גסטרואנטרולוגיה

חשיבות השפעה סביבתית בהתפתחות מחלת כבד אוטואימונית (מתוך כנס ה-EASL)

צבר מקרים של מחלה אוטואימונית של הכבד באזורים מסוימים באנגליה רמז לגורמים סביבתיים המשחקים תפקיד במקרים אלו, כך דיווחו חוקרים במהלך הכנס השנתי מטעם ה-European Association for the Study of the Liver.

החוקרים מסבירים כי צבר מרחבי משמעותי, בו מקרי מחלה מופיעים יחדיו באזור מסוים בשיעור הגבוה מהצפוי לו היה מדובר בממצא אקראי בלבד, זוהה במקרים של Primary Biliary Cholangitis, Autoimmune Hepatitis ו-Primary Sclerosing Cholangitis בצפון-מזרח אנגליה וצפון קומבריה.

האתיולוגיה של מחלת כבד אוטואימונית היא מורכב. ישנם מרכיבים גנטיים מסוימים, אך יש עוד ועוד רמזים כי מדובר בשילוב של גורמים גנטיים וסביבתיים. במחקר הנוכחי הם ביקשו לבחון אם קיים צבר מרחבי ו/או זמני של מחלות אלו במדגם חולים בצפון-מזרח אנגליה וצפון קומבריה. אזורים אלו תוארו כאוכלוסיה יציבה של כ-3 מיליון אנשים עם שיעורי הגירה נמוכים, סוגיה חשובה כאשר שוקלים את התוקף של מחקר אפידמיולוגי.

המקרים זוהו ממגוון מקורות, כולל מדגמים קיימים, נתונים מרשומות בתי חולים וכן סקירה של הערות מקרים קליניים.

בסיכומו של דבר, החוקרים זיהו 2,150 מקרים של Primary Biliary Cholangitis (גיל חציוני בעת אבחנה של 58 שנים, 88.7% נשים), 93 מקרים של Autoimmune Hepatitis (גיל חציוני בעת אבחנה של 57 שנים, 80.2% נשים) ו-472 מקרים של Primary Sclerosing Cholangitis (גיל חציוני בעת אבחנה של 51 שנים, 32% נשים).

שיעורי ההימצאות לכל 100,000 תושבים היו הגבוהים ביותר עבור Primary Biliary Cholangitis (41.7%), לאחריו Autoimmune Hepatitis (21.2%) ו-Primary Sclerosing Cholangitis (8.6%). החוקרים השלימו הערכות מבוססות מרחב לבחינת נוכחות ודפוסי צבר מחלה לאחר תקנון לגודל האוכלוסיה.

שלוש המחלות הדגימו צבר מרחבי משמעותי במרחב של 1-2 קילומטרים, עם צבר נוסף במרחב של 7.5-12 קילומטרים של Autoimmune Hepatitis ו-Primary Sclerosing Cholangitis. עוד הוסיפו החוקרים כי במקרים של Primary Biliary Cholangitis זוהה צבר מקרי מחלה בכל המרחבים מעל 7.5 קילומטרים.

החוקרים מסבירים כי ייתכן והצבר המרחבי מעיד על גורם התורם להתפתחות מחלות אלו באזור זה, אך דרוש מדגם גדול יותר בכדי לזהות זאת.

מתוך כנס ה-EASL

לידיעה ב-MedPage Today

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה