניטור הבטיחות. לCHMP היו מספר הערות מינוריות, אותן החברה תתקן בפרוטוקול הניסוי הסופי.

קבלת מתווה המחקר הכולל עי הCHMP מהווה ציון דרך חשוב בפיתוח תרופת הAAT בשאיפה לטובת חולי AATD“, ציין דר יאן סטולק, יור AATD ERN Lung, דירקטור במרכז המומחיות ההולנדי לחולי AATD וחוקר ראשי במחקר שלב 2/3 (אירופה) שנערך על ידי קמהדע. “AAT בשאיפה מאפשר חלופה לטיפול תוך ורידי (IV), מציע למטופל טיפול נוח יותר של AAT ישירות לריאות ומעשיר את הנוזל המצפה את דרכי הנשימה בריאות (ELF) עם AAT ברמה הגדולה בלפחות פי שלושה ממה שניתן להשיג על ידי טיפול תוך ורידי (IV), כפי שהודגם במחקר שלב 2 (ארהב) של קמהדע. אני מצפה להמשך שיתוף הפעולה עם קמהדע ולהתחיל את המחקר הקליני שלב 3 הבא במטרה לאשש את ההשפעה על שיפור תפקודי הריאה כפי שנצפה במחקר הקודם.”

החלטה זו של סוכנות התרופות האירופית (EMA) הינה ציון דרך חשוב עבור קמהדע. אנו מאמינים כי משמעות משוב רשמי זה הינה כי המתווה עבור הניסוי שלב 3 האירופי הינו ברור וכי כעת הזדמנויות חדשות נפתחו עבורנו. בכוונתנו לעבוד עם  המומחים בחברה ויועצינו החיצוניים על מנת להשלים מתווה מפורט לתוכנית הקלינית, להמשיך בהגשת בקשה לניסוי קליני (CTA), ולדון עם שותפים אסטרטגיים אירופיים במטרה לחתום על הסכם שיתוף פעולה עבור זכויות המסחור“, ציין עמיר לונדון, מנכל קמהדע. “קמהדע מחויבת לאוכלוסיית החולים והקהילה הרפואית של AATD, ואנו פועלים עם הרגולטורים והרופאים המובילים בתחום לקידום פתרונות חדשניים למחלה זו. אנחנו נרגשים מההזדמנות להמשיך לניסוי פיבוטאלי באירופה.”

התהליך מול סוכנות התרופות האירופית מתבצע במקביל לדיונים של החברה הנערכים עם מינהל המזון והתרופות האמריקני (FDA) על ניסוי שלב 3 בAAT בשאיפה עבור AATD. כפי שדווח בעבר, בעקבות משוב שהתקבל באפריל 2018 מה FDA, בכוונת קמהדע לספק ל FDA במהלך הרבעון השלישי של 2018 מידע ונתונים נוספים, וכן פרוטוקול ניסוי מעודכן. השינויים המוצעים והמידע הנוסף נועדו לצמצם את החששות הקשורות לבטיחות אשר התקבלו מה FDA.

אודות קמהדע

קמהדע בעמ עושה שימוש בטכנולוגיה מתקדמת לטיהור והפרדת חלבונים. לחברה תיק מוצרים מסחריים ומוצרי פיתוח בצנרת בשלבים מתקדמים. החברה משתמשת בטכנולוגיה הייחודית שלה ובפלטפורמת הידע שלה לטיהור והפרדת חלבונים מפלסמה אנושית על מנת לייצר אלפא-1 אנטיטריפסין (AAT) בצורה נוזלית המטוהרת באיכות גבוהה, ולהפיק חלבונים אחרים (אימונוגלובולינים) מפלסמה. AAT הוא חלבון המופק מפלסמה אנושית עם מטרות רפואיות ידועות ותכונות שהתגלו לאחרונה ונמצאו כמשפיעות על מערכת החיסון, כאנטי דלקתיות וכמגנות על הרקמות. למוצר יש גם מאפיינים אנטי מיקרוביאליים. מוצר הדגל של החברה הוא ®Glassia, מוצר הAAT הראשון המופק מפלסמה בצורה נוזלית, מוכן לשימוש תוך ורידי, שאושר על ידי מנהל המזון והתרופות האמריקאי (FDA). קמהדע משווקת את Glassia בארהב באמצעות שותפות אסטרטגית עם חברת בקסלטה הבינלאומית (כעת חלק מתאגיד שייר) ובמדינות נוספות באמצעות מפיצים מקומיים. בנוסף לGlassia, יש לקמהדע קו של שישה מוצרים פרמצבטיים נוספים, המופקים מפלסמה, והניתנים בעירוי או בהזרקה, שמשווקים באמצעות מפיצים בלמעלה מ-15 מדינות, ביניהן: ישראל, רוסיה, ברזיל, הודו ומדינות אחרות באמריקה הלטינית ואסיה. לקמהדע ישנם מוצרים בפיתוח הנמצאים בניסויים קליניים בשלבים מתקדמים, הכוללים פורמולציית AAT באינהלציה לטיפול בחוסר בAAT. בנוסף, טיפול בAAT בעירוי נמצא בשלבי פיתוח לטיפול בסוכרת סוג 1, לטיפול בGvHD ולמניעת דחייה לאחר השתלות ריאה. הנוגדן לווירוס הכלבת, המיוצר על ידי החברה, אשר מופק מפלסמה אנושית לטיפול פסיבי מניעתי לאחר חשיפה לנגיף הכלבת, אושר על ידי הFDA באוגוסט 2017 והושק בארהב ברבעון הראשון של 2018. בנוסף, קמהדע ממנפת את המומחיות שלה והנוכחות שלה בשוק תרופות החלבון המופקות מפלסמה על ידי הפצת למעלה מ– 10 מוצרים פרמצבטיים נוספים בישראל, המיוצרים על ידי צדדים שלישיים.

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה