גסטרואנטרולוגיה

תרופות חדשות לטיפול ב-HCV עשויות להפחית תחלואה ותמותה (The Lancet)

טיפול בתרופות בעלות פעילות ישירה כנגד נגיפי HCV (Hepatitis C Virus) עשוי להפחית את הסיכון לתמותה וסרטן כבד בחולים עם זיהום כרוני בנגיף, כולל חולים עם שחמת כבד, כך עולה מנתונים חדשים, שפורסמו במהלך חודש פברואר בכתב העת The Lancet.

החוקרים השלימו מחקר פרוספקטיבי, שכלל מבוגרים עם אבחנה של זיהום כרוני  בנגיף HCV, אשר טופלו ב-32 מרכזי כבד ברחבי צרפת. המחקר לא כלל חולים עם זיהום כרוני בנגיף HBV (Hepatitis B Virus), אלו עם היסטוריה של שחמת כבד לא-מפוצה, סרטן כבד או מצב לאחר השתלת כבד. כמו כן, החוקרים לא כללו במחקר חולים שטופלו ב-Interferon-Ribavirin.

התוצא העיקרי המשולב של המחקר כלל את היארעות תמותה מכל-סיבה, סרטן כבד ושחמת כבד לא-מפוצה.

בתקופה שבין אוגוסט 2012 ועד סוף דצמבר, 2015 גויסו למחקר 10,166 חולים, כאשר נתוני מעקב היו זמינים אודות 9,895 חולים (97%). חציון משך המעקב עמד על 33.4 חודשים וטיפול בתרופות בעלות פעילות ישירה כנגד הנגיף הותחל במהלך המעקב ב-7,344 חולים, כאשר 2,551 חולים נותרו לא-מטופלים בעת ביקור המעקב האחרון.

במהלך המעקב, 218 חולים הלכו לעולמם (129 מטופלים, 89 לא-מטופלים), 258 דיווחו על אבחנה של סרטן כבד (187 מטופלים, 71 לא-מטופלים) ו-106 אובחנו עם שחמת כבד לא-מפוצה (74 מטופלים, 32 לא-מטופלים).

ממצאי המחקר הצביעו על קשר בין טיפול בתרופות בעלות פעילות ישירה כנגד הנגיף ובין סיכון מוגבר לסרטן כבד (יחס סיכון לא-מתוקן של 2.77) ושחמת כבד לא-מפוצה (יחס סיכון של 3.83). לאחר תקנון למשתנים שונים, כולל גיל, מין, מדד מסת גוף, אזור גיאוגרפי, דרך הדבקה בנגיף, מדד פיברוזיס, העדר טיפול קודם כנגד HCV, גנוטיפ הנגיף, צריכת אלכוהול, סוכרת, יתר לחץ דם, משתנים ביולוגיים ומדד MELD (Model for End-stage Liver Disease) בחולים עם שחמת כבד, חשיפה לתרופות אלו לוותה בירידה בתמותה מכל-סיבה (יחס סיכון מתוקן של 0.48) וסרטן כבד (יחס סיכון מתוקן של 0.66), כאשר לא זוהה עוד קשר עם שחמת כבד לא-מפוצה.

החוקרים מסכמים וכותבים כי טיפול בתרופות בעלות פעילות ישירה כנגד נגיף HCV מלווה בסיכון מופחת לתמותה וסרטן כבד ויש לשקול זאת בכל החולים עם זיהום כרוני בנגיף HCV.

The Lancet. Published online February 11, 2019

לידיעה במדסקייפ

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה