ראומטולוגיה

האם ל-Etanercept השפעה על הגובה כאשר ניתן לטיפול בחולים עם JIA? (מתוך Rheumatol)

במאמר שפורסם במהלך חודש ינואר בכתב העת Rheumatology מדווחים חוקרים מבריטניה כי טיפול ב- Etanercept מוביל לשיפור הגדילה בילדים עם JIA (Juvenile Idiopathic Arthritis), גם בהעדר שיפור מובהק בפעילות המחלה.

ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי בילדים עם JIA תתכן פגיעה בגדילה לגובה, כאשר שיעור המקרים של קומה נמוכה מגיעים עד 17%. עם זאת, הטיפול ב- Etanercept לווה בשיפור הגדילה לגובה במהלך תקופה של שנתיים בקבוצה גדולה של ילדים וצעירים מבריטניה עם JIA.

החוקרים בחנו את הנתונים אודות 191 ילדים שלקחו חלק במחקר תצפיתי ארצי להערכת Etanercept, שאושר לטיפול ב-JIA בשנת 2002. למעלה ממחציתם נטלו גם מתוטרקסט ו-38% נטלו טיפול פומי בקורטיקוסטרואידים.

בתחילת המחקר, חציון גיל המשתתפים עמד על 11 שנים ומשך המחלה עמד על 3.5 שנים. בהשוואה לאוכלוסיית ייחוס, ממוצע סטיות התקן של הגובה הממוצע עמד על 0.74-. לאחר שנתיים, ממוצע סטיות התקן של הגובה הממוצע עלה משמעותית ל-0.45-. מניתוח רב-משתנים עלה כי גורמים הקשורים עם שיפור בממוצע סטיות התקן של הגובה כללו גם ממוצע נמוך בתחילת המחקר והעדר טיפול פומי בקורטיקוסטרואידים בתחילת הדרך.

עם זאת, החוקרים מציינים כי טיפול פומי בקורטיקוסטרואידים בתחילת המחקר עשוי לשמש כסמן לחומרת המחלה. למרות שהנתונים בנושא סותרים, הם עשויים להדגיש את ההשפעה מעכבת הגדילה של טיפול בקורטיקוסטרואידים בילדים.

בנוסף, למרות הצעות לפיהן איזון פעילות המחלה יוביל לשיפור הגדילה, החוקרים לא הצליחו להוכיח קשר משמעותי בין השינוי במדדי פעילות המחלה ובין שיפור ממוצע סטיות התקן של הגובה.

מהנתונים עולה השפעה אפשרית של טיפול במעכבי TNF על לוחיות הגדילה, עם שינוי פעילות הכונדרוציטים ללא תלות בהשפעות להפחתת תהליכי דלקת.

Rheumatol 2015

לידיעה במדסקייפ

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה