ראומטולוגיה

תרופות ממשפחת אופיואידים משמשות בשכיחות גבוהה מדי לטיפול בהתקפי גאוט (Arthritis Care Res)

אופיואידים משמשים לעיתים קרובות לטיפול בחולים עם התקף גאוט, למרות הזמינות של טיפולים יעילים אחרים, כך עולה מתוצאות מחקר רטרוספקטיבי חדש, שפורסמו בכתב העת Arthritis Care & Research.

ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי התקף גאוט הינה דלקת המפרקים הכואבת ביותר והינה גורם נפוץ לביקורים בחדרי מיון. מתן מרשם לטיפול באופיואידים מהווה את התורם המוביל להמשך מגיפת האופיואידים וחדרי מיון מהווים אתר נפוץ למתן מרשמים אלו. במסגר המחקר הנוכחי הם ביקשו להעריך את נטל השימוש באופיואידים בחולי גאוט ואת הגורמים הקשורים במתן תרופות אלו בעת שחרור החולים מחדרי מיון.

החוקרים בחנו את הנתונים ממערכת הרשומות הממוחשבות של Lifespan, הכוללת כיום כ-2.2 מיליון רשומות רפואיות וזיהו מבוגרים עם גאוט אשר שוחררו מחדר המיון או מבית החולים בין מרץ 2015 ועד ספטמבר 2017 והתמקדו רק בחולים עם אבחנה עיקרית של גאוט. במידה והחולה טופל יותר מפעם אחת, הם התמקדו רק בביקור הראשון של החולה.

החוקרים בחנו את התדירות, מינון ומשך השימוש באופיואידים בחולים אלו. ניתוח סטטיסטי שימש להערכת הגורמים שנקשרו עם הסיכויים למתן אופיואידים בעת השחרור מבית החולים לטיפול בחולים עם התקף גאוט.

מבין 456 חולים, 129 חולים (28.3%) טופלו באופיואידים בעת השחרור מחדר המיון, כאשר ב-80% מהמקרים היה מדובר בטיפול חדש. המינון הממוצע עמד מינון מקביל ל-37.9 מ”ג של מורפין וניתן למשך חציון של 8 ימים.

החוקרים מדווחים כי בחולים עם התקף גאוט שכלל מעורבות של מספר מפרקים, סוכרת ואלו שנטלו אופיואידים טרם הפניה לבית החולים, תועד סיכוי מוגבר לקבלת טיפול באופיואידים בעת השחרור.

לסיכום, למרות הזמינות של טיפולים יעילים, אופיואידים משמשים לעיתים קרובות לטיפול בהתקף גאוט. ממצאי המחקר הנוכחי מדגישים את ההזדמנות לצמצם את מגיפת האופיואידים דרך התמקדות בהפחתת היקף השימוש בתרופות אלו בחולי גאוט.

Arthritis Care Res 2019

לידיעה ב-MedPage Today

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה