המטולוגיה

השוואת Gilteritinib מול טיפול כימותרפי לטיפול ב-AML חוזר או עמיד לטיפול עם מוטאציית FLT3 (מתוך N Engl J Med)

במאמר שפורסם בכתב העת New England Journal of Medicine מדווחים חוקרים על תוצאות מחקר חדש, מהן עולה כי בחולים עם לויקמיה מסוג AML (Acute Myeloid Leukemia) עם מוטאציית FLT3, מתן Gilteritinib () הוביל להישרדות ארוכה יותר משמעותית ושיעורי הפוגה גבוהים יותר, בהשוואה לטיפול הצלה המבוסס על כימותרפיה.

ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי Gilteritinib הינו מעכב סלקטיבי של FLT3, הניתן כטיפול פומי למקרים של AML עם מוטאציית FLT3 חוזרת או עמידה לטיפול.

החוקרים השלימו מחקר בשלב 3, בו חולקו באקראי מבוגרים עם AML עם מוטאציית FLT3 חוזרת או עמידה לטיפול ב- Gilteritinib (במינון של 120 מ”ג/יום) או טיפול כימותרפי. שני תוצאי הסיום העיקריים כללו הישרדות כוללת ואת שיעור החולים עם הפוגה מלאה עם התאוששות המטולוגית מלאה או חלקית. תוצאי סיום משניים כללו הישרדות ללא-אירועים (העדר כישלון טיפול או מוות) ושיעור החולים עם הפוגה מלאה.

מבין 371 חולים מתאימים, 247 חולקו באקראי לטיפול ב- Gilteritinib ו-124 חולים חולקו לטיפול כימותרפי. חציון ההישרדות הכולל בקבוצת Gilteritinib היה ארוך יותר משמעותית בהשוואה לקבוצת הטיפול הכימותרפי (9.3 חודשים לעומת 5.6 חודשים; יחס סיכון לתמותה של 0.64, p<0.001). חציון ההישרדות ללא-אירועים עמד על 2.8 חודשים בקבוצת הטיפול ב- Gilteritinib ועל 0.7 חודשים בקבוצת הטיפול הכימותרפי (יחס סיכון לכישלון טיפול של 0.79).

שיעור החולים עם הפוגה מלאה והתאוששות המטולוגית חלקית או מלאה עמד על 34% בקבוצת Gilteritinib ועל 15.3% בקבוצת הטיפול הכימותרפי (הבדל בסיכון של 18.6 נקודות אחוז); אחוז החולים עם הפוגה מלאה עמד על 21.1% ו-10.5%, בהתאמה (הבדל בסיכון של 10.6 נקודות אחוז).

אירועים חריגים בדרגה 3 ומעלה ואירועים חריגים חמורים אירעו בשכיחות נמוכה יותר בקבוצת הטיפול ב- Gilteritinib, בהשוואה לקבוצת הטיפול הכימותרפי; תופעות הלוואי הנפוצות בדרגה 3 ומעלה בקבוצת הטיפול ב- Gilteritinib כללו חום נויטרופני (45.9%), אנמיה (40.7%) ותרומבוציטופניה (22.8%).

החוקרים מסכמים וכותבים כי טיפול ב- Gilteritinib לווה בהישרדות ארוכה משמעותית ושיעורי הפוגה גבוהים יותר משמעותית, בהשוואה לטיפול כימותרפי, בחולים עם לויקמיה מסוג AML עם מוטאציית FLT3 עמידה או חוזרת.

N Engl J Med, October 31, 2019

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה