ראומטולוגיה

מרבית החולים עם דלקת מפרקים שגרונית אינם מקבלים טיפול הולם (Clinical Rheumatology)

במדגם גדול של חולים עם דלקת מפרקים שגרונית (Rheumatoid Arthritis), בלמעלה ממחצית מהחולים עדיין תועדה פעילות מחלה בדרגה בינונית-עד-גבוהה לאחר שישה חודשי טיפול בתרופות קונבנציונאליות, כך עולה מנתונים חדשים מארצות הברית שפורסמו בכתב העת Clinical Rheumatology.

במסגרת המחקר ביקשו החוקרים לאפיין את נטל המחלה בחולים עם דלקת מפרקים שגרונית עם פעילות מחלה בדרגה בינונית-עד-גבוהה, אשר קיבלו טיפול בתרופות קונבנציונאליות ממשפחת DMARD (Disease Modifying Anti-Rheumatic Drugs) למשך לפחות שישה חודשים, אך לא הועברו לטיפול ביולוגי.

מדגם המחקר כלל 409 חולים אשר השלימו הערכת פעילות מחלה לאחר שישה חודשים (גיל ממוצע של 65.9 שנים, משך שימוש ב-DMARD של 407 ימים, בממוצע). מבין אלו, למעלה ממחצית מהחולים (54%, 219 חולים) נותרו עם מחלה בדרגת פעילות בינונית-עד-גבוהה.

בקרב חולים שנותרו עם פעילות מחלה בדרגה בינונית-עד-גבוהה, בהשוואה לאלו שנכנסו להפוגה או היו בהם פעילות המחלה הייתה נמוכה תועד מספר גדול יותר של מפרקים נפוחים (6.1) ורגישים (6.8) בתחילת המחקר.

לאורך ששת החודשים, מעבר לטיפול מתקדם יותר תועד ב-29% מהחולים. בהשוואה לאלו בהם לא הוחלף הטיפול (291 חולים), אלו שקיבלו טיפול מתקדם (118 חולים) היו צעירים יותר, עם משך דלקת מפרקים שגרונית קצר יותר ופעילות מחלה משמעותית יותר, לצד חומרה רבה יותר של כאב ועייפות.

החוקרים מסכמים וכותבים כי ממצאי המחקר מעידים כי חלק גדול מהחולים עם דלקת מפרקים שגרונית נותרים תחת טיפול תרופתי קונבנציונאלי גם כאשר פעילות המחלה נותרת בדרגה בינונית-עד-גבוהה תחת הטיפול.

Clinical Rheumatology 2019

לידיעה ב-MedPage Today

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה