המטולוגיה

השוואת בטיחות, יעילות ועלויות טיפול רפואי בקומדין או אליקוויס בקשישים עם תרומבואמבוליזם ורידי (Curr Med Res Opin)

במאמר שפורסם בכתב העת Current Medical Research and Opinion מדווחים חוקרים על תוצאות מחקר חדש, מהן עולה כי בקשישים עם תרומבואמבוליזם ורידי, טיפול בקומדין לווה בסיכון גבוה יותר משמעותית לדימום מג’ורי ודימום בעל חשיבות קלינית, בהשוואה לטיפול באליקוויס (Apixaban). יתרה מזאת, הטיפול בקומדין לווה בעלויות גבוהות יותר של טיפול רפואי מכל-סיבה וטיפול רפואי על-רקע דימום מג’ורי.

במסגרת המחקר ביקשו החוקרים להשוות את הבטיחות, התועלת ועלויות טיפול רפואי של דימום מג’ורי, דימום לא-מג’ורי אך בעל חשיבות קלינית, הישנות תרומבואמבוליזם ורידי ואשפוז מכל-סיבה בקרב קשישים מבוטחי מדיקייר עם תרומבואמבוליזם ורידי, אשר קיבלו מרשם לטיפול בקומדין או אליקוויס.

החוקרים זיהו קשישים מבוטחי מדיקייר אשר קיבלו מרשם לטיפול באליקוויס או קומדין בתוך 30 ימים מאבחנת תרומבואמבוליזם ורידי. כל החולים לא קיבלו טיפול נוגד-קרישה פראנטרלי או פומי במהלך ששת החודשים הקודמים.

לפני התאמה לפי PSM (Propensity Score Matching) כלל מדגם המחקר 25,284 חולים (66.9%) שקיבלו מרשם לקומדין ו-12,515 משתתפים (33.1%) שטופלו באליקוויס. לאחר התאמת PSM, 11,363 זוגות תואמים של חולים שטופלו באליקוויס-קומדין נכללו בניתוח הנתונים והיו במעקב לאורך 4.0 ו-4.4 חודשים, בהתאמה. גיל המשתתפים הממוצע עמד על 78 שנים, עם מדד Charlson Comorbidity Index Score ממוצע של 2.9 נקודות.

מהנתונים עולה כי הטיפול בקומדין לווה בסיכון גבוה יותר לדימום מג’ורי (יחס סיכון של 1.31, רווח בר-סמך 95% של 1.10-1.57) ודימום לא-מג’ורי בעל חשיבות קלינית (יחס סיכון של 1.31, רווח בר-סמך 95% של 1.19-1.43), בהשוואה לאליקוויס. הסיכון להישנות תרומבואמבוליזם ורידי ואשפוז מכל-סיבה היה דומה בחולים שטופלו בקומדין ובאלו שטופלו באליקוויס.

עלויות טיפול רפואי בקרב מטופלים בקומדין היו גבוהות יותר, הן כאשר נבחנו עלויות הטיפול על-רקע דימום מג’ורי (147 לעומת 75 דולרים למטופל בכל חודש, p=0.003) והן בהערכת עלויות טיפול רפואי מכל-סיבה (3,267 לעומת 3,033 דולרים למטופל בכל חודש, p<0.001), בהשוואה לעלויות טיפול בקרב מטופלים באליקוויס. עם זאת, עלויות הטיפול על-רקע הישנות תרומבואמבוליזם ורידי היו דומות לאלו שתועדו עם טיפול באליקוויס.

החוקרים מסכמים וכותבים כי בהשוואה לטיפול באליקוויס, הטיפול בקומדין לווה בסיכון גבוה יותר משמעותית לדימום מג’ורי ודימום לא-מג’ורי אך בעל חשיבות קלינית, כמו גם בעלויות גבוהות יותר של טיפול רפואי על-רקע דימום מג’ורי או מכל-סיבה. הסיכון להישנות תרומבואמבוליזם ורידי ועלויות הטיפול על-רקע זה היו דומים בשתי הקבוצות.

Curr Med Res Opin. 2019 Sep 3:1-9.

לידיעה ב-PubMed

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה