ראומטולוגיה

היעילות והבטיחות של Guselkumab בחולים עם דלקת מפרקים פסוריאטית פעילה (The Lancet)

במאמר שפורסם בכתב העת Lancet  מדווחים חוקרים על תוצאות מחקר חדש מהן עולה כי Guselkumab (טרמפיה), נוגדן כנגד Interleukin 23p19, הוביל לשיפור משמעותי בסימנים ותסמינים של דלקת מפרקים פסוראיטית פעילה ונסבל היטב במהלך 44 שבועות טיפול.

במסגרת המחקר הנוכחי בחנו החוקרים את הבטיחות והיעילות של Guselkumab בחולים עם דלקת מפרקים פסוראטית.  מדובר במחקר אקראי, כפל-סמיות, מבוקר-פלסבו, בשלב 2a, שכלל 34 מרפאות ריאומטולוגיות ומרפאות עור בקנדה, גרמניה, פולין, רומניה, רוסיה, ספרד וארצות הברית. כל המשתתפים היו בגילאי 18 שנים ומעלה, עם דלקת מפרקים פסוריאטית פעילה ופסוריאזיס רובדית עם מעורבות של לפחות 3% משטח הגוף, לפחות שלושה מפרקים רגישים ולפחות שישה מפרקים נפוחים, עם תגובה לא-מספקת או אי-סבילות טיפול סטנדרטי.

בתקופה שבין מרץ 2015 ועד ינואר 2017 חולקו באקראי 149 חולים לקבוצת טיפול ב- Guselkumab (100 חולים) או בפלסבו (49 חולים). החוקרים מדווחים כי 17 מבין 49 חולים בקבוצת הפלסבו (35%) ועשרה מבין 100 החולים בקבוצת הטיפול הפעיל (10%) התאימו למעבר מוקדם לטיפול ב-Ustekinumab לאחר 16 שבועות.  עוד מדווחים החוקרים כי 29 מבין 49 חולים (59%) בקבוצת הפלסבו חצו לטיפול ב- Guselkumab לאחר 24 שבועות.

באשר להפסקת תרופת המחקר, 3 מבין 49 החולים בקבוצת הפלסבו (6%), חולה אחד מבין 29 החולים שחצו מפלסבו לקבוצת הטיפול הפעיל (3%) ושישה חולים מבין 100 חולים בקבוצת ההתערבות (6%) הפסיקו את הטיפול במסגרת המחקר לפני השלמת 44 שבועות.

שיעורי תגובה לפי ACR20 (American College of Rheumatology) עמדו על 58% מהחולים בקבוצת ההתערבות ו-18% מהחולים בקבוצת הפלסבו לאחר 24 שבועות.

מתחילת המחקר ועד לאחר 24 שבועות, אירועים חריגים תועדו ב-36% מהמטופלים ב- Guselkumab ו-33% מאלו בקבוצת הפלסבו. האירועים החריגים הנפוצים כללו זיהום בשתי הקבוצות (16% בקבוצת  ההתערבות ו-20% בקבוצת הפלסבו). שכיחות אירועים חריגים מתחילת המחקר ועד לאחר 56 שבועות עמדה על 40% מהחולים שטופלו ב- Guselkumab בשלב כלשהו (51 מבין 129 חולים), עדות לכך שלא הייתה עליה חסרת-פרופורציות עם חשיפה ממושכת יותר ל- Guselkumab. לא תועדו מקרי תמותה במהלך המעקב.

ממצאי המחקר הנוכחי תומכים בהמשך פיתוח Guselkumab כטיפול חדש לחולים עם דלקת מפרקים פסוריאטית.

The Lancet

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה