מהו הטיפול הטוב ביותר לדימום כבד משנית למיומות ברחם? (Obstet Gynecol)

דיכאון אישה צעירה

מתוצאות מחקר חדש שפורסמו בכתב העת Obstetrics & Gynecology עולה כי בנשים עם מיומות רחמיות, טיפול חד-יומי ב-Relugolix, אנטגוניסט פומי ל-GnRH (Gonadotropin Releasing Hormone), אינו-נחות בהשוואה לטיפול חודשי ב-Leuprorerlin לשיפור דימום וסתי כבד לאחר 6-12 שבועות טיפול. יתרה מזאת, לטיפול הייתה השפעה מהירה יותר על דימום וסתי ונסבל היטב.

מטרת המחקר הייתה לבחון את העדר הנחיתות של Relugolix, בהשוואה ל-Leuprorelin Acetate בהפחתת דימום וסתי כבד משנית למיומות רחמיות.

החוקרים השלימו מחקר כפל-סמיות שכלל נשים לפני-מנופאוזה עם מיומות רחמיות ודימום וסתי כבד. המשתתפות במחקר חולקו באקראי לטיפול ב- Relugolix (40 מ”ג, מתן פומי פעם ביום) או Leuprorelin Acetate (1.88 מ”ג או 3.75 מ”ג, זריקה חודשית) למשך 24 שבועות. התוצא העיקרי היה שיעור הנשים עם מדד Pictorial Blood Loss Assessment Chart Score של פחות מעשר נקודות בשבועות 6-12. תוצאי סיום משניים כללו את נפח הרחם ומיומות וריכוז המוגלובין.

בתקופה שבין מרץ 2016 ועד ספטמבר 2017 חולקו באקראי 281 נשים (139 נשים טופלו ב- Relugolix ו-142 נשים טופלו ב-Leuprorelin). המאפיינים הדמוגרפיים היו די דומים בין שתי הקבוצות: מדד Pictorial Blood Loss Assessment Chart Score ממוצע עמד על 254.3 בקבוצת הטיפול ב-Relugolix ועל 263.7 בקבוצת הטיפול ב-Leuprorelin.

שיעור הנשים עם מדד Pictorial Blood Loss Assessment Chart Score של פחות מעשר בשבועות 6-12 עמד על 82.2% בקבוצת הטיפול ב-Relugolix ועל 83.1% בקבוצת הטיפול ב-Leuprorelin, עדות להעדר-נחיתות של Relugolix בהשוואה ל-Leuprorelin. הירידה בנפח המיומה והרחם והעליה בריכוז המוגלובין היו דומים בשתי הקבוצות.

הטיפול ב-Relugolix לווה בהשפעה מוקדמת יותר של הדימום הווסתי, בהשוואה ל-Leuprorelin (מדד Pictorial Blood Loss Assessment Chart Score של פחות מ-10 ב-64.2% לעומת 31.7% בשבועות 2-6 ומדד אפסי ב-52.6% לעומת 21.8% בשבועות 2-6) והתאוששות מהירה יותר של הווסת לאחר הפסקת טיפול (חציון של 37 ימים עם Relugolix ושל 65 ימים עם Leuprorelin).

אירועים חריגים וירידה בצפיפות העצם היו דומים בשתי קבוצות הטיפול.

החוקרים מסכמים וכותבים כי בנשים עם מיומות רחמיות, טיפול ב-Relugolix אינו-נחות בהשוואה לטיפול ב-Leuprorelin לשיפור דימום ווסתי כבד. יתרה מזאת, מתן Relugolix לווה בהשפעה מהירה יותר על הדימום הווסתי ובסך הכול, הטיפול נסבל היטב.

Obstet Gynecol. 2019;133:423-433.

לידיעה במדסקייפ

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה