גינקולוגיה

האם לטיפול אפידוראלי להקלה על כאבי לידה השפעה על שיעורי הנקה? (Anesthesiology)

מתוצאות מחקר חדש, שפורסמו בכתב העת Anesthesiology עולה כי תכשירים אפידוראליים המכילים פנטניל בריכוז של עד 2 מיקרוגרם/מ”ל אינם משפיעים על שיעורי הנקה שישה שבועות לאחר הלידה.

ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי מינונים מצטברים גבוהים של פנטניל במתן אפידוראלי להקלה על כאבי לידה נקשרו בעבר עם הפסקה מוקדמת של הנקה. כעת הם ביקשו לבחון את ההשערה לפיה הצלחת הנקה מושפעת לרעה ממינון אפידוראלי מצטבר של פנטניל, הניתן לשיכוך כאבים במהלך הלידה.

מדובר במחקר אקראי, כפל-סמיות, מבוקר, שכלל נשים לאחר 38 שבועות היריון, אשר תכננו להניק את ילדיהם, לאחר שהניקו בהצלחה תינוק קודם שלהן. המשתתפות חולקו באקראי לאחת משלוש תמיסות אחזקה אפידוראליות להקלה על כאבי לידה (Bupivacaine במינון 1 מ”ג/מ”ל, Bupivacaine במינון 0.8 מ”ג/מ”ל עם פנטניל במינון 1 מק”ג/מ”ל, או Bupivacaine במינון 0.625 מ”ג/מ”ל עם פנטניל במינון 2 מק”ג/מ”ל). התוצא העיקרי היה שיעור הנשים שהניקו שישה שבועות לאחר הלידה.

במסגרת המחקר חולקו 345 נשים ונתונים זמינים תועדו עבור 305 נשים. תדירות הנקה לאחר שישה שבועות עמדה על 97%, 98% ו-94% בקרב נשים שלא טופלו בפנטניל, אלו שטופלו במינון של 1 מק”ג/מ”ל ואלו שטופלו במינון של 2 מק”ג/מ”ל, בהתאמה (p=0.34). המינון המצטבר של פנטניל וריכוז פנטניל ו-Bupivacaine בדם האם ובדם טבורי לא היו שונים משמעותית בין נשים שהפסיקו הנקה ואלו שהמשיכו להניק שישה שבועות לאחר הלידה.

החוקרים מסכמים וכותבים כי מתן אפידורלי של פנטניל להקלה על כאבי לידה לא השפיע על שיעורי הנקה שישה שבועות לאחר הלידה.

Anesthesiology. 2017;127(4):614-624

לידיעה במדסקייפ

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה