גסטרואנטרולוגיה

הערכת השינויים בהרכב הגוף לאחר דיאטה קטוגנית דלה מאוד בקלוריות (J Clin Endocrinol Metab)

במאמר שפורסם בכתב העת Journal of Clinical Endocrinology & Metabolism מדווחים חוקרים על ממצאי מחקר חדש, מהם עולה כי ירידה במשקל בעקבות דיאטה קטוגנית דלה מאוד בקלוריות (VLCK או Very-Low-Calorie Ketogenic Diet) נבעה בעיקר על-חשבון מסת שומן ומסת שומן ויסארלי; לא חל שינוי בכוח ובמסת השריר.

במסגרת המחקר ביקשו החוקרים לבחון את השינויים על-רקע דיאטת VLCK בהרכב הגוף בנבדקים שמנים, ולהשוות בין שלוש שיטות שונות להערכת שינויים אלו. מדגם המחקר כלל 20 משתתפים שמנים שהקפידו על דיאטת VLCK למשך ארבעה חודשים. הרכב הגוף נבחן על-בסיס בדיקות DXA (Dual-energy X-Ray Absorptiometry), MF-BIA (Multifrequency Bioelectrical Impedance) ו-ADP (Air Displacement Plethysmography). כוח השריר נבחן גם כן במסגרת המחקר. המדידות בוצעו בארבע נקודות תואמות לשלבים הקטוטיים (בזאלי, קטוזיס מקסימאלית, ירידה בקטוזיס וללא קטוזיס).

לאחר ארבעה חודשים, דיאטת VLCK הובילה לירידה של 20.2- קילוגרמים, על-חשבון ירידה במסת שומן (ירידה של 16.5- ק”ג לפי DXA, 18.2- ק”ג לפי MF-BIA ו-17.7- לפי ADP). ירידה משמעותית תועדה גם במסת שומן ויסארלי. הירידה הקלה אך ניכרת במסה ללא-שומן תועדה בשלב קטוזיס מקסימאלי, בעיקר עקב שינויים בסך המים בגוף, עם התאוששות לאחר מכן. לא תועדו שינויים בכוח השריר.

החוקרים זיהו ‘קורלציה משמעותית בין שלוש השיטות להערכת הרכב הגוף.

החוקרים כותבים כי מבין שלוש הטכניקות להערכת הרכב הגוף, שיטת MF-BIA נוחה יותר לשימוש קליני.

J Clin Endocrinol Metab. 2017;102(2):488-498

לידיעה במדסקייפ

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה