ADHD

הצלחה להדפסת תרכובת שומן בקר מתורבת (הודעת מיט-טק)

הודעת מיט-טק

הדפיסה תאי שומן מבקר וחומר מקשר, אשר גודלו ופותחו מתאי גזע במעבדות החברה

מיט-טק, חברה בינלאומית לייצור מוצרי בשר מתורבת למאכל המפתחת את הדור הבא של מוצרי מזון מבוססי טכנולוגיית הדפסה דיגיטלית תלת ממדית, מדווחת כי הצליחה לראשונה להדפיס תרכובת שומן בקר מתורבת. החברה מעדכנת כי הדפיסה בהצלחה תאי שומן מבקר וחומר מקשר ותומך, אשר גודלו ופותחו מתאי גזע במעבדות החברה. הדפסת שומן הבקר והחומר המקשר יצרה תרכובת שומן אשר הגיעה לגובה של כ-10 מ”מ ומיועדת למאכל. הדפסה לגובה מהווה התקדמות לעומת אבן הדרך הקודמת אותה השיגה החברה, אשר כללה ניסוי בו הודפסה רקמת בשר בעובי של כ-1 מ”מ.

הצלחה זו מצטרפת להשלמת ניסוי מוצלח במיון תאי גזע לתאי שומן בקר וכן להצלחה בהדפסת רקמה אחידה ודקה של בשר המופק מתאי גזע. כחלק מתוכנית הפיתוח ליצירת תהליך תעשייתי לגידול ובניית רקמות בשר בהדפסה תלת-ממדית ללא שחיטת בעלי חיים, החברה פיתחה מספר תרכובות המיועדות להדפסה אשר כללו חומר מקשר אכיל, המסייע ביצירת מבנה דיגיטלי מדויק וקישור התאים המודפסים, וכן תאי שומן בקר אמיתיים אשר פותחו, גודלו ומוינו מתאי גזע אשר החברה הפיקה.

במסגרת ניסוי זה הודפסה תרכובת אכילה, המכילה את תאי שומן הבקר במבנה של קובייה בנפח של 10 מ”מ מעוקב. ההדפסה בוצעה ע”י מדפסת דיגיטלית, תלת-ממדית אותה החברה פיתחה. ניסוי מוצלח זה מהווה התקדמות נוספת לקראת פיתוח הטכנולוגיה להדפסת רקמת בשר נקי, אשר יכלול רכיבים נוספים, כגון שריר לדוגמא, על מנת ליצור רקמת בשר אמיתית הנוצרת בעזרת טכנולוגיית תהליך הגידול, ההדפסה והייצור שהחברה מפתחת, ללא שחיטה, פגיעה וגידול בעלי חיים.

אודות מיט-טק:

מיט-טק מפתחת תהליך הדפסה ביולוגי ייחודי וראשון מסוגו המיועד ליצירת רקמות מרכיבי בשר חי למאכל. מיט-טק מפתחת שיטות, תהליכים ומכונות לגידול, ריבוי, ייצור, והדפסה של בשר חי. החברה הינה הראשונה בעולם שביצעה הדפסה דיגיטלית תלת ממדית של דיו ביולוגי, למטרות מאכל, אשר גרמה להתחברות רקמה חיה הבנויה ממספר תאים שונים אשר הופקו מפרה. לחברה טכנולוגיה, ידע וניסיון ביישום פרקטיקות של הנדסת רקמות לייצור שומן ושריר לצריכת מזון וכן יכולות להדפסה ביולוגית תלת ממד יחד עם שילוב של תאים חיים, גורמי גדילה וחומרים ביולוגיים לייצור חלקים חיים המחקים את מאפייני הרקמה הטבעית.

באמצעות טכניקות מתקדמות מצליחה החברה לבצע ריבוי תאים לטובת ייצור מוצרי מזון ספציפיים. מיט-טק מכוונת לפיתוח תהליך תעשייתי המוכוון לייצור בקצבים מסחריים. לחברה פעילות מו”פ מתקדמת בהובלת פרופ’ טל דביר מאוניברסיטת תל אביב, המומחה בהנדסת והדפסת רקמות חיות המפותחות מתאי גזע, ופרופ’ שלמה מגדסי בעל התמחות בחומרי הדפסה מהמכון לכימיה יישומית באוניברסיטה העברית. החברה חותרת ליצירת תהליך כולל המשלים יצירה של בשר איכותי מודפס לאכילה.

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

  • מטבוליט בבשר אדום עשוי להביא לעליה בסיכון למחלת כליות (J Am Soc Nephrol)

    מטבוליט בבשר אדום עשוי להביא לעליה בסיכון למחלת כליות (J Am Soc Nephrol)

    מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת Journal of the American Society of Nephrology עולה כי המטבוליט TMAO (או Trimethylamine N-Oxide) שמקורו בבשר אדום, מלווה בסיכון מוגבר להיארעות מחלת כליות כרונית והידרדרות מהירה יותר של התפקוד הכלייתי בבני אדם. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי TMAO הינו תוצר פירוק חיידקי במעי עקב מטבוליזם L-Carnitine, שמקורו בעיקר מבשר אדום, […]

  • צריכת קפה מלווה בסיכון מופחת להישנות סרטן מעי גס ורקטום ותמותה מכל-סיבה (Int J Cancer)

    צריכת קפה מלווה בסיכון מופחת להישנות סרטן מעי גס ורקטום ותמותה מכל-סיבה (Int J Cancer)

    במאמר שפורסם בכתב העת International Journal of Cancer מדווחים חוקרים על תוצאות מחקר חדש, מהן עולה כי שתיית קפה עשויה להיות מלווה בסיכון מופחת להישנות סרטן מעי גס ורקטום ותמותה מכל-סיבה. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי צריכת קפה נקשרה עם סיכון מופחת להתפתחות סרטן מעי גס ורקטום. עם זאת, לא ידוע אם צריכת קפה עשויה […]

  • דיאטה פרו-דלקתית וצריכת מלח מלווים בסיכון מוגבר לסוכרת מסוג 2   (Diabetes, Obesity & Metabolism)

    דיאטה פרו-דלקתית וצריכת מלח מלווים בסיכון מוגבר לסוכרת מסוג 2   (Diabetes, Obesity & Metabolism)

    הסיכון לסוכרת מסוג 2 גבוה יותר בקרב מבוגרים עם דפוסי דיאטה פרו-דלקתית ואלו הצורכים מלח בכמות רבה, בהשוואה לאלו המקפידים על דיאטה אנטי-דלקתית וצורכים כמות מלח קטנה יותר, כך עולה מנתונים שפורסמו בכתב העת Diabetes, Obesity and Metabolism. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי מדד DII (או Dietary Inflammatory Index), מערכת ניקוד להערכת הפוטנציאל הדלקתי של […]

  • דעת המומחים לאנדוקרינולוגיה והמלצות האיגוד לרפואת המתבגרים לגבי הטיפול בחסר בויטמין  D בילדים ובמתבגרים (CME)

    דעת המומחים לאנדוקרינולוגיה והמלצות האיגוד לרפואת המתבגרים לגבי הטיפול בחסר בויטמין  D בילדים ובמתבגרים (CME)

    חסר בויטמין D נפוץ מאוד בילדים ובמתבגרים באופן גלובלי. בגיל הילדות חסר זה יכול להוביל לרככת, לנכות ואף לתחלואה מסכנת חיים. בעשור השני לחיים מסת העצם גדלה משמעותית ולכן גיל ההתבגרות הינו תקופה קריטית לבריאות העצם בהמשך החיים. מעבר לכך, הידע לגבי השפעותיו הגופניות של ויטמין D שאינן קשורות בבריאות העצם הולך ומתרחב. קיימת חשיבות רבה להקפדה על ערכי ויטמין D תקינים בגיל הילדות וההתבגרות. מוצגות כאן יחד עמדת המומחים באנדוקרינולוגיה מהעיתון expert opinion of endocrinology and metabolism  ונייר העמדה של האיגוד לרפואת המתבגרים, שפורסם בעיתון לרפואת המתבגרים, כדי לסכם את ההמלצות הנוגעות לבירור ולטיפול בחסר בויטמין D בילדים ובמתבגרים.

  • מה בין צריכת משקאות עם ממתיקים מלאכותיים ובין הסיכון לממאירויות על-רקע השמנה? (Front Nutr)

    מה בין צריכת משקאות עם ממתיקים מלאכותיים ובין הסיכון לממאירויות על-רקע השמנה? (Front Nutr)

    מתוצאות מחקר חדש שפורסמו בכתב העת Frontiers in Nutrition עולה כי אין קשר סיבתי בין צריכת משקאות עם ממתיקים מלאכותיים ובין מרבית הממאירויות על-רקע השמנה, בנוסף לסרטן מעי גס ורקטום וסרטן שד. בנוסף, הממצאים מעידים כי מדד מסת הגוף עשוי להיות מתווך אפשרי של הקשר בין צריכת משקאות עם ממתיקים מלאכותיים ובין הסיכון לסרטן מעי […]

  • משלב סרקופניה עם השמנת-יתר מלווה בעליה בסיכון לתמותה (JAMA Netw Open)

    משלב סרקופניה עם השמנת-יתר מלווה בעליה בסיכון לתמותה (JAMA Netw Open)

    בחולים עם השמנה סרקופנית סיכון מוגבר לתמותה מוקדמת, אך בדיקות סקר לתפקוד השריר עשויות לספק הזדמנות להתערבות ממוקדת, כך עולה מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת JAMA Network Open. שיעור המבוגרים עם מסת שומן גוף גבוהה ו/או תפקוד ומסת שריר נמוכה עלה בשנים האחרונות, אך סרקופניה והשמנה סרקופנית אינם מאובחנים דיו. במסגרת המחקר הנוכחי בחנו החוקרים […]

  • צריכת מזון אולטרה-מעובד עלולה להחמיר תסמינים במבוגרים עם קוליטיס כיבית (Am J Gastroenterol)

    צריכת מזון אולטרה-מעובד עלולה להחמיר תסמינים במבוגרים עם קוליטיס כיבית (Am J Gastroenterol)

    צריכת מזון אולטרה-מעובד מלווה בעליה במספר אירועים של תסמינים במערכת העיכול ודלקת מעי במבוגרים עם אבחנה ידועה של קוליטיס כיבית, כך עולה מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת The American Journal of Gastroenterology. צריכת מזון אולטרה-מעובד נקשרה עם סיכון מוגבר להיארעות קוליטיס כיבית אך אין מחקרים רבים אודות ההשפעה של דפוס תזונה זה על נטל המחלה […]

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה