כירורגיה כללית

מנהל המזון והתרופות האמריקאי מפרסם הנחיות בטיחות למניעת פריצת אש בניתוחים (מתוך הודעת ה –FDA)

FDA

למנהל המזון והתרופות האמריקאי (Food and Drug Administration) ממשיכים להגיע דיווחים אודות התפרצויות אש במהלך ניתוח, העלולות להוביל לכוויות, פציעות חמורות אחרות, השחתה ותמותה. התלקחויות אלו ברובן ניתנות למניעה.

בהצהרה מטעם הסוכנות ממליצים המומחים גישות להפחתת הסיכון להתלקחויות במהלך ניתוחים, כולל שימוש בטוח בציוד רפואי ומוצרים המשמשים לעיתים קרובות בפרוצדורות כירורגיות.

מרבית ההתלקחויות במהלך ניתוחים מתרחשות בסביבות עתירות-חמצן, דוגמת מתן טיפול בחמצן לחולה בחדר ניתוח. מערכת אספקת חמצן פתוחה, דוגמת קנולה נזאלית או מסיכה, מלווה בסיכון מוגבר להתלקחות, בהשוואה למערכת סגורה, דוגמת מסיכה לרינגאלית או צינור הנשמה.

להפחתת הסיכון להתלקחויות במהלך ניתוחים, אנשי הסוכנות מסבירים כי על אנשי צוות רפואי, המבצעים פרוצדורות כירורגיות, להשלים הדרכה אודות גורמים המעלים את הסיכון להתלקחויות בניתוח, כמו גם ללמוד כיצד להתמודד במקרה של שריפה. הדרכה זו תתבצע בתרגולות אש תקופתיות, הדרכה כיצד להשתמש במטפי כיבוי אש ופרוצדורות פינוי.

הסוכנות ממליצה כי הצוות ישלים הערכת סיכון התלקחות בתחילת כל פרוצדורה ניתוחית ויבטיח תקשורת בין המרדים המספק את התרופות בגז, המנתח השולט במקור ההצתה ואנשי הצוות בחדר הניתוח המשתמשים בתכשירים מקומיים לעור וסדינים.

עוד ממליצים אנשי הסוכנות על סדרת פעולות לעידוד שימוש בטוח בחומרים מחמצנים, כולל קביעת הצורך של המטופל בתוספת חמצן. במידה ונדרש טיפול בחמצן, בפרט בניתוחים של הראש, צוואר, או חזה עליון, הסוכנות מציעה כי ריכוז החמצן יותאם למינימום הנדרש, במקום שמירה על ריוויון חמצן הולם. במידת האפשר, עדיף להשתמש במערכת מתן חמצן סגורה. כאשר משתמשים במערכת מתן פתוחה, הסוכנות קובעת כי יש לנקוט באמצעי זהירות נוספים להימנעות מחשיפה לחמצן וגזים דליקים משדה הניתוח, דוגמת טכניקות שימוש בסדינים להימנעות מהצטברות חמצן בשדה הניתוח.

להבטחת שימוש בטוח בכל הציוד העשוי לשמש כמקור הצתה, להלן הצעות נוספות מטעם הסוכנות:

·       יש לשקול חלופות למקור הצתה לניתוחים באזור הראש, צוואר וחזה עליון, אם ניתן ריכוז חמצן גבוה (מעל 30%).

·       במידה וחובה להשתמש במקור הצתה, יש להיות מודעים לכך שבטוח יותר לאפשר זמן לריכוז החמצן בחדר לרדת לפני שימוש במקור זה. לעיתים נדרשות מספר דקות לירידה בריכוז החמצן באזור, גם לאחר הפסקת הגז או הפחתת ריכוז.

·       יש לבחון את כל הציוד לעדות לכשל לפני שימוש ואין להשתמש בציוד פגום.

·       מעבר לשימוש כמקור הצתה, השימוש באנרגיה חד-קוטבית עשוי להוביל ישירות לכוויות לא-מכוונות למטופל. במידה ונעשה שימוש במכשיר זה, אין להפעילו סמוך או במגע עם ציוד אחר; יש להשתמש במערכת ניטור אלקטרודה; יש לשמור על קצה הצורב נקי וללא שרף או רקמה.

·       כאשר מקור ההצתה אינו בשימוש, מכשיר צריבה חשמליים, מקורות אור פיבראופטיים ולייזרים, ימוקמו באזור ייעודי רחוק מהמטופל, עם הגנה סביבתית.

·       יש להיות מודעים לכך שמוצרים המייצרים חום, דוגמת מקדחות, עשויים גם לשמש כמקור הצתה אפשרי.

מנהל המזון והתרופות האמריקאי מספק את העצות הבאות להבטחת שימוש בטוח בפריטים באתר הניתוח, העשויים לשמש כמקור דלק:

·       יש לאפשר זמן ייבוש מספק. יש למנוע מתכשירים אנטי-ספטיים על-בסיס אלכוהול במהלך הכנת העור ולבחון נוכחות קרם לחות.

·       יש להשתמש באפליקטור בגודל המתאם לאתר הניתוח. לדוגמא, אין להשתמש באפליקטורים גדולים במקרים המערבים את הראש והצוואר.

·       יש להיות מודעים לכך שפריטים אחרים באתר הניתוח עשויים לשמש כמקור לדלק, כולל מוצרים העשויים לכלול חמצן, דוגמת וילונות, מגבות, תחבושות וגזות למרות שטוענים שהם עמידים להתלקחות.

ה-FDA גם מציע לרופאים לתכנן ולתרגל את אופן ביצוע התלקחות בחדר ניתוח.

מתוך הודעת ה –FDA

לידיעה במדסקייפ

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

  • אין תועלת בהשלמת מבחן מאמץ לכל חולה בסיכון גבוה לאחר התערבות כלילית מילעורית (J Am Coll Cardiol)

    אין תועלת בהשלמת מבחן מאמץ לכל חולה בסיכון גבוה לאחר התערבות כלילית מילעורית (J Am Coll Cardiol)

    במאמר שפורסם בכתב העת Journal of the American College of Cardiology מדווחים חוקרים על נתונים חדשים ממחקר POST-PCI מהם עולה כי אין תועלת קלינית להשלמה גורפת של מבחן מאמץ בחולים בסיכון גבוה לאחר התערבות כלילית מילעורית, בהשוואה למעקב קליני בלבד. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי גישת המעקב האופטימאלית לאחר התערבות כלילית מילעורית בחולים בסיכון גבוה […]

  • האם הגדלת צריכת וויטמין E עשויה להגן מפני מחלת כבד שומני? (Sci Rep)

    האם הגדלת צריכת וויטמין E עשויה להגן מפני מחלת כבד שומני? (Sci Rep)

    הגדלת צריכת וויטמין E, הן דרך התזונה והן באמצעות תוספים, עשויה לסייע במניעת התפתחות מחלת כבד סטאטוטית משנית להפרעה מטבולית (Metabolic Dysfunction-Associated Steatotic Liver Disease, או MASLD), בפרט במבוגרים עם היפרליפידמיה, כך עולה מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת Scientific Reports. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי מחלת כבד סטאטוטית על-רקע הפרעה מטבולית (בשמה הקודם, מחלת כבד […]

  • כריתת שחלות דו-צדדית עשויה להציל חיים בנשים עם מוטציות BRCA1/2 (מתוך JAMA Oncol)

    כריתת שחלות דו-צדדית עשויה להציל חיים בנשים עם מוטציות BRCA1/2 (מתוך JAMA Oncol)

    כריתת שחלות דו-צדדית מפחיתה משמעותית את הסיכון לתמותה מוקדמת מכל-סיבה בנשים עם וריאנט פתוגני בגנים BRCA1/2, כך עולה מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת JAMA Oncology. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי בנשים הנושאות וריאנטים פתוגניים בגנים BRCA1/2 סיכון מוגבר לסרטן שד ושחלות ומומלץ להשלים כריתה דו-צדדית של השחלות והחצוצרות להפחתת הסיכון לממאירות. עם זאת, הקשר בין […]

  • התועלת של כריתת הגידול הראשוני בחולים עם סרטן מעי גס ורקטום גרורתי (J Clin Oncol)

    התועלת של כריתת הגידול הראשוני בחולים עם סרטן מעי גס ורקטום גרורתי (J Clin Oncol)

    הסרת גידול מעי גס ראשוני לפני טיפול כימותרפי אינה מובילה לשיפור ההישרדות הכוללת בהשוואה לטיפול כימותרפי בלבד בחולים עם ממאירות גרורתית של המעי הגס שאינה ניתנת לריפוי באמצעות התערבות ניתוחית, כך עולה מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת Journal of Clinical Oncology. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי כימותרפיה מהווה את גישת הטיפול העיקרית בחולים עם סרטן […]

  • האם בילידי אוקטובר סיכון מופחת לשפעת? (BMJ)

    האם בילידי אוקטובר סיכון מופחת לשפעת? (BMJ)

    בילדים קטנים שנולדו במהלך חודש אוקטובר סיכון מופחת להדבקה בשפעת כך עולה מנתונים שפורסמו בכתב העת BMJ. החוקרים כותבים כי הסיבה לכך נעוצה ככל הנראה בעובדה שילדים נוטים לקבל חיסונים בביקורים סדירים בחודש בו הם נולדו וחודש אוקטובר הינה תקופה מצוינת לקבל את החיסון כנגד שפעת. במסגרת המחקר בחנו החוקרים את הנתונים ממאגר הנתונים MarketScan […]

  • שימוש בקנאביס מלווה בסיכון מוגבר לחוסר חיבור שבר עצם הסירה (מתוך הכנס השנתי מטעם ה-American Academy of Orthopedic Surgeons)

    שימוש בקנאביס מלווה בסיכון מוגבר לחוסר חיבור שבר עצם הסירה (מתוך הכנס השנתי מטעם ה-American Academy of Orthopedic Surgeons)

    שימוש מתועד בקנאביס מלווה בסיכון מוגבר לחוסר חיבור של שבר עצם הסירה לאחר שנתיים כך עולה מנתונים חדשים שפורסמו במהלך הכנס השנתי מטעם ה-American Academy of Orthopedic Surgeons. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי בעוד ששימוש בטבק הינו גורם סיכון מוכח לאי-חיבור שבר בעצם הסירה, אין נתונים אודות ההשפעה של שימוש בקנאביס על הסיכון לחוסר איחוי […]

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה