רדיולוגיה

בדיקת PET עשויה לסייע בהנחיית טיפול כימותרפי לסרטן הוושט (מתוך כנס ה-Gastrointesinal Cancers Symposium)

במהלך כנס ה-Gastrontestinal Cancers Symposium הציגו חוקרים ממצאים חדשים בנוגע לתכנית טיפול מותאם אישית לחולי עם ממאירות וושט וממאירות צומת קיבה-וושט ומדווחים כי בדיקת PET (Positron Emission Tomography) עשויה לסייע בהנחיית החלטות טיפול כימותרפי בחולים אלו ולהביא לשיפור התוצאות. במהלך ההרצאה דנו החוקרים בתוצאות הראשוניות של מחקר CALGB 80803 בשלב 2 .

המחקר כלל 257 חולים עם אדנוקרצינומה של הוושט וצומת וושט-קיבה בשלב II-III, כולם השלימו בדיקת PET וחולקו באקראי לאחד משני משטרי אינדוקציה לטיפול כימותרפי: משטר FOLFOX-6 מעודכן (Oxaliplatin, Leucovorin, 5-Fluorouracil) או Carboplatin/Paclitaxel.

בדיקת PET נוספת הושלמה לאחר מחזורי אינדוקציה ראשונים. במידה והגידול התכווץ על-פי בדיקת PET (עדות להשפעת טיפול אינדוקציה), אזי החולים המשיכו באותו משטר כימותרפי. עם זאת, במידה והבדיקה מצאה כי הטיפול אינו יעיל, הוחלף הטיפול הכימותרפי למשטר השני. בסיכומו של דבר, 39 מבין 129 חולים תחת טיפול במשלב FOLFOX-6 ו-49 מבין 128 חולים תחת משלב Carboplatin/Paclitaxel החליפו למשטר כימותרפי מקביל לאחר PET.

בסיכומו של דבר, גישה זו הובילה לכך שב-18% מהחולים שלא הגיבו לטיפול הראשוני הוחלף הטיפול למשטר השני ובסופו של דבר תועדה תגובה פתולוגית מלאה עם השלמת טיפול כימותרפי-קרינתי.

תוצא הסיום העיקרי של המחקר הוגדר כתגובה פתולוגית מלאה (כפי שנקבע לפי בדיקת PET) בחולים שחצו למשטר טיפול כימותרפי חליפי.

בסיכומו של דבר, שיעורי תגובה פתולוגית מלאה עמדו על 26% בכל החולים שהגיבו לטיפול לפי PET (31 מבין 120) וב-22.7% מאלו שהיו זמינים להערכה במסגרת המחקר (45 מבין 198 חולים).

החוקרים מציינים כי ידוע כי תגובה פתולוגית מלאה הינה סמן פרוגנוסטי חשוב להישרדות ללא-התקדמות.

מתוך כנס ה-Gastrointesinal Cancers Symposium

לידיעה במדסקייפ

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה