טיפול ב-Dolutegravir עלול להביא לעליה בסיכון למומים מולדים (N Engl J Med)

מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת New England Journal of Medicine עולה כי הטיפול ב- Dolutegravir(טיויקיי) כנגד איידס מלווה בסיכון מוגבר למומי צינור-עצבים ביילודים, כאשר נשאיות HIV נוטלות את התרופה בעת ההפריה.

החוקרים מסבירים כי בעבר דווח על סימנים מוקדמים לפיהם הטיפול ב- Dolutegravirעשוי להיות מלווה בסיכון מוגבר למומי צינור עצבים בעקבות חשיפה לאחר הפריה. כעת הם ביקשו לבחון את הנתונים בנושא על-בסיס מידע מהריונות נוספים.

החוקרים אספו נתונים מ-18 מרכזים, כאשר מיילדות מיומנות השלימו בדיקה של כל היילודים ועוזרי רופא צילמו ממצאים חריגים לאחר שהאם נתנה הסכמתה. הם קבעו את שיעורי הימצאות מומים בצינור העצבים ומומחים מבניים חיצוניים מג’וריים, כמו גם את מצב זיהום HIV אימהי וחשיפה לטיפול אנטי-רטרוויראלי.

בתקופה שבין אוגוסט 2014 ועד מרץ 2019, החוקרים אספו נתונים אודות 119,477 לידות; 119,033 (99.6%) כללו נתונים זמינים להערכה של היילוד וזוהו 98 מקרים של מומים בצינור העצבים (0.08% מהלידות). מבין 1,683 לידות בהן האם נטלה Dolutegravir בעת ההפריה,  בחמישה מקרים אובחנו מומים בצינור העצבים (0.30%) מהלידות; המומים כללו שני מקרים של מיאלומנינוגצלה, מקרה אחד של אנאנצפליה, מקרה אחד של אנצפלוצלה ומקרה אחד של אינאנצפליה. לשם השוואה, מבין 14,792 לידות בהן האם נטלה טיפול חליפי, מומים בצינור העצבים זוהו ב-15 מקרים (0.10%). עוד זיהו החוקרים 3 מקרים של מומים בצינור העצבים בקרב 7,959 (0.04%) אימהות שנטלו Efavirenz בעת ההפריה, מקרה אחד מבין 3,840 נשים (0.03%) שהחלו Dolutegravir במהלך ההיריון וב-70 מקרים מבין 89,372 נשים (0.08%) ללא זיהום בנגיף HIV.

שיעורי הימצאות מומים בצינור העצבים היו גבוהים יותר עם טיפול ב- Dolutegravir בעת ההפריה, בהשוואה לטיפול אנטי-רטרוויראלי אחר בעת ההפריה (הבדל של 0.20 נקודות אחוז) או עם סוגים אחרים של טיפולים אנטי-רטרוויראלים.

מומים מבניים חיצוניים מג’וריים זוהו ב-0.95% מהלידות בנשים שנחשפו ל- Dolutegravir בעת ההפריה וב-0.68% מהנשים שנחשפו לטיפול אנטי-רטרוויראלי אחר בעת ההפריה (הבדל של 0.27 נקודות אחוז).

החוקרים מסכמים וכותבים כי שיעורי ההימצאות של מומים בצינור העצבים היו מעט גבוהים יותר עם חשיפה ל- Dolutegravir בעת ההפריה, בהשוואה לסוגים אחרים של טיפול אנטי-רטרוויראלי בעת ההפריה.

N Engl J Med 2019

לידיעה במדסקייפ

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה