דרמטולוגיה

הנחיות חדשות לטיפול בתסמונת Stevens-Johnson Syndrome/Toxic Epidermal Necrolysis בילדים וצעירים (The British Journal of Dermatology)

במאמר שפורסם בכתב העת The British Journal of Dermatology מתפרסמות המלצות חדשות מטעם ה-British Association of Dermatologists לטיפול במצבי Stevens-Johnson Syndrome/Toxic Epidermal Necrolysis בילדים וצעירים עד גיל 17 שנים.

המטרה העיקרית של ההנחיות הייתה לספק המלצות עדכניות ומבוססות-ראיות לאבחנה וטיפול בכלל הספקטרום של מחלות עור אלו בילדים (0-12 שנים) וצעירים (13-17 שנים) במהלך השלב האקוטי של המחלה.

המסמך נועד להציע עדכון של כל העדויות החדשות בספרות נכון לחודש יולי 2017, עם דגש על ההתפתחותיות המרכזיות בתחום; להתייחס לשאלות חשובות ובעלות חשיבות קלינית הנוגעות ליעד העיקרי של ההנחיות; לספק המלצות במידת האפשר לרעיונות מחקר; ולדון בתחומים של אי-ודאות, פיתוחים אפשריים חדשים וכיוונים עתידיים.

ההמלצות כוללות הקפדה על נטילת היסטוריה רפואית מפורטת מילדים/צעירים עם SJS/TEN וההורים/מטפלים שלהם. יש לשלול את האבחנה המבדלת של תסמונת SSSS (Staphylococcal Scalded Skin Syndrome) ולבחון אחר גורמים זיהומיים בכל החולים. חשוב לתעד את כל התרופות והחיסונים שקיבל המטופל במהלך החודשיים הקודמים ולהפסיק מיידית כל תרופה העלולה להוביל להתפתחות התסמונת העורית.

חשוב לזהות חולים בסיכון גבוה, לשקול שימוש במדד SCORTEN כמדד פרוגנוסטי. חשוב להשלים בדיקה גופנית מקיפה ובתוך 24 שעות מהאבחנה להשלים בדיקת עיניים ע”י רופא עיניים בעל נסיון במחלות פני שטח העין בילדים וצעירים. ההמלצות כוללות גם התייחסות לטיפול, כולל החזר נוזלים, תזונה, שיכוך כאבים, טיפול בעור, טיפול בפה ובעיניים כמו גם טיפול במערכת המין והשתן.

הנחיות אלו נועדו לספק המלצות בנוגע לאבחנה והטיפול בילדים עם SJS/TEN, לסייע בהליכי קבלת החלטות קליניות וכן, במקרים בהם ישנה הצדקה לדבר לאור העדויות בספרות הרפואית, לקבוע סטנדרטים לטיפול. כיום יש הבדלים רבים בטיפול בין מומחים שונים ותנאי טיפול שונים, עם מידע מוגבל אודות התוצאות של גישות הטיפול. המסמך הנ”ל צפוי לסייע לרופאים בכלל ההתמחויות הרלבנטיות לטפל בילדים (עד גיל 12 שנים) ובצעירים (מתחת לגיל 18 שנים) עם SJS/TEN.

ההמלצות יסייעו גם בקביעת המסלול לאופטימיזציה של מתן שירותי רפואה ודגש על אזורים מרכזיים של אי-ודאות ומחקר עתידי.

The British Journal of Dermatology. 2019;181(1):37-54

לידיעה במדסקייפ

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

  • דעת המומחים לאנדוקרינולוגיה והמלצות האיגוד לרפואת המתבגרים לגבי הטיפול בחסר בויטמין  D בילדים ובמתבגרים (CME)

    דעת המומחים לאנדוקרינולוגיה והמלצות האיגוד לרפואת המתבגרים לגבי הטיפול בחסר בויטמין  D בילדים ובמתבגרים (CME)

    חסר בויטמין D נפוץ מאוד בילדים ובמתבגרים באופן גלובלי. בגיל הילדות חסר זה יכול להוביל לרככת, לנכות ואף לתחלואה מסכנת חיים. בעשור השני לחיים מסת העצם גדלה משמעותית ולכן גיל ההתבגרות הינו תקופה קריטית לבריאות העצם בהמשך החיים. מעבר לכך, הידע לגבי השפעותיו הגופניות של ויטמין D שאינן קשורות בבריאות העצם הולך ומתרחב. קיימת חשיבות רבה להקפדה על ערכי ויטמין D תקינים בגיל הילדות וההתבגרות. מוצגות כאן יחד עמדת המומחים באנדוקרינולוגיה מהעיתון expert opinion of endocrinology and metabolism ונייר העמדה של האיגוד לרפואת המתבגרים, שפורסם בעיתון לרפואת המתבגרים, כדי לסכם את ההמלצות הנוגעות לבירור ולטיפול בחסר בויטמין D בילדים ובמתבגרים.

  • יתרונות דחיית ניתוח לתיקון בקע מפשעתי בפגים (JAMA)

    יתרונות דחיית ניתוח לתיקון בקע מפשעתי בפגים (JAMA)

    במאמר שפורסם בכתב העת JAMA מדווחים חוקרים על תוצאות מחקר חדש, מהן עולה כי בפגים עם בקע מפשעתי, השלמת תיקון בקרע לאחר השחרור מיחידת טיפול נמרץ ביילודים הובילה לשיעור נמוך יותר של אירועים חריגים, בהשוואה לפרוצדורות שבוצעו לפני השחרור מבית החולים. במסגרת המחקר בחנו החוקרים את הבטיחות של תיקון בקע מפשעתי לפני שחרור מיחידת טיפול […]

  • הנקה בלבד לאורך פרק זמן ארוך יותר עשויה להגן מפני ממאירויות המטולוגיות בילדים (JAMA Netw Open)

    הנקה בלבד לאורך פרק זמן ארוך יותר עשויה להגן מפני ממאירויות המטולוגיות בילדים (JAMA Netw Open)

    הנקה בלבד למשך שלושה חודשים לפחות לווה בסיכון מופחת לממאירויות המטולוגיות בילדים, בהשוואה להנקה לפרק זמן קצר יותר, כך עולה מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת JAMA Network Open. מנגד, לא זוהה קשר בין הנקה ובין הסיכון לגידולים במערכת העצבים המרכזית, גידולים סולידיים או נוירובלסטומה. החוקרים השלימו מחקר מבוסס-אוכלוסייה להערכת נתונים אודות 309,473 ילדים (51.3%) בנים […]

  • לתרופות אימונו-מודולטוריות אין השפעה על יעילות חיסונים כנגד קורונה (J Am Acad Dermatol)

    לתרופות אימונו-מודולטוריות אין השפעה על יעילות חיסונים כנגד קורונה (J Am Acad Dermatol)

    במאמר שפורסם בכתב העת Journal of the American Academy of Dermatology מדווחים חוקרים על תוצאות מחקר חדש, מהן עולה כי טיפול בתרופות ביולוגיות ומעכבי מולקולה קטנה אינו פוגע בהשפעה המגנה של חיסוני קורונה מפני אשפוזים של חולים עם פסוריאזיס והידראדניטיס סופורטיבה. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי לא ידוע אם טיפול אימונו-מודלטורי עלול לפגוע ביעילות חיסונים […]

  • תוצאות מאכזבות ל-Benralizumab לטיפול באורטיקריה כרונית ספונטנית (Br J Dermatol)

    תוצאות מאכזבות ל-Benralizumab לטיפול באורטיקריה כרונית ספונטנית (Br J Dermatol)

    מנתונים ממחקר בשלב 2b שפורסמו בכתב העת British Journal of Dermatology עולה כי טיפול ב- Benralizumab הביא לירידה כמעט מלאה בספירת אאזנופילים בדם בחולים עם אורטיקריה כרונית ספונטנית, אך למרות זאת, לא תועד שיפור קליני משמעותי בחולים אלו בהשוואה לפלסבו. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי אורטיקריה כרונית ספונטאנית הינה מחלת עור אוטואימונית מגבילה, ששכיחותה נעה […]

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה