ADHD

משחק וידאו עשוי לסייע בטיפול ב-ADHD (מתוך הכנס השנתי ה-62 מטעם ה-American Academy of Child and Adolescent Psychiatry)

משחק וידיאו המבוסס על התפקוד הקוגניטיבי ומסייע בבקרת קשב מביא לשיפור התסמינים בילדים עם הפרעת קשב, ריכוז והיפראקטיביות (ADHD או Attention-Deficit/Hyperactivity Disorder), כך עולה מתוצאות מחקר פיילוט חדש, שהוצגו במהלך הכנס השנתי ה-62 מטעם ה-American Academy of Child and Adolescent Psychiatry.

במהלך המשחק, המשתתפים מניעים דמות במסלול שהופך יותר ויותר מורכב. הנעת הדמות מבוססת על שינוי זווית האייפד קדימה ואחורה. בו זמנית מופיעים מספר אובייקטיבים על המסך כל מספר שניות, כך שעל המשתמש לקבל החלטות במהירות.

מדגם המחקר כלל 80 ילדים בגילאי 8-12 שנים משלושה מרכזים. מחצית מהילדים אובחנו עם ADHD והיתר לא סבלו מהפרעות פסיכיאטריות. הילדים קיבלו הוראה לשחק במשחק הוידאו בביתם למשך 30 דקות, חמש פעמים בשבוע, במשך ארבעה שבועות.

הממצא העיקרי העולה מהמחקר הוא כי המשתתפים נהנו לשחק במשחק, כאשר בממוצע הילדים שיחקו במשחק במשך תשע שעות. הילדים דירגו את החוויה כ-7 מתוך 10 נקודות במונחים של היקף ההנאה מהמשחק. לא מדובר היה במשחק הטוב ביותר בו שיחקו אי-פעם, אך אין צורך בכך.

אף אחד מהמשתתפים הצעירים לא פרש מהמחקר ועבור החוקרים אלו ממצאים חיוביים, מאחר ומדובר בממצאים חריגים במחקר חולים עם ADHD. לרוב במחקרים להערכת טיפול תרופתי, שיעורי הפרישה מהמחקר נעים בין 10-15%; במקרה זה לעומת זאת אף אחד לא פרש מהמחקר. בסיכומו של דבר, לא רק שמדובר בפרוטוקול ישים אלא גם חסר תופעות לוואי.

ההורים התבקשו לדרג את החוויה של ילדיהם ו-77% דיווחו כי החוויה הייתה בהחלט משתלמת או משתלמת במידה מסוימת.

באשר לסימנים לתועלת הטיפול, החוקרים בחנו את התוצאות שנחשבו הכי קריטיות במונחים של תפקוד קוגניטיבי, כולל קשב, זיכרון עבודה, אימפולסיביות ודיווח הורי על תפקוד ניהולי בחיי היומיום. מהממצאים עולה כי חל שיפור משמעותי בכל התחומים הללו.

יש לציין כי ההורים הביעו חשש כי ההתערבות עשויה להוביל לשימוש מופרז במשחקי וידיאו בילדים, אך מציינים כי החלופה הינה התערבות תרופתית, לה חסרונות הרבה יותר גדולים.

מתוך הכנס השנתי ה-62 מטעם ה-American Academy of Child and Adolescent Psychiatry

לידיעה במדסקייפ

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

  • בדידות בילדות מנבאת פסיכוזה? (EPA)

    בדידות בילדות מנבאת פסיכוזה? (EPA)

    תפיסה של בדידות במהלך הילדות שהוערכה באופן סובייקטיבי ורטרוספקטיבי על ידי מטופלים קשורה לסיכון מוגבר ביותר מפי שניים לאירוע ראשון של פסיכוזה, כך עולה ממחקר שהוצג בקונגרס האיגוד הפסיכיאטרי האירופי

  • מנהל המזון והתרופות האמריקאי אישר אפליקציה ראשונה במרשם לדיכאון (מתוך הודעת ה-FDA)

    מנהל המזון והתרופות האמריקאי אישר אפליקציה ראשונה במרשם לדיכאון (מתוך הודעת ה-FDA)

    מנהל המזון והתרופות האמריקאי (Food and Drug Administration) הודיע על אישור אפליקציה ראשונה מסוגה תחת מרשם רופא לחולים עם הפרעת דיכאון מג’ורית. אפליקציית Rejoyn פותחה ע”י Otsuka Pharmaceutical ו-Click Therapeutics ותהיה זמינה עם מרשם בלבד למבוגרים בגילאי 22 שנים ומעלה, תחת טיפול רפואי, אשר כבר נוטלים טיפול בנוגדי-דיכאון. החברות מצפות כי האפליקציה תהיה זמינה להורדה […]

  • מנהל המזון והתרופות האמריקאי אישר מחקר ראשון להערכת טיפול CAR-T בילדים עם לופוס (מתוך הודעת ה-FDA)

    מנהל המזון והתרופות האמריקאי אישר מחקר ראשון להערכת טיפול CAR-T בילדים עם לופוס (מתוך הודעת ה-FDA)

    מנהל המזון והתרופות האמריקאי (Food and Drug Administration) אישר מחקר ראשון להערכת טיפול CAR-T (או Chimeric Antigen Receptor T-cell) בילדים עם אבחנה של SLE (או Systemic Lupus Erythematosus). מחקר REACT-01 (או Reversing Autoimmunity through Cell Therapy) יהיה בהובלת מומחים מסיאטל וצפוי להתחיל בקיץ הקרוב. התקווה היא כי הטיפול יאפשר להגדיל את מספר החולים הצעירים עם […]

  • יתרונות דחיית ניתוח לתיקון בקע מפשעתי בפגים (JAMA)

    יתרונות דחיית ניתוח לתיקון בקע מפשעתי בפגים (JAMA)

    במאמר שפורסם בכתב העת JAMA מדווחים חוקרים על תוצאות מחקר חדש, מהן עולה כי בפגים עם בקע מפשעתי, השלמת תיקון בקרע לאחר השחרור מיחידת טיפול נמרץ ביילודים הובילה לשיעור נמוך יותר של אירועים חריגים, בהשוואה לפרוצדורות שבוצעו לפני השחרור מבית החולים. ד"ר ברזילי, עורך מדור נאונטולוגיה מוסיף מהערותיו.

  • פעילות גופנית והשפעותיה על בריאות נפשית בילדים ומתבגרים עם הפרעה נוירו-התפתחותית (JAMA PEDIATRICS)

    פעילות גופנית והשפעותיה על בריאות נפשית בילדים ומתבגרים עם הפרעה נוירו-התפתחותית (JAMA PEDIATRICS)

    מטה אנליזה וסקירה סיסטמתית (מחקר משולב) שפורסמה לאחרונה ב-JAMA PEDIATRICS, עסקה בבריאותם הנפשית של ילדים ובני נוער עם פגיעה נוירולוגית-התפתחותית, על מנת לבחון את הקשר בין פעילות גופנית לפרמטרים של בריאות נפשית: תפקוד קוגניטיבי, בריאות נפשית-פסיכולוגית, הכללת והפנמת בעיות. ד”ר עדי זיו, עורך מדור ילדים, משתף את המאמר ומוסיף מהערותיו.

  • הפחתת צריכת אלכוהול מלווה בירידה בהיקף אירועים קרדיווסקולאריים (JAMA Netw Open)

    הפחתת צריכת אלכוהול מלווה בירידה בהיקף אירועים קרדיווסקולאריים (JAMA Netw Open)

    בקרב אלו הצורכים אלכוהול בכמות רבה, הפחתת צריכת אלכוהול להיקף קל עד מתון מלווה בירידה של 23% בסיכון לסיבוכים קרדיווסקולאריים מג’וריים, כך עולה ממחקר עוקבה גדול שתוצאותיו פורסמו בכתב העת JAMA Network Open. החוקרים בחנו את הנתונים אודות 21,011 מבוגרים ממאגר Korean National Health Insurance Service-Health Screening Database עם צריכת אלכוהול רבה בתחילת הדרך (90.39% […]

  • דעת המומחים לאנדוקרינולוגיה והמלצות האיגוד לרפואת המתבגרים לגבי הטיפול בחסר בויטמין  D בילדים ובמתבגרים (CME)

    דעת המומחים לאנדוקרינולוגיה והמלצות האיגוד לרפואת המתבגרים לגבי הטיפול בחסר בויטמין  D בילדים ובמתבגרים (CME)

    חסר בויטמין D נפוץ מאוד בילדים ובמתבגרים באופן גלובלי. בגיל הילדות חסר זה יכול להוביל לרככת, לנכות ואף לתחלואה מסכנת חיים. בעשור השני לחיים מסת העצם גדלה משמעותית ולכן גיל ההתבגרות הינו תקופה קריטית לבריאות העצם בהמשך החיים. מעבר לכך, הידע לגבי השפעותיו הגופניות של ויטמין D שאינן קשורות בבריאות העצם הולך ומתרחב. קיימת חשיבות רבה להקפדה על ערכי ויטמין D תקינים בגיל הילדות וההתבגרות. מוצגות כאן יחד עמדת המומחים באנדוקרינולוגיה מהעיתון expert opinion of endocrinology and metabolism ונייר העמדה של האיגוד לרפואת המתבגרים, שפורסם בעיתון לרפואת המתבגרים, כדי לסכם את ההמלצות הנוגעות לבירור ולטיפול בחסר בויטמין D בילדים ובמתבגרים.

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה