גינקולוגיה

מה בין וריאנטים גנטיים וטיפול ב-SSRI באימהות ובין הסיכון למומי לב מולדים בצאצא? (BMJ)

במאמר שפורסם בכתב העת BMJ מדווחים חוקרים על ממצאי מחקר חדש, מהם עולה כי וריאנטים גנטיים נפוצים באם או ביילוד במסלולי פולאט, הומוציסטאין או טרנס-סולפורציה, מלווים בסיכון מוגבר למומי לב מולדים מסוימים בקרב ילדים לאימהות שנטלו תרופות ממשפחת SSRI (Selective Serotonin Reuptake Inhibitor) במהלך התפתחות הלב.

החוקרים השלימו מחקר מבוסס אוכלוסיה והתבססו על דגימות דנ”א מהאימהות, האבות והיילודים. מודל מתאים שימש לחישוב יחסי הסיכון ו-BFDP (Bayesian False Discovery Probabilities) לזיהוי פולימורפיזם הקשור עם מומי לב מולדים שהושפעו מטיפול ב-SSRI.

החוקרים התבססו על נתוני US National Birth Defects Prevention Study אודות 1180 יילודים עם מומי לב מולדים ו-1,644 ביקורות, שנולדו בין 1997-2008. קבוצת המקרים כללה יילודים עם מומי לב מולדים נבחרים וביקורות ללא מומים מג’וריים.

בקרב נשים שדיווחו על נטילת SSRI סביב ההפריה, גנוטיפי GG ו-AG של SHMT1 באם לווה בעליה של פי 5.9 ופי 2.4 בסיכון למומי לב מולדים נבחרים בצאצא, בהתאמה, בהשוואה לגנוטיפ AA. בהשוואה לגנוטיפ AA, גנוטיפ GG ו-AG של BHMT לווה בעליה פי שתיים בסיכון למומי לב מולדים. גנוטיפי CC ו-AC של MGST1 לווה בסיכון מוגבר בהשוואה לגנוטיפ GG (פי 8.0 ופי 2.8, בהתאמה). פולימורפיזם בגני היילוד במסלולי פולאי, הומוציסטאין וטרנס-סולפורציה נקשרו גם כן עם סיכון מוגבר למומי לב מולדים.

BMJ. 2017;356(j832)

לידיעה במדסקייפ

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה