המטולוגיה

מה בין טיפול ב-Rituximab ובין הסיכון להתמרה של לימפומה פוליקולארית? (The Lancet Hematology)

במאמר שפורסם בכתב העת The Lancet Hematology מדווחים חוקרים על תוצאות מחקר חדש, מהן עולה כי הסיכון להתמרה היסטולוגית כאירוע ראשון עשוי להיות קטן יותר משמעותית עם טיפול ב-Rituximab (מבטרה).

במסגרת המחקר ביקשו החוקרים לבחון את ההשפעות של Rituximab על הסיכון להתמרה היסטולוגית ותוצאותיה.

החוקרים אספו מידע אודות 10,001 חולים עם לימפומה פוליקולארית, 8,116 מהם התאימו לניתוח הנתונים ודווח על 509 התמרות היסטולוגיות. לאחר חציון מעקב של 87 חודשים, הסיכון המצטבר במהלך עשר שנים להתמרה היסטולוגית עמד על 7.7%. הסיכון המצטבר לאחר עשר שנים להתמרה ממארת עמד על 5.2% בחולים שטופלו ב-Rituximab ועל 8.7% באלו שלא קיבלו את הטיפול (יחס סיכון של 0.73).

הסיכון המצטבר לאחר עשר שנים להתמרה היסטולוגית עמד על 5.9% בחולים שקיבלו טיפול אינדוקציה ב-Rituximab בלבד ועל 3.6% באלו שקיבלו טיפול אינדוקציה ואחזקה ב-Rituximab (יחס סיכון של 0.55). הממצא אושר בניתוח רב-משתנים.

במהלך המחקר זוהו 287 מקרי תמותה ב-509 חולים עם התמרה היסטולוגית, כך ששיעורי ההישרדות עשר שנים לאחר התמרה של 32%. שיעורי הישרדות לאחר התמרה לא היו שונים משמעותית בין חולים שלא נחשפו ל-Rituximab  ובאלו שקיבלו טיפול אינדוקציה בלבד ב-Rituximab, או אלו שקיבלו את הטיפול התרופתי במסגרת אינדוקציה ואחזקה.

ממצאי המחקר תומכים בצורך בהבהרה לחולים המטופלים ב-Rituixmab בימים אלו, כי הסיכון להתמרה הוא נמוך יותר מכפי שהיה טרם השימוש בתרופה.

The Lancet Hematology

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה