מחנכי סוכרת

מהו הסיכון לסוכרת בבגרות באלו שהיו שמנים בילדותם וירדו במשקל? (מתוך כנס ה-ADA)

מנתונים חדשים שהוצגו במהלך כנס ה-ADA (American Diabetes Association) עולה כי בנים שהיו בעלי עודף-משקל בילדות אך שבו למשקל תקין עד גיל 18 שנים, לא היו בסיכון מוגבר לסוכרת מסוג 2, בהשוואה לאלו בגיל 18 שמעולם לא סבלו ממשקל עודף בילדותם.

במסגרת המחקר הנוכחי בחנו החוקרים נתונים ממאגר Copenhagen School Health Records Register אודות 62,565 גברים שנולדו בדנמרק בין 1939-1959, עם נתוני משקל וגובה בהיותם בני 7 שנים. כל הגברים השלימו גם חובת בדיקה רפואית סביב גיל 18 שנים (גילאי 17-26 שנים), כחלק מהשירות הלאומי שלהם. הבדיקה הגופנית הנ”ל מחויבת בגברים, אך לא בנשים.

משקל עודף הוגדר בנוכחות מדד מסת גוף של 17.38 ק”ג למטר בריבוע בגיל שבע שנים, בהתאם להנחיות ה-CDC להשמנה בילדות ומדד מסת גוף של 25 ק”ג למטר בריבוע ומעלה בגיל 18 שנים, בהתאם להנחיות ה-WHO.

שיעורי הימצאות משקל עודף באוכלוסיה זו עמדו על 5.4%  בגיל 7 שנים ועל 8.2% בגיל 18 שנים. לאחר מכן, החוקרים מצאו כי במהלך מעקב ממוצע של 31.5 שנים, 6,710 גברים (10.7%) פיתחו סוכרת מסוג 2 בגילאי 30 שנים ומעלה.

החוקרים התמקדו באבחנת סוכרת בגיל 30 ומעלה, לשלילת סוכרת מסוג 1. מבין הגברים בעלי משקל עודף בילדות, רק 40% סבלו מעודף-משקל בבגרות והיתר היו בעלי משקל תקין.

בגברים שהיו בעלי משקל עודף בילדותם, אך בעלי משקל תקין בבגרות צעירה הסיכו לסוכרת מסוג 2 היה דומה לזה שתועד בגברים שמעולם לא סבלו מעודף-משקל.

בגברים שהיו בעלי עודף-משקל באופן עקבי או פיתחו עודף-משקל בבגרות צעירה תועד סיכון גבוה פי שלוש להתפתחות סוכרת מסוג 2, בהשוואה לגברים שתמיד שמרו על משקל תקין או היו בעלי עודף משקל רק בגיל 7 שנים (יחס סיכון של 2.88 ו-2.95, בהתאמה).

ממצאי המחקר תומכים בהשפעה השלילית ההפיכה של עודף-משקל בילדות ומדגישות את החשיבות של התערבויות המתמקדות בילדים בעלי עודף-משקל.

מתוך כנס  ה-ADA

לידיעה במדסקייפ

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה