המטולוגיה

השוואת השתלה שניה לעומת עירוי לימפוציטים מתורם בטיפול בהישנות AML (מתוך JAMA Oncology)

מנתונים רטרוספקטיביים חדשים, שפורסמו בכתב העת JAMA Oncology, עולה כי אין עדיפות למתן עירוי לימפוציטים מתורם (DLI או Donor Lymphocyte Infusion) או להשתלה שניה כטיפול הצלה בחולים עם לויקמיה מסוג AML (Acute Myeloid Leukemia).

מטרת המחקר הייתה להשוות את ההישרדות הכוללת לאחר השתלת מח עצם המטופויאטית אלוגנאית, אל מול DTI, כטיפול בהישנות AML לאחר השתלה אלוגנאית ראשונה.

מדובר במחקר רטרוספקטיבי, שכלל 418 מבוגרים לאחר השתלת מח עצם אלוגנאית (137 חולים) או DLI (281 חולים) בשל  הישנות AML לאחר השתלה. התוצא העיקרי היה מספר החולים עם הישנות AML ששרדו לאחר שנתיים ולאחר חמש שנים מהשתלה אלוגנאית שניה או DLI.

מבין 418 החולים שנכללו במחקר, 228 היו גברים, הגיל הממוצע של המשתתפים עמד על 46 שנים.

החוקרים לא זיהו הבדלים בהישרדות הכוללת של החולים, בין אם הטיפול כלל השתלת מח עצם שניה או בין אם מדובר היה בעירוי לימפוציטים מתורם (שיעורי הישרדות לאחר שנתיים עמדו על 26% עם השתלה אלוגנאית עומת 25% עם DLI; לאחר חמש שנים שיעורים אלו עמדו על 19% לעומת 15%, בהתאמה).

ההישרדות הכללית הייתה טובה יותר במידה ואחת הפרוצדורות הללו הוצעה לחולה בהפוגה מלאה (יחס סיכון של 0.55). מנגד, ההישרדות הכוללת הייתה נמוכה יותר בחולים עם הישנות בתוך שישה חודשים לאחר השתלת מח עצם ראשונה, ללא תלות בגישת הטיפול (שיעורי הישרדות לאחר חמש שנים של 9% לאחר השתלת מח עצם שניה, בהשוואה ל-4% לאחר DLI).

החוקרים מסכמים וכותבים כי ממצאי המחקר מדגישים כי התוצאות הטובות ביותר תועדו בחולים בהם הישנות תועדה לאחר לפחות שישה חודשים מהשתלת מח עצם אלוגנאית ראשונה, או בחולים אשר היו בהפוגה מלאה בעת השלמת השתלת מח עצם שניה או עירוי לימפוציטים מתורם.

JAMA Oncology 2018

לידיעה ב-MedPage Today

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה