גלולות למניעת היריון אינן פוגעות בתפקוד המיני (J Clin Endocrinol Metab)

השימוש בגלולות למניעת היריון אינו פוגע בתפקוד המיני הכולל, כך עולה מתוצאות מחקר אקראי-מבוקר חדש, שפורסמו במהלך חודש אוגוסט בכתב העת Journal of Clinical Endocrinology & Metabolism.

עם זאת, החוקרים מציינים כי גלולות המכילות Levonorgestrel הפחיתו במעט שלושה מבין שבעה מרכיבים במדד PFSF (Profile of Female Sexual Function), כולל תשוקה, עוררות והנאה, להם עשויה להיות השפעה בבחירת הגלולות .

החוקרים התבססו במחקר על גלולות משולבות הכוללות Levonorgestrel במינון 150 גרם ו-Ethinylestradiol במינון 30 גרם, הגלולות הנפוצות ביותר לשימוש בשבדיה. הם מציינים כי גלולות המכילות Levonorgestrel מומלצות כבחירה ראשונה במדינות רבות מאחר והשילוב מלווה בסיכון הנמוך ביותר לתרומבוזיס ורידי.

מדגם המחקר כלל 340 נשים בריאות, בגילאי 18-35 שנים, שחולקו לקבוצת פלסבו ו-332 נשים שחולקו לטיפול בגלולות. המשתתפות נטלו גלולה אחת כל יום למשך 21 ימים, אך לא במהלך השבוע הרביעי, למשך שלושה חודשים.

החוקרים מצאו כי גלולות השפיעו לרעה על התשוקה (הבדל של 4.4- נקודות, או ירידה של 7.8%), עוררות (הבדל של 5.1- נקודות, או ירידה של 6.5%) והנאה (הבדל של 5.1- נקודות, או ירידה של 7.4%) בהשוואה לפלסבו. מדדי אורגזמה, דאגה מינית, תגובתיות ודימוי-עצמי היו דומים בין הקבוצות.

מדד PDS (Personal Distress Scale) הממוצע ותדירות יחסי מין מספקים בשבוע היו דומים בין הקבוצות.

החוקרים מציינים כי לסוגים שונים של גלולות למניעת היריון פרופילי סיכון ותופעות לוואי שונים. לכן, לא ניתן להכליל את הממצאים לכלל הגלולות למניעת היריון. חלק מהגלולות מלוות בשינויים במצבי רוח, אקנה, עליה בתאבון ועליה במשקל, בתלות בהרכב הפרוגסטין ומשטר הטיפול.

הם קוראים להשלים מחקרים מבוקרי-פלסבו נוספים במטרה לבחון את ההשפעות על תפקוד מיני עם משלבים שונים של גלולות למניעת היריון.

J Clin Endocrinol Metab. Published online August 15, 2016

לידיעה במדסקייפ

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה