חקר הכבד

קמהדע מודיעה על הרחבת שיתוף הפעולה עם בית החולים הכללי של מסצ’וסטס בניסוי הוכחת ההיתכנות להערכת התועלת האפשרית של אלפא-1 אנטיטריפסין נוזלי לשימור כבד לפני השתלה

הודעת קמהדע

קמהדע בע”מ חברת תרופות המתמחה במוצרים מבוססי פלסמה, מדווחת היום על הרחבת מחקר הוכחת ההיתכנות ביוזמת חוקר (Investigator-Initiated study), לבדיקת התועלת של אלפא-1 אנטיטריפסין (AAT) נוזלי של החברה על שימור כבד המיועד להשתלה ומניעת דחיית השתל. החברה פועלת בשיתוף עם בית החולים הכללי של מסצ’וסטס (MGH), אשר עורך וממן את הניסוי בראשו עומד ד”ר ג’יימס פ. מרקמן (James F. Markmann M.D., Ph.D) מנהל המחלקה להשתלות ב-MGH ופרופסור לכירורגיה בבית הספר לרפואה של הרווארד.

מטרת המחקר שנערך כעת היא להעריך את השפעת ה –AAT על איכות שתל הכבד ומוכנותו להשתלה, וכן להעריך נזק רקמתי ונוכחות סמנים המעידים על פגיעת איסכמיה-זילוח מחדש (Ischemia-Reperfusion Injury-IRI) בשתל. שיטות לשימור איברים טרום השתלה נמצאות בשיפור מתמיד בשל טכנולוגיות מתקדמות, כגון מערכות זילוח חוץ גופי (ex-vivo perfusion systems). המחקר הנוכחי מעריך את השפעת ה- AAT המיוצר על יד קמהדע על שתל כבד המוחזק במערכת כזו.

AAT נמצא כבעל מגוון תכונות הכוללות יכולת אנטי דלקתית, הגנה על רקמות, השפעה על מערכת החיסון ועיכוב מוות תאי. מאפיינים אלו עשויים להפחית את התגובה הדלקתית על ידי הורדת רמות מתווכים פרו-דלקתיים כגון ציטוקינים ופרוטאזות הקשורים לנזק הנגרם לאיבר והמופרשים במהלך קצירתו והשתלתו אשר הינם הגורמים השכיחים לדחיית איברים מושתלים.

בקבוצה הראשונה במחקר נבחנו פרמטרים של מוכנות האיבר להשתלה (כגון בדיקות תפקודי כבד והערכת זרימה בכלי הדם, המייצגים סיכון לכשל או לתפקוד לקוי לאחר ההשתלה), נוכחות סמני דלקת ובדיקה מיקרוסקופית של מצב הרקמה, שהניבו מגמות חיוביות. הקבוצה השנייה של המחקר תחל בקרוב ותבחן את השפעת ה- AAT על פרמטרים אלו במינון אחר. תוצאות הקבוצה הראשונה יוגשו לפירסום במועד מאוחר יותר השנה.

“אף על פי ששיטות לשימור שתלי כבד השתפרו בשנים האחרונות, עדיין קיים צורך משמעותי בהפחתת שיעור האיברים הנפסלים להשתלה. נזק לאיבר קשור ישירות לשיעור הגבוה של השתלה חוזרת, וכן מגדיל את שיעור תמותת החולים”, ציין ד”ר מרקמן. “אנו ממשיכים לחקור את הפוטנציאל שיש ל- AAT להפחית תהליכים דלקתיים הנגרמים במהלך קצירת האיברים וההשתלה. צפינו במגמות חיוביות של שינוי התגובה האיסכמית עם AAT בקבוצה הראשונה של המחקר, ואנו מצפים להמשכיות בקבוצה השניה”.

“אנו מעודדים מהתוצאות של הקבוצה הראשונה במחקר, ומצפים להמשך שיתוף הפעולה שלנו עם ד”ר מרקמן וצוותו ב- MGH“, ציין עמיר לונדון, מנכ”ל קמהדע. “ברחבי העולם מתבצעות כ -20,000 השתלות כבד מדי שנה, והן עשויות להוות הזדמנות שוק משמעותית עבור ה-AAT המיוצר על ידי קמהדע. במידה והמגמות החיוביות ימשיכו לאורך המחקר, אנו נשקול את האפשרות להרחיב את המחקר, לאיברים מושתלים אחרים, ואשר אם יתקדם בהצלחה עשוי להגדיל משמעותית את פוטנציאל השוק.”.

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה