ראומטולוגיה

בדיקת MRI עשויה לשפר אבחנה של RA מוקדם (Ann Rheum Dis )

שימוש ב-MRI לאיתור בצקת במוח העצם של מפרקי שורש כף היד והאצבע עשוי לסייע לרופאים לבצע איבחון מוקדם של דלקת מפרקים שגרונית (RA), תוך שילוב של השימוש בקריטריוני האיבחון ל-RA שהוגדרו ב-2010 , כך מראים חוקרים מיפן במאמר אותו הם מפרסמים ב-Ann Rheum Dis .

החוקרים מדגישים כי לשיטות יעילות לאיבחון מוקדם של RA יש חשיבות רבה שכן התערבות טיפולית מוקדמת קשורה לשיפור קליני ורדיוגרפי.

החוקרים מציינים שזוהי העדות הראשונה ששילוב MRI לאיבחון בצקת במוח העצם תוך שימוש בהגדרות המעודכנות משנת 2010 לאיבחון RA משפרות את היכולת לאיבחון מוקדם של RA .

החוקרים גייסו 166 מטופלים עוקבים עם דלקת מפרקים בשלב מוקדם, אשר לא עמדו עדיין בקריטריונים לאיבחון RA משנת 1987 על פי הגדרות בינלאומיות מקובלות.  הם כללו גם 13 מטופלים ללא שחיקה ברורה של מפרקים ו-2 מטופלים עם שחיקה רדיוגרפית טיפוסית.  משך המחלה החציוני בתחילת המחקר היה חודשיים.

כל המטופלים עברו בדיקה גופנית , בדיקות דם ו-MRI עם הזרקת חומר ניגוד של מפרק שורש כף היד והאצבעות.

הרגישות של קריטריוני 2010 לאיבחון RA הייתה 61.9% והסגוליות 82.6% עבור מטופלים מזוהים שטופלו בתרופות מסוג DMARD לאורך שנה אחת.  בהשוואה עם סינוביטיס (דלקת קרום הממשח) סימטרי ושחיקת עצם, בצקת במוח העצם הייתה המימצא המועיל ביותר של ה-MRI מבחינת השיפור הכולל בדיוק באבחנה.

כאשר מימצאים אלה התווספו לקריטריונים של 2010, הרגישות עלתה ל-76.3% והסגוליות ירדה ל-75.4% . הדיוק של השילוב הייתה 75.9% לעומת 70.5% בשימוש בקריטריוני  2010 בלבד.

החוקרים מסכמים כי מחקר זה מדגים שהשימוש ב-MRI במטופלים נבחרים שאינם עונים לקריטריוני האבחנה הנוכחיים עשוי לזהות מטופלים הצפויים לפתח RA .

Ann Rheum Dis 2014

לדיווח במדסקייפ

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה