ראומטולוגיה

אכילת דגים עשויה להקל על תסמיני דלקת מפרקים שגרונית (Arthritis Care Res.)

אכילת דגים לפחות פעמיים בשבוע מלווה בפעילות מחלה נמוכה יותר בחולים עם דלקת מפרקים שגרונית, כך עולה מתוצאות מחקר חדש, שפורסמו במהלך חודש יוני בכתב העת Arthritis Care & Research.

מטרת המחקר הייתה לבחון אם צריכה תכופה יותר של דגים מלווה במדד פעילות מחלה נמוך יותר בחולים עם דלקת מפרקים שגרונית.

החוקרים ערכו מחקר חתך שהתבססו על נתונים אודות משתתפים במחקר ESCAPE-RA (Evaluation of Subclinical Cardiovascular Disease and Predictors of Events in RA). תדירות צריכת דגים נקבעה על-בסיס שאלוני תזונה להערכת הרגלי התזונה במהלך השנה האחרונה. ניתוח סטטיסטי שימש להערכת הקשר בין תדירות צריכת דגים (עד פעם בחודש, פעם בחודש עד פעם בשבוע, פעם בשבוע ולפחות פעמיים בשבוע) על מדדי DAS28-CRP (Disease Activity Score). עוד בחנו החוקרים הבדלים במדדי DAS28-CRP בעקבות הגדלת צריכת דגים במנה נוספת אחת בשבוע.

בקרב 176 משתתפים, חציון מדד DAS28-CRP עמד על 3.5 נקודות. בניתוח סטטיסטי מתוקן מצאו החוקרים כי באלו שצרכו דגים לפחות פעמיים בשבוע תועד מדד נמוך יותר משמעותית, בהשוואה לאלו שאכלו פחות ממנת דגים אחת בחודש (הבדל של 0.49-). הגדלת הצריכה השבועית של דגים במנה אחת לוותה בירידה מובהקת סטטיסטית של 0.18 נקודות במדד DAS28-CRP.

ממצאי המחקר מעידים כי צריכה רבה יותר של דגים מלווה בפעילות מחלה נמוכה יותר בחולים עם דלקת מפרקים שגרונית.

Arthritis Care Res. Published online June 21, 2017

לידיעה במדסקייפ

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה