אלרגיה

סיכון מוגבר לדלקת לחמית בחולים עם Atopic Dermatitis חמורה תחת טיפול ב-Dupilumab (מתוך JAMA Dermatol)

מנתונים חדשים ממחקר רטרוספקטיבי, שפורסמו בכתב העת JAMA Dermatology, עולה כי מחלה חמורה הינה אחד מגורמי הסיכון להתפתחות דלקת לחמית לאחר טיפול ב- Dupilumab (דופיקסנט) כנגד Atopic Dermatitis.

להערכת גורמי סיכון להתפתחות תופעת הלוואי, החוקרים בחנו את הנתונים אודות 142 חולים שטופלו ב- Dupilumab. הטיפול כלל מנת העמסה של זריקת Dupilumab במינון 600 מ”ג וטיפול בזריקה במינון 300 מ”ג כל שבועיים לאחר מכן.

החוקרים זיהו 12 חולים שפיתחו דלקת לחמית לאחר משך טיפול ממוצע של 15.8 שבועות. בתשעה מהחולים הללו תועד מדד של 4 נקודות בסולם IGA (Investigator Global Assessment), הנע בין 0 (ללא נגעים) עד 4 (Atopic Dermatitis בדרגה חמורה).

בכל החולים תועד שיפור במחלה העורית בעת אבחנת דלקת לחמית החוקרים זיהו ירידה של 0.8 נקודות במדד IGA וירידה ממוצעת של 47.8% בשטח הגוף המעורב במחלה.

חולה אחד הפסיק זמנית את הטיפול ושני חולים הפסיקו לצמיתות את הטיפול בשל דלקת לחמית חמורה. שניים מהחולים הללו גם סבלו מקדחת השחת, ארש לא תועדה בחולים אחרים בקבוצה. החולה היחיד שהפסיק זמנית את הטיפול סבל גם מאסתמה ברקע.

החוקרים כותבים כי דלקת לחמית הייתה נפוצה יותר בחולים עם Atopic Dermatitis חמורה יותר, בפרט אלו בהם תועדה תגובה טובה ל- Dupilumab. הם מקווים כי הניסיון שלהם יצטרף לבסיס הידע כך שניתן יהיה להמשיך ולזהות גורמי סיכון לדלקת לחמית, כך שניתן יהיה למנוע לחלוטין את התפתחות המחלה העינית.

JAMA Dermatol 2018

לידיעה במדסקייפ

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה